Afisat timp de 10 sezoane care se intind pe mai mult de 10 ani, Friends a avut prea mult succes pentru amestecul sau de umor linistit, personaje unice, vedete invitate de top si decoruri confortabile. In agitatia orasului New York, ce spatiu a fost mai primitor decat Central Perk sau apartamentul Monicai? Pentru asta si pentru multe altele, Friends va trai pentru totdeauna, mereu gata pentru un maraton de weekend.

#1 – Prietenii au inceput cu doar patru prieteni

Conceptul original al seriei a fost foarte diferit de ceea ce cunoastem astazi. Cand Friends era in faza de brainstorming, s-ar fi concentrat pe un grup de doar patru prieteni, plus doua roluri minore. Acei doi prieteni „mai tineri” erau Phoebe si Chandler. Imaginati-va ca ar fi urmat acel plan? Un episod fara Phoebe este ca o zi fara soare. Si nu era singurul lucru pe care urmau sa-l faca cu Phoebe.

#2 – Avea un titlu complet diferit

Producatorii au vrut mai intai sa numeasca serialul Insomnia Cafe. Odata ce NBC a cumparat pilotul, au schimbat titlul in Friends Like Us, dar nici acesta nu a ramas. Au fost luate in considerare si alte nume, iar cand pilotul a fost impuscat, titlul era Six Of One. Pana la difuzarea seriei, el s-a hotarat pe Friends. Uneori, simplitatea este cea mai buna.

#3 – Primul episod a inceput o controversa

In episodul pilot, Monica uita numele baiatului cu care se culca. Acesta a fost aproape un scandal. Producatorii au fost atat de ingrijorati ca publicului s-ar putea sa nu le placa asta, incat au facut un sondaj pentru a vedea daca ar trebui sa-l schimbe. Publicul de testare nu a judecat-o deloc pentru asta si a pastrat povestea aceeasi. Si asa, pilotul iconic a dat startul Friends.

#4 – Gunther a tacut ani de zile

Celebrul manager al cafenelei Central Perk, Gunther, nu a avut cu adevarat un nume in serial pana la mijlocul celui de-al doilea sezon, in ciuda faptului ca a aparut in mod regulat in serial pana in acel moment. De asemenea, nu a vorbit timp de 33 de episoade. In cele din urma, a spus „Da” dupa tot acest timp. Acum asta este dezvoltarea treptata a caracterului.

#5 – Jennifer Aniston a semnat ultima

Uneori este nevoie de timp pentru a gasi persoana cea mai potrivita pentru rol. Desi in cele din urma a devenit cea mai mare vedeta a serialului, managerii serialului au angajat-o pe Jennifer Aniston drept ultimul dintre cei sase membri ai distributiei principale. Si, desi poate parea ca au pastrat tot ce este mai bun pentru final, castingul lui Rachel a fost de fapt un dezastru total…

#6 – Courteney Cox a refuzat primul ei rol

Unul dintre motivele pentru care a durat atat de mult pentru a-l atribui pe Aniston in rolul lui Rachel a fost ca initial producatorii au vrut-o pe Courteney Cox pentru rol. A fost o singura mare problema. Cox nu a vrut sa o joace pe Rachel. In schimb, a fost mai atrasa de rolul Monicai pentru ca era „atat de puternica”, iar regizorii serialului au fost nevoiti sa-l caute pe Aniston tarziu in dezvoltare. Si a fost cea mai inteleapta decizie.

#7 – Courteney Cox este cel mai asemanatoare cu personajul ei

Dintre toti actorii Friends, Courteney Cox seamana cel mai mult cu personajul ei. La fel ca Monica, este o ciudata ingrijita, iar membrii echipajului din emisiune recunosc ca dressingul lui Cox a fost intotdeauna cel mai curat la sfarsitul zilei. Cox insasi spune ca, desi nu se plimba cu o perie de scame, tine un ochi pe scamele altora. Foarte util!

#8 – Sarcina Lisei Kudrow a devenit parte a complotului

Intr-un sezon memorabil al serialului, Phoebe actioneaza ca un surogat pentru tripletii fratelui ei si apar o multime de smecherii legate de sarcina. In realitate, a fost un mod de a se ascunde sau, mai degraba, de a profita de realitate, din moment ce Kudrow era cu adevarat insarcinata cu copilul sau, iar scriitorii au trebuit sa gaseasca o modalitate de a o integra firesc in serial. Dar cand a fost vorba despre un alt membru al distributiei, povestea a fost complet diferita…

#9 – Sarcina lui Courteney Cox a fost ascunsa

Dupa ani de incercari, si Courteney Cox a ramas insarcinata spre sfarsitul serialului si astepta o fiica, dar scriitorii nu au rescris-o pentru acel sezon al serialului. De ce? Pentru ca stabilisera deja ca Monica si Chandler nu pot avea copii. In schimb, au ascuns sarcina lui Courteney cu tinute, recuzita si unghiuri ale camerei.

#10 – Lisa Kudrow nu a putut invata sa cante la chitara

Lisa Kudrow chiar ura sa cante la chitara. I-a fost foarte greu sa invete sa cante si a vrut sa incerce bongourile, ceva mai usor pentru ea. In cele din urma, spectacolul a adus un profesor de chitara, dar asta nu a durat mult. Odata ce Kudrow a stiut cateva acorduri, a declarat ca a „terminat” si i-a convins pe producatori ca Phoebe va sti oricum doar cateva acorduri. Bine facut.