Barcelona este printre cele mai vizitate orase din lume. Acest oras este una dintre cele mai complexe si fascinante destinatii din Europa. Are nenumarate atractii, dintre care exista multe de ales. Ca sa nu va fie greu, va vom spune care este cel mai bun lucru de facut in acest oras fantastic.

1. Fii uimit de Sagrada Familia

Sagrada Familia este un simbol fara echivoc al orasului Barcelona. Vizitarea acestei minunate lucrari de arhitectura a marelui Gaudi este o necesitate in oras. Aceasta opera de arta te transporta fara efort intr-o lume de fabule care te va lasa cu uimire.

Arhitectura sa este incredibila, atat la exterior, cat si la interior. Daca ai ocazia, urca la unul dintre turnuri, de unde poti admira privelisti superbe.

2. Mergeti pe Ramblas

Las Ramblas este una dintre cele mai faimoase strazi din lume. Aceasta promenada pietonala este unul dintre cele mai pitoresti locuri din oras. Incepe in simbolica Plaza de Catalunya si ajunge la monumentul lui Cristofor Columb, foarte aproape de mare, si are o lungime de un kilometru.

In aceasta plimbare, admirati Mozaicul Miro, distrati-va cu artistii stradali, lasati-va fascinat de tarabele cu flori si implicati-va in atmosfera acestei strazi grozave din Barcelona.

3. Cunoasteti Parcul Guell

Aceasta lucrare se afla pe un deal din cartierul Gracia. Face parte din setul de capodopere ale marelui vizionar Gaudi. Acest parc este magnific pentru o plimbare in timp ce cunoasteti de aproape opera geniului.

Are o zona monumentala in care puteti gasi celebra soparla si frumoasa Sala Hipostila, cu minunatele sale 86 de coloane canelate. Ca sa nu mai vorbim de Plaza de la Naturaleza, cu banca ei nesfarsita, colorata si intortocheata. Si va recomandam sa urcati in varful parcului, veti fi surprinsi de privelistile incredibile de pe cruce.

4. Plimbati-va prin cea mai modernista Barcelona

Daca te plimbi prin centrul Barcelonei,  vei putea admira cateva cladiri moderniste care te vor lasa cu gura cascata. Aceasta miscare artistica a lasat o mare amprenta asupra orasului prin aceste minunate lucrari.

Putem incepe prin a admira La Pedrera, una dintre minunile lui Gaudi care nu te va lasa indiferent. Veti fi uimit de exteriorul sau alb si stralucitor si de interiorul sau de lumina multicolora si de terasele sale interioare. Acesta este unul dintre cele mai bune exemple ale modului in care a trait burghezia catalana la inceputul secolului. Are o terasa cu forme rebele de unde se pot bucura de privelisti panoramice bune.

Mai jos se afla Casa Batllo, o alta bijuterie a arhitecturii lui Antoni Gaudi si un punct de referinta pentru modernism. Aceasta cladire se remarca printre toate prin design si culori si a fost recunoscuta ca Patrimoniu Mondial de catre UNESCO.

Adiacent Casei Batllo gasim Casa Amatller, opera lui Puig i Cadafalch. Este construit intr-un stil neo-gotic, cu un model neobisnuit esalonat inspirat de casele din Tarile de Jos. De asemenea, puteti vedea Casa Lleo i Morera, opera lui Lluis Domenech i Montaner.

5. Aflati despre opera lui Picasso

Desi pictorul premiat s-a nascut la Malaga, a considerat Barcelona orasul sau adoptiv. In acest oras a interactionat cu alti artisti contemporani si unde si-a trait o mare parte a vietii. Din acest motiv, Barcelona are una dintre cele mai mari colectii Picasso de pe planeta.

In plus, locul in care se afla muzeul este interesant in sine, deoarece se afla intr-un conac medieval situat in inima cartierului Born. Aceasta este una dintre cele mai vechi zone ale orasului.

6. Minunati-va de Fantana Magica din Montjuic

Aceasta fantana este situata la poalele Muntelui Montjuic. Este o minune inginereasca care dateaza de la inceputul secolului. Fantana Magica este un spectacol de apa, lumina si culoare, in ritmul unei muzici diferite care te va uimi.

Aceasta fantana este opera lui Carlos Buigas si a fost construita in 1929 pentru Expozitia Universala. In prezent, primeste aproximativ 2,5 milioane de vizitatori pe an.

Barcelona este plina de locuri fermecatoare si multa arta. Nu ezitati sa va plimbati pe strazile sale si sa vizitati cele mai emblematice locuri ale sale,  unul dintre cele mai bune lucruri de facut in acest oras.