Poluarea electromagnetica ar putea cauza probleme semnificative de sanatate, motiv pentru care se recomanda restrictionarea utilizarii acesteia. De exemplu, ar fi bine sa oprim Wi-Fi-ul cand nu il folosim sau noaptea.

Noile tehnologii au revolutionat lumea; este dificil sa va faceti o idee despre amploarea posibilitatilor pe care dezvoltarea sa continua le deschide zilnic. Una dintre cele care a avut cel mai mare impact este conexiunea la internet wireless, care este posibila datorita routerului Wi- Fi care este din ce in ce mai prezent in mai multe case.

Conexiunea la internet este ceva care in zilele noastre a devenit esential. Este ca, cu siguranta, permite accesul la multe alte instrumente foarte utile.

Din acest motiv, routerul WiFi a devenit esential in case, locuri de munca, centre educationale si multe alte spatii. In acestea, sunteti invitat sa mentineti conectivitatea pentru a profita de oportunitatile oferite de web.

Cu toate acestea, exista unele dezavantaje de care multi nu sunt constienti si care ar putea influenta sanatatea. Unii experti il clasifica drept „inamicul tacut”, iar argumentul lor principal este nivelul de radiatie pe care il emite.

In acest articol, dorim sa va informam in detaliu despre care sunt pericolele sale. De asemenea, va vom spune ce puteti face pentru a va minimiza riscurile.

Pericolele ascunse ale tehnologiei routerului Wi-Fi

Au fost eliberate multe documente cu privire la pericolele radiatiilor emise de dispozitivele mobile si alte dispozitive. Cu toate acestea, sunt inca multi care o ignora sau nu sunt constienti de asta.

Este adevarat ca tehnologia este aici de cateva decenii pentru a ramane. Cu toate acestea, este nevoie de mult mai mult timp pentru a intelege pe deplin influenta pe care o are asupra corpului uman. Pe masura ce telefoanele mobile au fost cu noi putin mai mult timp, efectele lor au fost analizate mai in profunzime.

Au fost facute mai multe investigatii stiintifice despre impactul undelor electromagnetice asupra activitatii creierului. De exemplu, unul publicat de The International Journal of Neuroscience confirma ca undele emise de telefoanele mobile provoaca modificari in functionarea creierului in timpul starii de veghe.

Intr-un raport de acces public cunoscut sub numele de Bioinitiative, sunt analizate aproape 2.000 de investigatii internationale. Acestea leaga expunerea prelungita la radiatii electromagnetice cu anumite tumori. Potrivit expertilor, aceasta ar putea fi cauza unor episoade continue de dureri de cap, hiperactivitate si calitate proasta a somnului.

De altfel, cei care lucreaza cu acest tip de echipamente au recomandari stricte de siguranta. Scopul unor astfel de masuri nu este altul decat reducerea efectelor negative ale radiatiilor asupra organismului.

Ingrijorarea este in crestere cu privire la expunerea populatiei copiilor la radiatiile electromagnetice. In mai multe dintre investigatiile cuprinse in studiul citat, se evidentiaza aceasta problema si se recomanda, de asemenea, pregatirea salilor de clasa fara tehnologie wireless, acordand prioritate conexiunilor prin cablu.

Masuri de luat pentru a reduce impactul negativ al Wi-Fi-ului

Pentru a reduce impactul negativ al acestei tehnologii, exista mai multe masuri care pot fi adoptate:

  • Opriti routerul Wi-Fi noaptea sau cand nimeni nu foloseste conectivitatea.
  • Daca dispozitivul se afla in bucatarie sau dormitor, incercati sa-l mutati intr-un loc mai putin frecventat cat mai curand posibil.
  • Aflati despre instalarea retelei de cablu, inclusiv telefonie. Desi telefoanele fara fir sunt mai confortabile, radiatiile lor ar putea avea si efecte daunatoare.
  • Utilizati cu moderatie dispozitivele mobile si computerele. De asemenea, evitati sa le aveti in dormitor.

Expunerea zilnica la unde electromagnetice

Pana in prezent, nu exista un sistem de control fiabil care sa permita consumatorilor sa cunoasca pericolele la care sunt expusi. Dupa cum am mentionat mai devreme, unele tehnologii sunt recente si efectele lor pe termen lung asupra sanatatii nu sunt inca cunoscute.

Supraexpunerea aproape tuturor la aceste dispozitive nu trebuie ignorata. Aparent, nu putem face mare lucru in privinta asta, cel putin in spatiile publice, pentru a ocoli aceste unde electromagnetice.

Totusi, dupa cum ati vazut deja, putem lua masuri pentru a-i reduce impactul, cel putin in casa. Acesta nu este un pas nesemnificativ, deoarece, la urma urmei, petrecem o mare parte a zilei acasa.

In concluzie, in calitate de consumatori ai acestui tip de tehnologie, trebuie sa fim mai precauti si responsabili atunci cand o folosim. Desi putem face mii de lucruri cu ea in fiecare zi, potentialele ei consecinte asupra sanatatii nu trebuie ignorate.