Uneori, atentia si ingrijirea propriului tau corp pot fi mai necesare decat iti imaginezi. In continuare va vom arata cateva chei care sunt utile pentru mentinerea sanatatii penisului.

Sanatatea penisului este un subiect care, desi nu este adesea discutat, este foarte important. Acest lucru se datoreaza faptului ca organele genitale sunt o parte a corpului la fel de importanta ca oricare alta.

Pentru a va face o idee despre locul in care va aflati, ar trebui sa va intrebati: dedici suficient timp si grija muschiului care iti permite sa te bucuri de o placere mai mare in fiecare zi?

Cheile pentru sanatatea penisului

Chiar daca nu te-ai gandit pana acum si nu vorbesti mereu deschis despre asta, penisul este un organ care are nevoie de ingrijire speciala pentru a-si asigura functionalitatea corespunzatoare.

Astfel, departe de a fi aspecte de verificat o data pe an, urmatoarele chei pe care urmeaza sa le impartasim cu tine pot face parte din ziua ta pentru ca atat activitatea cat si capacitatile penisului sa fie adecvate.

Desigur, daca identificati orice anomalie sau experimentati disconfort recurent, consultatia medicala este un pas inevitabil. 

1. Igiena este un aspect de baza al sanatatii penisului

Mentinerea unui obicei de ingrijire a penisului este esentiala pentru a asigura starea lui buna, precum si pentru a facilita detectarea oricarei nereguli.

Cum sa ai un penis sanatos?

  • Spalati-l cel putin o data pe zi.
  • Puteti folosi sapun neutru, desi este important sa nu abuzati de el pentru a nu altera pH-ul pielii sensibile care il acopera.
  • Retrageti preputul foarte usor si lasati apa sa cada din abundenta.
  • Uscati-l bine pentru a preveni umiditatea sa provoace infectii fungice.

2. Mancarea conteaza si ea

O alimentatie sanatoasa este legata de functionarea optima a penisului si ajuta sa actioneze ca metoda preventiva impotriva anumitor boli.

Ce sa consumi pentru a avea un penis sanatos?

  • Extractul de rodie  a fost folosit in tratamentul disfunctiei erectile, asa cum s-a mentionat intr-o recenzie a dr. Pantuck si a colegilor.
  • La fel, pepenele verde este un fruct cu proprietati interesante. In acest sens, un studiu condus de Departamentul de Biochimie de la Universitatea din Nigeria ofera dovezi despre modul in care unele dintre componentele sale pot atenua problemele de erectie.
  • Alimentele bogate in proteine ​​(carne, fasole sau nuci) contin zinc, un mineral care este implicat in maturarea spermei si, astfel, in fertilitatea masculina. Acest lucru este evidentiat de un studiu recent al unui grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Missouri (Columbia, SUA).

3. Exercitii pentru sanatatea penisului

Se pare ca practicarea unui exercitiu fizic moderat este asociata cu un risc mai mic de tulburari, precum disfunctia erectila sau ejacularea precoce.

De fapt, publicatiile actuale, cum ar fi revizuirea efectuata de echipa profesorului Katherine Esposito, colecteaza rezultate in acest sens. In plus, o viata sexuala activa impiedica si fibrele musculare ale penisului sa se atrofieze si sa isi piarda elasticitatea.

La randul sau, exista cateva exercitii specifice pentru acest membru pe care le discutam mai jos.

Ce exercitii sa practici pentru a avea un penis sanatos?

  • In primul rand, aplicati putin lubrifiant pe penis. Este de preferat ca produsul respectiv sa fie pe baza de apa.
  • Apoi tine-l cu degetul mare si aratator, ca si cum ai face semnul Ok .
  • Cu o presiune ferma si lenta, faceti miscari spre gland pentru a facilita circulatia sangelui in zona.
  • Cateva secunde pot fi cheltuite pentru fiecare trecere, pana la o sesiune completa de cateva minute.

4. Asistenta medicala este esentiala in sanatatea penisului

Cunoasterea tratamentelor medicale disponibile pentru prevenirea bolilor sau tratarea celor existente este esentiala pentru a va asigura sanatatea penisului.

Ce aspecte sunt de luat in considerare?

  • Vaccinul cu virusul papiloma uman (HPV) ajuta la prevenirea raspandirii si aparitiei verucilor genitale.
  • Daca apar relatii intime cu diferiti parteneri, folosirea prezervativelor este esentiala pentru a preveni infectiile cu transmitere sexuala.
  • Examinarile de rutina la urolog va permit sa fiti constienti de conditiile in care se gaseste penisul.

Ce beneficii ofera aceste chei?

Dupa cum vedem, cu masurile de ingrijire adecvate, se pot anticipa infectii sau alte tipuri de alterari care dauneaza sanatatii penisului.

Cele mai frecvente probleme sunt cele care afecteaza ejacularea sau erectia sau chiar sangerarile sau arsurile in timpul urinarii. Cu toate acestea, cu cheile indicate este posibil atat prevenirea, cat si imbunatatirea starii de sanatate a penisului.

Actiunea in aceasta problema nu este de mai putin, deoarece acest organ ii permite omului sa simta o mare placere, precum si sa evacueze fluidele din corp.

Amintiti-va ca mersul la medic este esential daca detectati orice neregularitate sau experimentati disconfort persistent. Prin urmare, nu ratati controlul la urolog.