Harlan Coben, creatorul The Stranger, Safe and The Woods, se afla in spatele El Inocente, noul serial spaniol Netflix cu Mario Casas, si este o alta dintre povestile maestrului thrillerelor care sparg in streaming.

Povestea lui El Inocente incepe la o petrecere intr-un club in care Mat (Casas) si fratele sau fac parte dintr-un incident care le schimba viata pentru totdeauna. Pentru a scurta povestea lunga, Mat ajunge sa se lupte cu mai multi barbati din cauza unei neintelegeri si il ucide accidental pe unul dintre ei.

Ceea ce urmeaza pentru Mat este o sedere de 4 ani intr-o inchisoare spaniola, unde se confrunta cu mai multe violente, abuzuri si batai decat oricand, dar in cele din urma reuseste sa supravietuiasca, sa iasa si sa devina avocat la firma de avocatura a fratelui sau. De-a lungul timpului, Mat reuseste sa-si refaca viata si chiar este pe cale sa-si intemeieze propria familie, dar tocmai cand incepe sa creada ca lucrurile merg bine, un simplu telefon il prinde intr-o retea de inselaciune, prostitutie, crima si vieti. secret.

La fel ca restul seriei bazate pe romanele lui Harlan Coben, Inocentul incepe sa isi spuna putin cate putin povestea, prezentand piesele unui puzzle care devine din ce in ce mai complicat si care nu are nicio legatura cu accidentul care a dus la el. l-a trimis mai intai pe Mat la inchisoare, acum el este „victima” colaterala, dar trebuie sa faca parte din joc daca vrea sa-si salveze familia.

Romanul lui Harlan Coben

Romanul lui Coben este un thriller misterios plin de secrete care are si momentele lui de actiune, si de aici vine aceasta serie, care incepe cu un accident, dar care devine o poveste mult mai mare care ne vorbeste despre coruptie, abuz, opresiune. si nedreptatea.

De asemenea, povestea ne arata cum perceptia se poate juca cu mintea oamenilor, asa ca trebuie sa mergi mai adanc pentru a gasi adevarul. Romanul si serialul lui Coben arata, de asemenea, clar ca violenta si anumite circumstante de viata pot schimba o persoana pentru totdeauna, o pot impinge peste limita si in greseli care nu pot fi intotdeauna corectate.

In poveste nu il avem doar pe Mat, ci pare sa fie firul comun, dar avem si politisti strambi, calugarite cu trecut secret, politisti care si-au pierdut drumul si o familie devastata care are moduri foarte diferite de a face fata durerii pierzandu-si persoana iubita.un fiu.

Mai multe povesti intr-una

Unul dintre cele mai interesante elemente ale serialului este felul in care ni se spune. Mat incepe prin a-si spune povestea si evenimentul care aproape i-a distrus viata pentru totdeauna, dar fiecare capitol explica putin mai multe despre diferitele personaje care intra in joc, aratandu-le conexiunile, contradictiile si chiar momentele care i-au condus acolo unde sunt. ii intalnim.

Pe langa Mat mai avem pe Maria, o calugarita (Juana Acosta) cu un trecut intunecat si un secret periculos, Olivia, sotia lui Mat care nu este cine spune ca este, Lorena (Alexandra Jimenez), o politista hotarata sa demonstreze lumii. curajul lui si Teo Aguilar, un agent special (Jose Coronado) care isi pierde calea in mijlocul operatiunii si acum trebuie sa impiedice secretele sale sa iasa la iveala.

Toata lumea, absolut toata lumea, ascunde ceva in aceasta poveste si adevarul se dezvaluie treptat pentru a arata ca lucrurile nu sunt atat de simple si ca societatea este mai putreda decat pare.

Rasturnari neasteptate

La inceput lucrurile par clare, un accident l-a transformat pe Mat intr-un criminal iar acum trecutul lui s-a intors sa-l bantuie, dar nu este chiar asa, sau cel putin nu este singurul lucru care se intampla. Serialul reuseste sa ne spuna doar de ce avem nevoie pentru a ne tine agatati si ghicit, dar fiecare capitol are propria lui intorsatura si fiecare nou eveniment care este dezvaluit il face putin mai complicat.

Nu este povestea unui accident nefericit, ci mai degraba este o retea care implica barbati puternici, femei abuzate, criminali si ofiterii de politie care i-au protejat. The Inocent pare, de asemenea, aproape ca si cum ni s-ar fi spus o poveste adevarata nebuna care s-ar fi putut intampla oriunde in lume fara ca noi sa observam.

Si in adancul sufletului, este o poveste de supravietuire care nu inceteaza sa uimeasca.