Orasul-stat modern Singapore este cel mai curat si nou din Asia, unde nu vei vedea guma de mestecat (pana de curand erau interzise), nici macar o bucata de hartie pe pamant. Tulburarea ordinii, chiar si trecerea strazii, este sanctionata si locuitorii sai o stiu. Cladirile sale mari, plajele create dupa cataloage de calatorie si marele sau bulevard plin de magazine de marca, l-au facut unul dintre cele mai extravagante si admirate orase din lume.

Meritul acestuia din urma a fost atins prin unirea multor culturi precum hindusa, musulmana, chineza sau crestina. Nimeni nu este mai putin decat celelalte si nu numai ca toate cartierele sale, care sunt locuri esentiale de vazut in Singapore, sunt ingrijite cu meticulozitate, dar au si acea nota moderna care caracterizeaza atat de mult orasul. Mai multe despre istoria Singapore gasesti pe site-ul Fuzzy.

Singapore a fost fondata de marin englez Thomas Stamford Raffles in 1819. Pe atunci, pe insula nu era aproape deloc pamant, dar a fost marita de-a lungul anilor cu nisip artificial pana a devenit ceea ce este astazi: de doua ori Manhattan. Doua-trei zile vor fi suficiente pentru a cunoaste principalele zone si cele mai remarcabile locuri turistice din Singapore. Daca nu stii de unde sa incepi, iata o lista cu elementele esentiale.

Top 10 lucruri de vazut in Singapore

Marina Bay

Este cea mai cunoscuta imagine a Singapore. Motivul este ca aici este situat luxosul hotel Marina Bay Sands, care are una dintre cele mai inalte piscine infinite din lume. Din apa, care pare sa se imbine cu cerul, ai cele mai bune privelisti ale orasului. Chiar inauntru se afla Garden by the Bay, o gradina imensa cu diverse teme: chinezesti, coloniale, indiene, plantatii de palmieri si structuri uriase acoperite cu plante care simuleaza copaci mari. Aceasta nu este singura atractie a golfului. Chiar sub hotel se afla Singapore Flyer , cel mai inalt din lume. De fapt, se spune ca in zilele senine se poate vedea Malaezia.

Parcul merlion

Pe cealalta parte se afla parcul Merlion, unde se afla celebrul peste leu care da numele orasului (in sanscrita Singha inseamna leu, iar pestele reprezinta trecutul de pescuit al orasului). Pentru a face strainul va trebui doar sa stai in fata camerei cu capul pe spate si gura deschisa. Este cea mai tipica fotografie a locului.

Clarke Quay si Boat Quay

Ambele cartiere, situate pe malul raului Singapore , sunt cele mai pitoresti din centrul orasului. Pentru inceput, pentru ca au rezistat modernizarii si astazi au o arhitectura mai conservatoare pictata in culori diferite. Este, de asemenea, una dintre zonele cele mai pline de viata, unde gasim cele mai ciudate baruri de parca ar fi o consultatie de spital, locuri pentru a dansa salsa sau o mare varietate de restaurante unde puteti incerca una dintre delicatesele tarii: Chili Crab. 

Districtul financiar

Foarte aproape gasim cladirile imense cu ferestre nesfarsite. Aceasta este cea mai bogata zona a orasului. De asemenea, traverseaza raul Singapore. De fapt, daca te uiti cu atentie, chiar in fata ei se afla una dintre cele mai ciudate cladiri din oras: Teatrul Opera Esplanade, care are forma unui durian, un fruct asiatic care in mod curios in aceasta tara este interzis in multe hoteluri din cauza mirosul ei urat.

Chinatown

Desi Singapore este destul de scump si chiar si Chinatown asa ni se va parea, adevarul este ca este unul dintre cele mai bune locuri turistice pentru a face niste cumparaturi. In aceasta zona exista mai multe piete, precum si numeroase tarabe de mancare stradala, restaurante si temple. Unul dintre care aici putem gasi templul hindus al Templului Sri Mariamman, unde exista pana la 72 de zeitati, fiecare mai colorata. Ca si in alte temple, pentru a intra va trebui sa va descaltati.

Mica India

Este cartierul indian al orasului, unde putem gasi o mare varietate de temple hinduse si unde daca ai mancare acolo te poti pune cizmele. Cel mai bine, restaurantele pe care le gasesti aici sunt conduse de imigranti, deci sunt hindusi autentici: mananci cu mainile.

Kampong Glam, cartierul arab

Cartierul arab a fost unul dintre primele locuite in oras. Cel mai bun loc din Singapore pentru a cumpara tesaturi, covoare sau parfumuri tipice din locul tau de origine. Aici, in plus, putem vizita moscheea si palatul sultanului.

Hotelul Raffles

Este cea care il onoreaza pe fondatorul orasului, motiv pentru care o consideram o vizita esentiala pentru a afla despre istoria tarii. Este in stil colonial si a fost fondat in 1887 de Sir Stamford Raffles . In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a servit drept lagar pentru prizonierii aliati si, in 1987, a fost numit Monument National.

Orchard Road

Este strada comerciala. O strada imensa plina de magazine de lux unde, fie porti portofelul plin, fie ne vor creste dintii lungi. De fapt, este zona preferata pentru modelele internationale pentru a-si umple dulapurile. Cel mai caracteristic, pe langa faptul ca are o multime de centre comerciale, este sunetul pasarilor care locuiesc in copacii sai si al caror vuiet ne va insoti pe tot parcursul turului. Daca cauti chilipiruri, atunci cel mai bun lucru de facut este sa vizitezi Bugis Street Market.

Sentosa

Aici localnicii au decis sa amenajeze plajele paradisiace ale cataloagelor. Ca un parc de distractii construit pe o insula artificiala legata de continent prin drum si la care se poate ajunge cu autobuzul sau trenul. Aici se afla si Universal Studios Singapore care, datorita deschiderii, au reusit sa atraga mai multi turisti. Singurul dezavantaj al acestei insule este ca, fiind atat de aproape de port, apa de obicei nu este atat de limpede pe cat se crede.