Planuiesti o experienta cu adevarat unica pentru copilul tau in aceasta vara? Du-l sa vada delfinii ! Copiii iubesc marea si creaturile ei, cu care au adesea o legatura speciala. Delfinii, in special, sunt animale de o mare sensibilitate si dulceata si sunt o intalnire fantastica de oferit unui copil, pentru a crea amintiri de neuitat si, in acelasi timp, pentru a-i invata dragostea si respectul fata de natura.
Creaturile acvatice din intreaga lume sunt adapostite in cele mai spectaculoase acvarii de pe planeta. Printre cele mai evocatoare zece se numara si Acvariul din Genova, premiat pentru angajamentul sau constant pentru cercetarea biologica si protejarea speciilor mediteraneene.
Delfinariul din Constanta
Delfinariul din Constanta este o atractie turistica populara situata pe malul marii in orasul Constanta, Romania. Delfinariul este situat intr-un parc frumos, in apropierea Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta si a Cazinoului Constanta. Este un loc unde vizitatorii pot admira spectacole de delfini, foci, leoni de mare si alte animale marine. In cadrul spectacolelor, animalele sunt antrenate sa execute diferite acrobatii si sa demonstreze abilitatile lor. Spectacolele sunt distractive si educative, iar vizitatorii au ocazia sa invete mai multe despre viata si comportamentul animalelor marine.
Delfinariul din Constanta este o atractie ideala pentru familiile cu copii si pentru iubitorii de animale. Este important sa se mentioneze ca exista si critici care considera ca delfinariile nu sunt locuri potrivite pentru animale, din cauza conditiilor in care acestea sunt tinute si antrenate.
Delfinariul de la Lisabona
Deschis in 1998 cu ocazia Expo, Delfinariul de la Lisabona este cu siguranta un flagship al sectorului, recomandat in special familiilor cu copii. Acvariul este structurat pe doua etaje si rezervoarele sale gazduiesc peste 15.000 de specii marine si oceanice, pasari, mamifere marine si plante.
Patru rezervoare mari reproduc frumoasele recife de corali indiene, padurile din Pacific, zona Antarctica si coasta stancoasa a Atlanticului de Nord. Prin tururi ghidate multilingve, cei mai curiosi vor putea descoperi evolutia si dezvoltarea vietii din oceane.
O vizita la uriasul rezervor central este o necesitate pentru adulti si copii: peste 7 milioane de litri de apa care adapostesc 100 de specii diferite de creaturi care locuiesc in oceane, de la rechini la baracude, de la raze la grupe.
Delfinariul din Valencia
Cel mai mare acvariu din Europa si al treilea ca marime din lume, Delfinariul din Valencia se afla in incinta Orasului Artelor si Stiintelor , giganticul complex muzeal proiectat de Calatrava, si reprezinta varful de lance al acestuia, cu un tunel subteran de 70 m lungime care te duce din coastele europene pana la coralii Marii Caraibelor si un restaurant subacvatic care va ofera fiorul de a fi pe fundul oceanului.
Un fel de oras scufundat cu numeroase acvarii care reproduc principalele ecosisteme marine ale lumii – „Antarctic”, „Arctic”, „Temperat”, „Mediteranean” si „Tropical” – lacuri, lagune si insulite ilustrand viata marina a 45.000 de exemplare si 500 de specii diferite.
Nu rata delfinariul, la 11 metri adancime, pentru a descoperi cele mai inteligente mamifere din lume.
Acvariul La Rochelle
Acvariul din orasul La Rochelle, in regiunea Noua Aquitaine din Franta, este cel mai bine cunoscut pentru centrul sau de cercetare testoasa finantat de guvernul francez, care are grija de testoase in timpul iernii si le elibereaza in timpul verii in apele din La. Rochelle, monitorizandu-i cu un microcip.
Acvariul gazduieste peste 12.000 de animale marine apartinand in jur de 600 de specii diferite adapostite in 75 de rezervoare dedicate principalelor ecosisteme mondiale: „Atlantic”, „Tropical”, „Indian-Pacific” si „Medteraneean”.
Galeria de lumini este de neratat, 5 rezervoare unde sunt reproduse adancimile abisului cu efectele bioluminescentei si fluorescentei.
In acvariu sunt organizate multe si expozitii temporare care ofera activitati educationale si posibilitatea de a te scufunda in rezervoare.
Deep di Kingstone pe Hill
Acvariul britanic The Deep, este un acvariu spectaculos care se lauda cu numeroase specii marine in diferite medii, inclusiv sapte specii diferite de rechini si un centru de cercetare in domeniul biologiei marine. Acvariul este renumit pentru adapostirea unei perechi de pesti ferastrau verzi, singurii din toata Marea Britanie.
Cel mai mare rezervor din acvariu, Oceanul Nesfarsit , gazduieste unele dintre cele mai spectaculoase animale din lumea marina in 2,5 milioane de litri de apa sarata. In cele din urma, merita o vizita „regatul ghetii”, unde distractiva si aproape hipnotica casa de pinguin este situata pe trei etaje.
Blue Planet Copenhaga
Cu structura sa de 10.000 m2, Blue Planet din Copenhaga este cel mai mare si cel mai modern acvariu din nordul Europei. Acvariul este impartit in opt sectiuni care recreeaza trei ecosisteme principale (lacuri si mari nordice, rauri si bazine tropicale si ocean), pentru un total de 50 de rezervoare care adapostesc 20.000 de pesti.
Tancul central, Ocean Tank , este cu siguranta cea mai frumoasa parte a vizitei: amenajat ca o scena cu scaune de amfiteatru, de aici te poti bucura de spectacolul a sute de pesti de toate felurile. Daca poti fi acolo la 12:30 ascutit, ai noroc: tocmai cand ei hranesc pestii si nu in fiecare zi ajungi sa te asezi cu un rechin!
Cei mai mari pesti adapostiti in centru sunt rechinii-ciocan, care ating 7 metri lungime si inoata impreuna cu alte specii de rechini, raze mari, barcude, murene si testoase marine. Printre diversii oaspeti care inoata in acest minunat acvariu, un loc special ar trebui rezervat vidrelor din Alaska.
AquaDom din Berlin
Calatoria noastra de a descoperi cele mai frumoase acvarii din Europa se incheie cu un acvariu mic, dar spectaculos, AquaDom din Berlin. Cel mai inalt acvariu din lume, datorita formei sale cilindrice curioase de 25 de metri inaltime, este situat in holul hotelului central Radisson Blue.
Cu peste 35 de rezervoare si peste 5.000 de creaturi marine, gazduieste 1.500 de pesti tropicali si 100 de specii diferite care pot fi admirate foarte aproape, intrand in acvariu printr-un lift special din sticla care urca la ultimul etaj.
O alta experienta notabila este Labirintul cu oglinzi a lui Neptune. Este o cale de 100 de metri patrati care, datorita unui joc de oglinzi care reflecta imaginile la infinit, creeaza un efect optic uimitor. Vizitatorii au iluzia de a fi inconjurati din toate partile de pesti marini, inclusiv pesti clovn si caluti de mare.