Atat ceaiul rosu, cat si ceaiul verde contribuie la pierderea in greutate. Ceaiul rosu curata organismul si creste consumul caloric. Ar trebui sa ne insotim intotdeauna dieta cu exercitii fizice.

Cand vrem sa slabim cateva kilograme in plus, este normal sa ne intrebam care sunt cele mai recomandate produse naturale pentru a slabi. Toate acestea pentru a evalua optiunile care ne atrag cel mai mult atentia. In general, avem tendinta de a alege in functie de cat de buni pot sau nu gust, cat de usor sunt de incorporat in dieta si cat de buni pot fi.

Sunteti in proces de slabire si doriti sa aflati mai multe despre produsele naturale care va pot ajuta sa obtineti acest lucru? In acest caz, continuati sa cititi tot ce va vom spune in continuare.

Produse naturale pentru a pierde in greutate: 11 optiuni de luat in considerare

Tinand cont ca fiecare organism este diferit si ca are o serie de nevoi specifice, atunci cand vine vorba de a dori sa slabesti, idealul este sa obtii un sfat bun de la medicul de familie si nutritionist. Odata ce profesionistii si-au indicat liniile directoare, putem incepe sa ne apucam de treaba.

In plus, va putem consulta ce produse naturiste pentru a slabi ar putea fi potrivite pentru noi si de ce, precum si masurile de precautie de care trebuie sa tineti cont pentru ca strategia -in ansamblu- sa fie eficienta. Acest lucru ne va ajuta foarte mult sa ne apropiem de obiectivul nostru intr-un mod sanatos si sa tinem la distanta temutul efect de yo-yo sau de rebound.

Fucus vesiculosus (sargasul vezicii urinare)

Fucus vesiculosus este o planta marina si, asa cum tind sa aiba majoritatea algelor, are un continut ridicat de iod si saruri minerale, precum potasiu, brom, magneziu, calciu, fier, printre altele.

Continutul sau ridicat de iod este considerat a ajuta la stimularea actiunii tiroidei si la combaterea obezitatii (cand este legat de o problema cu glanda). Cu toate acestea, este inca necesar sa aprofundam acest lucru. Din acest motiv, in momentul de fata, expertii nu exclud beneficiile care i se atribuie, dupa cum subliniaza portalul medical Medline Plus.

Stigmate de porumb

Ceea ce se numeste „stigmat de porumb” este ceea ce infasoara stiuletii. Se mai numesc si barbi sau fire de porumb. Aceasta parte a alimentelor este considerata unul dintre cele mai importante diuretice si purificatoare pe care ni le ofera natura.

Anghinare

Anghinarea este un aliment foarte recomandat in planurile de slabire deoarece este deosebit de bogata in apa si fibre. Aceasta inseamna ca are proprietati digestive, purificatoare, diuretice si antiinflamatorii. 

Desi poate fi savurat in diverse moduri ca garnitura, se recomanda sa-i prepari frunzele in infuzie, decoct sau macerat si sa consumi lichidul rezultat in locul oricarei bauturi industriale. Astfel, ar fi posibil sa se reduca consumul de zahar, sare si alte substante, si sa slabeasca.

Mesteacan

Frunzelor de mesteacan li se atribuie proprietati diuretice, din acest motiv, se considera ca consumul lor ar putea fi benefic in cazul retentiei de lichide si a planurilor de slabire. Ideea este sa o prepari sub forma de infuzie si sa o consumi fara zahar si cu moderatie pe tot parcursul zilei.

Nota : trebuie sa va consultati intotdeauna medicul inainte de a bea o infuzie de ierburi si plante medicinale, deoarece in unele cazuri acestea pot fi contraindicate.

Ceai Rosu Puerh

Apropo de ceaiuri, majoritatea soiurilor tind sa contribuie la pierderea in greutate, deoarece sunt bauturi usoare cu proprietati diuretice. Ceaiul verde este in general recomandat, dar exista o varietate de ceai rosu care ar merita si el incercat.

