Elizabeth Olsen a fost, cel putin pentru o vreme, cea mai putin cunoscuta dintre Olsen, surorile ei Mary Kate si Ashley au fost icoane din copilarie ale anilor 90 si parea ca vor avea o cariera lunga in cinema, dar intr-o zi lucrurile s-au schimbat, surorile lor au devenit creatori de moda si ea a aratat ca e serioasa in ceea ce priveste actoria.

Acum o putem vedea pe Elizabeth Olsen intr-una dintre cele mai interesante seriale ale Marvel (da, vorbim despre WandaVision), ca unul dintre cele mai puternice personaje din MCU si cheia pentru a incepe calatoria prin multiversuri, dar actrita este mult mai mult decat Wanda Maximoff si are o multime de alte filme grozave care nu au nimic de-a face cu Ultron, Doctor Strange sau restul Razbunatorilor.

Fara indoiala, Marvel a facut-o una dintre cele mai recunoscute actrite ale momentului, dar si-a aratat deja talentul in filme independente, filme de groaza si chiar drame de epoca cu rasturnari neasteptate, iar unele dintre acele filme sunt mai bune decat munca ei in MCU. (Si ceea ce face cu Marvel este impresionant, asa ca asta ar trebui sa va dea o idee la ce sa va asteptati la restul filmelor sale.)

Inainte de a deveni actrita pe care o cunoastem si o iubim astazi, Elizabeth a aparut ca figuranta in cateva dintre proiectele surorilor ei, apoi a mers la cursuri de actorie, ajungand in cele din urma la proiecte din ce in ce mai mari (si nu exista nimic mai mare sau mai reusit) la box office decat Avengers: Endgame), asa ca sa ramanem cu WandaVision singur nu are sens.

Doctor Strange in Multiversul Nebuniei

Wanda Maximoff apare in continuarea lui Doctor Strange, unde cei doi trebuie sa lucreze impreuna pentru a rezolva problema multiversului, dar trebuie sa plateasca si consecintele pentru deciziile pe care le-au luat in trecut, Strange pentru ceea ce a facut in No Way Home si Scarlett. Vrajitoare pentru ceea ce s-a intamplat dupa Endgame, cand aproape si-a pierdut mintile si a creat o realitate alternativa in care a prins zeci de oameni. 

Martha Marcy May Marlene

Regizat de Sean Durkin, acest film din 2011 arata cum cultele pot intra in mintea adeptilor lor si continua sa-i controleze chiar daca reusesc sa scape. Olsen o interpreteaza pe Martha, o femeie care, dupa cativa ani departe de familie, ia legatura cu sora ei (Sarah Paulson) si ii cere sa o ia de la un loc langa autostrada. Marta trece in mod clar prin ceva complicat si incetul cu incetul se dezvaluie ca a facut parte dintr-un cult in care un lider controlor domina fiecare aspect al vietii membrilor sai, comitand abuzuri sub pretextul ca era voia lui Dumnezeu.

Ingrid merge spre vest

Olsen face o pereche grozava cu Aubrey Plaza in acest film Matt Spicer. Povestea urmareste o femeie obsedata (Plaza) care se muta in Los Angeles pentru a pandi si a se infiltre in viata unui influencer care pare sa aiba viata perfecta. Ingrid reuseste rapid sa se imprieteneasca cu femeia de care este obsedata, dar relatia se transforma rapid intr-un cosmar. (Daca ati vazut Single Female White, atunci va va placea acest film.)

Oldboy

Acesta este un remake al celebrului film Chan-wook Park. Oldboy urmareste un barbat (Josh Brolin) care se trezeste intr-o camera ciudata fara idee cum sau de ce a ajuns acolo. Barbatul petrece ani de zile inchis in acea camera in care un personaj ciudat il hraneste, dar intr-o zi reuseste sa evadeze si decide sa faca tot posibilul pentru a-si gasi rapitorul si a se razbuna, dar lucrurile se schimba atunci cand intalneste o femeie (Olsen) cu care ea are legatura. pentru el si cazul lui in mai multe moduri decat isi da seama ea.

Ucide-ti dragii

John Krokidas a regizat acest film din 2013 despre o crima care a avut loc in 1944 si ii reuneste pe marii poeti ai generatiei beat: Allen Ginsberg, Jack Kerouac si William Burroughs. Olsen face o treaba grozava ca Naomi Ginsberg, partenerul barbatului care l-a nascut pe Allen Ginsberg.

Raul Vantului

Taylor Sheridan regizeaza aceasta drama misterioasa in care un vanator veteran (Jeremy Renner) trebuie sa ajute un agent FBI (Olsen) sa investigheze moartea unei tinere intr-o rezervatie de nativi americani din Wyoming. Terenul este acoperit de zapada, vremea este extrema si totul indica ca moartea femeii nu a fost un accident.

In secret

Olsen, Tom Felton si Jessica Lange joaca in aceasta drama Charlie Stratton. Therese creste alaturi de matusa ei si de varul ei, care este mereu slab si bolnav. Cativa ani mai tarziu, matusa decide ca se vor muta la Paris si ca fiul ei si Therese se vor casatori, dar nu asta e viata pe care Therese o avea in minte si se simte repede disperata si plictisita, dar asta se schimba atunci cand o prietena de-a ei sotul soseste acasa, el si Therese incep o relatie interzisa si in curand incep sa caute o modalitate de a fi impreuna si nu este o veste buna pentru sotul ei.

Lumini rosii

Rodrigo Cortes este regizorul acestui film in care apar si Sigourney Weaver, Robert De Niro si Cillian Murphy. Povestea urmareste psihologul Margaret Matheson si asistentul ei, care sunt dedicati studierii fenomenelor activitatii paranormale. Expertii dau peste cazul unui presupus psihic care iese din nou la lumina dupa ce unul dintre cei mai mari critici ai sai moare in mod misterios.

Fete foarte bune 

Acest film le are in distributie pe Olsen si Dakota Fanning. Povestea are loc cu o vara inainte de facultate, unde doua cele mai bune prietene, Lilly si Gerri, gasesc ocazia de a renunta la imaginea de fete bune. Cele doua cauta sa aiba prima lor intalnire sexuala si sa exploreze o alta latura decat au aratat-o ​​intotdeauna, ceea ce le face sa se intalneasca cu cineva care le ameninta ca le distruge relatia, vara si tot ce au realizat pana acum.