Filmele italiene au intotdeauna o dispozitie sexy si erotica, poate ca este accentul, peisajele sau libertatea cu care abordeaza subiecte pe care multi le considera interzise sau tabu, demonstrand ca sexul si sexualitatea sunt si forme de arta care pot face un film bun de neuitat. De aceea filmele erotice italiene au fost incoronate cele mai senzuale din lume.

Cu regizori precum Fellini, Bertolucci si Pasolini, cinematografia italiana ne-a lasat cu unele dintre cele mai sexy scene si filme iconice din istorie, explorand intimitatea, dorinta, pasiunile interzise si cele mai reale fantezii intr-un mod care, in alte parti ale lumii, probabil ca ar fi incalcat regulile de cenzura si codurile moraliste care, cu doar cateva decenii in urma, interziceau sa se arate prea multa piele pe ecran.

Franta are filme erotice grozave si tari precum Germania le urmaresc indeaproape, dar filmele italiene au ceva de nedescris care le face speciale si nu strica daca iubitorii se intalnesc in mediul rural italian, pe dealurile toscane sau la o intalnire. pe strazile luminate de luna (si cu cateva monumente istorice in fundal), care fac totul sa para mai romantic si mai interesant in filmele lor erotice.

Arta si sexul au fost o gantere grozava de zeci de ani si, cand vine vorba de cinema, o scena „racy” poate ajuta cu adevarat la intelegerea personajelor, a motivatiilor, a dorintelor si chiar a perversiunilor. De la La Dolce Vita in anii ’60 pana la Come Undone in 2010, clasicii italieni au crescut caldura si o fac intr-un mod care sa nu te faca sa te simti vinovat (nu te uiti la porno, asta este arta, sunt clasici ai filmului recunoscuti international).la nivel mondial si cu mari critici).

Lista este lunga si temele sunt multe, dar pentru inceput, puteti restrange lista la cele 10 filme erotice italiene , cu o buna doza de sex si erotism, pe care neaparat trebuie sa le vedeti:

Capriccio, 1987

Regia: Tinto Brass

Nicola Warren, Francesca Dellera si Andy J. Forest joaca in acest film in care, dupa o serie de aventuri interzise cu vechii lor iubiti se dovedesc a fi dezastruoase, un cuplu infidel decide sa revina si sa incerce sa-si repare relatia. Filmul este putin previzibil, dar Tinto Brass este un expert cand vine vorba de erotica si nu dezamageste aceasta poveste.

Malene, 2000

Regia: Giuseppe Tornatore

Monica Bellucci joaca in acest film al unuia dintre cei mai mari regizori italieni din istorie. Malena este, partial, povestea trezirii sexuale a unui adolescent care este indragostit de cea mai frumoasa femeie din orasul sau, Malena, care starneste invidia si criticile vecinilor sai mai conservatori, care o vad ca pe o amenintare la adresa moralitatii. si valorile traditionale.

Eu sunt dragoste, 2009

Regizor: Luca Guadagnino

Call Me By Your Name ne-a confirmat ca Luca Guadagino stie sa exploreze sexualitatea, dorinta, pasiunea si frustrarea in cinema, cu povesti grozave, spectacole si peisaje incredibile. Cu Tilda Swinton, I Am Love este o alta poveste tragica si plina de sex despre o femeie nefericita care incepe o aventura cu un barbat mai tanar, care i-ar putea distruge familia.

Furtul frumusetii, 1996

Regia: Bernardo Bertolucci

Cu Liv Tyler, Stealing Beauty urmareste o studenta americana care ajunge in Italia pentru a petrece vara in Toscana, in vechea vila a familiei ei. Evident, Lucy devine obiectul dorintei mai multor barbati locali, inclusiv un scriitor mai in varsta foarte misterios, interpretat de Jeremy Irons.

Casatoria in stil italian, 1964

Regizor: Vittorio De Sica

Sophia Loren este protagonista acestei povesti in care un om bogat pe nume Domenico si o prostituata pe nume Filumena se intalnesc dupa al Doilea Razboi Mondial. Filmul este plin de momente scandaloase” pentru vremea respectiva iar astazi este un clasic.

La Dolce Vita, 1960

Regia: Federico Fellini

Fellini ii regizeaza pe Marcello Mastroianni si Anita Ekberg in acest clasic care a fost un reper vizual si stilistic cinematografic si a facut din Ekberg un sex-simbol al anilor 1960. La Dolce Vita prezinta o serie de povesti plasate intr-o saptamana din viata unui paparazzi afemeiat care locuieste la Roma , si reuseste sa te tina cuplat chiar daca dureaza aproape 3 ore.

Decameronul, 1971

Regia: Pier Paolo Passolini

Filmul erotic italian al lui Passolini a fost un scandal in anii 1970 datorita numeroaselor sale scene de sex si nuditate, printr-o serie de povesti interconectate. Filmul este o adaptare dupa „Decameronul” lui Bocaccio si urmareste un barbat care se preface a fi surd intr-o manastire de maici, un calator, o femeie care trebuie sa-si ascunda iubitul si trei frati care cauta sa se razbune pe iubitul surorii lor.

Eat Undone, 2010

Regizor: Silvio Soldini

Alba Rohrwacher si Pierfrancesco Favino sunt protagonistii acestei povesti despre doi straini care se lanseaza intr-o aventura complicata: el este casatorit cu copii, ea este intr-o relatie de lunga durata, asa ca se intalnesc in camere de hotel si in locuri intunecate din se poate ascunde. relatia lor.

Ultimul tango la Paris, 1972

Regia: Bernardo Bertolucci

Cu Marlon Brando si Maria Schenider, Last Tango in Paris spune povestea unei pariziene care intalneste un american in varsta, care o convinge sa inceapa o relatie sexuala secreta. Filmul a starnit controverse pentru celebra scena cu un baton de unt care, potrivit lui Schneider, a fost facuta fara permisiunea acestuia.