Ceaiul rosu Pu Erh are o reputatie foarte buna ca arzator de grasimi. Mai exact, se spune ca creste consumul caloric datorita efectelor sale asupra ficatului. In acelasi timp, se spune ca este un bun demachiant pentru organism in ansamblu.

Aloe vera

Este cel mai bine cunoscut pentru utilizarea in dietele de detoxifiere, dar asta nu inseamna ca nu poate fi util atunci cand vine vorba de slabit si de combatere a constipatiei. Cu toate acestea, trebuie avuta o anumita prudenta atunci cand il utilizati, deoarece nu toti oamenii tolereaza bine efectul sau laxativ. Acest lucru inseamna ca unii oameni nu experimenteaza prea mult disconfort abdominal, in timp ce altii se confrunta cu crampe, tensiune arteriala scazuta si alte neplaceri atunci cand consuma aloe vera.

Ca multe lucruri, trebuie consumat cu moderatie si intotdeauna dupa instructiunile medicului sau nutritionistului. 

Ati incercat vreodata sa adaugati o nota de aloe vera la limonada? Ofera-i o sansa, deoarece acest lucru ar putea ajuta la imbunatatirea digestiei si la curatarea organismului de toxine.

Ginseng

Ginseng este un alt produs natural pentru a pierde in greutate. Pe langa accelerarea metabolismului, se spune ca ajuta la cresterea energiei. Din acest motiv, este obisnuit ca acesta sa fie inclus intr-o varietate de bauturi energizante.

Ginsengul siberian este unul dintre cele mai recomandate in planurile de slabire, deoarece se spune ca reduce anxietatea legata de mancare si calmeaza pofta de dulci si ofera organismului energie in mod natural.

Piper rosu

Un amestec de ardei cayenne cu ulei pentru copii poate fi suficient pentru a va relaxa muschii. Acest condiment are efecte analgezice si antiinflamatorii.

Ardeiul Cayenne contine un compus numit „capsaicina”, care ii confera aroma sa picant si proprietatile de slabire. Pentru a profita de el, ardeiul poate fi inclus in dieta ca atare in diverse feluri de mancare ca suplimente cu capsaicina.

Scortisoara

Literatura stiintifica indica faptul ca scortisoara are mai multe proprietati medicinale, inclusiv capacitatea de a accelera progresiv metabolismul. De asemenea, are diverse beneficii atunci cand vine vorba de reglarea nivelului de zahar din sange, reducerea trigliceridelor, colesterolul si imbunatatirea metabolismului glucozei, ceea ce este relevant pentru a preveni senzatia de foame la orele ciudate.

Ceai de telina

Potrivit intelepciunii populare, ceaiul de telina este o bautura foarte potrivita atunci cand vine vorba de slabire si eliminarea lichidelor retinute. Asta pentru ca , in sine, telina este un aliment bogat in apa si cu efect diuretic.

Nota : ceva important de retinut este ca pentru ca aceste tipuri de bauturi sa aiba efect, ele trebuie consumate fara adaos de zahar sau indulcitori. In acelasi timp, evitati consumul de alcool si bauturi industriale, precum cola si ape aromate.

Menta

Desi este cel mai faimoasa pentru ca ajuta la eliminarea respiratiei urat mirositoare si aromatizeaza preparatele racoritoare, menta este un alt produs natural pentru pierderea in greutate. Acest lucru se datoreaza faptului ca ii sunt atribuite proprietati digestive, detoxifiante, purificatoare si diuretice.

Pentru a profita de el, se recomanda consumul sub forma de infuzie -cu sau fara cateva picaturi de suc proaspat de lamaie- pe tot parcursul zilei, ca inlocuitor al oricarei bauturi industriale.

Nota : Conform unor studii recente, unele extracte de menta pot ajuta la pierderea in greutate. Dar este necesar sa aprofundam acest lucru, deoarece dovezile gasite pana in prezent sunt insuficiente.

Toate dietele pe care le faci, oricat de simple, sau rapide ar fi, trebuie sa fie insotite de o rutina de activitate fizica, astfel incat sa te poti stimula, sa slabesti mai repede si sa-ti imbunatatesti tensiunea arteriala si ritmul cardiac.