Sunt cei care incep sa tremure cand se gandesc la filme sangeroase, dar pentru altii este o provocare, un val de adrenalina si o modalitate de a face catharsis si de a-si elibera furia fara a face ceva ce ar putea regreta mai tarziu.

De asemenea, cinematograful ne testeaza, ne face sa ne intrebam cat de multa violenta suntem dispusi sa vedem, precum si ce spune aceasta despre noi ca societate si ca indivizi. Sunt cei care spun ca violenta genereaza mai multa violenta, dar nu este cazul, filmele si serialele sangeroase ne ajuta mai degraba sa nu ne mai gandim la propriile probleme si chiar sa ne crestem rezistenta la durere (chiar daca este emotionala).

De aceea, Gore si slashers sunt inca atat de populare si cel mai vizionat serial din istoria Netflix, de exemplu, este unul in care exista sange, violenta si cele mai brutale morti (da, vorbim despre The Squid Game). Nu sunt povesti dragute sau de plans de emotie, sunt lucruri groaznice, intunecate si macabre, care creeaza dependenta ciudat.

Le poti urmari pe tot parcursul anului, dar aceste filme sunt deosebit de bune in sezonul horror, pentru un maraton de Halloween sau doar pentru acele zile in care te simti epuizat mental si ai nevoie de putina emotie in viata.

Midsummer

Regizat de Ari Aster si cu Forence Pugh in rol principal, Midsummer urmareste un grup de prieteni care calatoresc la un festival de vara in Europa, sperand sa aiba o experienta grozava si sa se distreze putin, ceea ce nu stiu este ca acest festival nu este ca altii. , locuitorii orasului au un plan macabru si totul se termina in sange, moarte si tragedie. Fiind un film Aster bun, acesta va va provoca o trauma emotionala. 

Este cineva in casa ta?

Acest film este de la aceiasi producatori ca Stranger Things si The Conjuring, asa ca obtineti nostalgie, groaza si gore in stil slasher. Filmul are elemente din Scream si alte clasice horror, dar cu o intorsatura moderna si neasteptata.

1922

Acest film bazat pe un roman al lui Stephen King are o multime de elemente psihologice, dar si o multime de sobolani flamanzi (deci nu te uita la el daca ai o fobie). Thomas Jane joaca rolul unui fermier disperat care il convinge pe fiul sau (Dylan Schmid) sa-l ajute sa-si ucida propria mama (Molly Parker) in 1922. Ei o fac, dar ceea ce au facut nu inceteaza sa ne bantuie si ii lasa de fiecare data mai deranjati. , paranoici si incapabili sa separe ceea ce este real de ceea ce este doar in mintea lor.

Jocul lui Gerald

O alta adaptare Stephen King (creata de Midnight Mass si Mike Flanagan din The Haunting of Hill House) si sangele provine de la un caine infometat si multe alte elemente infricosatoare. Filmul se concentreaza pe o femeie (Carla Gugino) care este bantuita de vechi traume si halucinatii dupa ce, in timpul unui joc sexual gresit, este incatusata intr-un pat, fara nicio modalitate de a se elibera sa cheme ajutor (sau sa manance si sa bea).

Prada / Punct rosu

Aceste doua filme au o tema similara, desi sunt dezvoltate in moduri diferite.

Red Dot urmareste un cuplu care, dupa ce trece prin niste necazuri si descopera ca asteapta primul lor copil, decid sa mearga in camping pentru a-si repara relatia, dar totul se prabuseste cand incep sa fie urmariti de un lunetist misterios care vrea sa-i omoare. .

Prey, intre timp, este un film german despre un grup de prieteni care fac o drumetie in munti, dar calatoria se transforma intr-o lupta pentru supravietuire cand apare un impusator misterios si incepe sa-i vaneze unul cate unul.

Apelul

Acest film coreean are mister, calatorii in timp si ucigasi brutali. Seo-Yeon traieste in prezent si Young-Sook traieste in trecut, dar sunt conectati prin telefon in aceeasi casa, la 20 de ani una de cealalta. Primul este un criminal in serie care vrea sa-si schimbe propriul destin, iar modalitatea de a o face este prin a cere ajutorul celui de-al doilea, a carui viata este pusa in pericol prin intrarea in contact cu trecutul.

O poveste clasica de groaza

Acest film italian se bazeaza pe multe clasice horror, cu o intorsatura interesanta a intrigii. Totul incepe cu un grup de straini care, pentru a economisi niste bani, decid sa calatoreasca impreuna pe drum spre aceeasi destinatie. Calatoria se opreste cand sufera un accident, toata lumea isi pierde cunostinta si se trezeste in fata unei cabane misterioase care apartine unui cult misterios care, se pare, este pe cale sa-i transforme intr-un sacrificiu uman pentru a-si mentine norocul si stilul de viata. .

Cadavru

Acest film norvegian, regizat de Jarand Herdal, urmareste o femeie pe nume Leonora, care, in mijlocul unei apocalipse care a provocat foamete in intreaga lume, decide sa-si duca sotul si fiica la o piesa ciudata in care se presupune ca ii vor oferi. le o masa calda. La sosire, totul pare inofensiv, dar linia dintre piesa si realitate incepe sa se estompeze, iar cand fiica ei dispare chiar in fata ei, Leonora trebuie sa descopere ce se intampla acolo, ceea ce o determina sa dezvaluie adevarata intentie a invitatiei. si soarta cumplita a tuturor celor care au fost invitati.

Cerul Rosu Sange

Un film cu vampiri care are loc intr-un avion. Blood Red Sky incepe cu un baiat care calatoreste cu mama lui pentru a vizita un medic care o poate vindeca de o boala mortala. Problema este ca ceva se intampla in mijlocul zborului si femeia trebuie sa lupte pentru a supravietui si a-si pastra fiul in siguranta, si toate acestea fac ca lucrurile sa fie foarte violente.

Babysitter / Killer Queen

Aceasta este o comedie horror/slasher. Cole este un baiat care este pe cale sa petreaca intregul weekend cu dadaca sa (Samara Weaving), in timp ce parintii sai calatoresc, si crede ca acesta va fi momentul vietii sale, pana cand va veni ziua. Totul incepe bine cu bona, dar dupa ce o prietena ii recomanda sa o spioneze, ea descopera ca de fapt face parte dintr-un cult satanic si ca vor sa sacrifice un nevinovat in schimbul ca toate visele ei sa devina realitate.