Plaja La Fossa, din Calpe (Alicante) este una dintre cele mai vizitate din Mediterana Levante. Sunt multe motive pentru care mii de turisti aleg aceasta plaja pentru a-si petrece vacantele in fiecare an, dar probabil cel mai mare este distinctia „Blue Flag” pe care o are, facand-o una dintre plajele de cea mai buna calitate din tara noastra.

La Fossa, un mic paradis

Apele plajei La Fossa sunt cristaline, iar nisipul este foarte fin, asa ca ne putem transporta pe o plaja paradisiaca din inima Comunitatii Valenciane. In plus, este destul de mare, asa ca, in ciuda faptului ca vara este multa lume, nu este o odisee sa te bucuri de o zi cu nisip si soare. Un alt punct culminant al plajei, in care multi utilizatori sunt de acord, este gradul ridicat de curatenie.

In ceea ce priveste serviciile oferite de plaja La Fossa, precum marea majoritate a bancurilor de nisip, aceasta are zeci de restaurante pe  plaja unde te poti bucura de mancare tipica la un pret deloc mare. Trebuie evidentiate restaurantele din zona portuara din Calpe, unde se poate manca foarte bine pentru foarte putin.

Perfect pentru a te bucura

Dupa cum am mentionat, in timpul verii plaja devine destul de aglomerata, desi aceasta aglomeratie nu este grea. Chiar si asa, cel mai bun moment pentru a te bucura de ea este octombrie, deoarece vremea este inca foarte buna, dar concentratia de turisti este mult mai mica.

Este o plaja ideala de vizitat cu copii, deoarece este foarte larga in zona de nisip, dar si in apa. Se poate savura fara niciun fel de pericol pe mal, deoarece abia acopera si aproape ca nu sunt valuri.

Alte atractii pe care le ofera plaja La Fossa este posibilitatea de a face snorkeling  in pietrele si stancile care se afla acolo. Acolo puteti vedea zeci de pesti diferiti, devenind un spectacol pentru tineri si batrani. In plus, in centrul plajei se afla cateva atractii acvatice, precum o platforma gonflabila de unde te poti bucura de apa mediteraneana.

Dupa ce te-ai bucurat de o zi la plaja, cea mai buna optiune este sa bei o bautura sau o inghetata de-a lungul promenadei care o strabate, sau sa te bucuri de viata de noapte din zona, in special de zecile de hoteluri din Calpe.

Alte atractii din Calpe

Plaja La Fossa nu este singura atractie din orasul Calpe. Mai sunt si alte plaje deloc nesemnificative, precum Arenal-Bol, cea mai mare din oras si cea mai accesibila din localitate, sau numeroase golfuri, precum El Raco, situat in spatele stancii Ifach, simbol al orasului.

Dar nu numai plajele traiesc Calpe. O oprire practic obligatorie in oras este Las Salinas. Este o zona umeda creata de influenta stancii, cu o concentratie mare de saruri care a fost exploatata inca din epoca romana. Din stanca propriu-zisa ai o vedere privilegiata asupra zonei si asupra Calpei in general.

O alta oprire pe care orice vizitator ar trebui sa o faca in Calpe este la castelul Mascarat. Se afla pe dealul cu acelasi nume si este o cladire din secolul al XVI-lea, construita pentru a apara Calpe de atacurile piratilor berberi. Aproape ca exista resturi din constructia originala, dar sunt destul de semnificative. In plus, privelistile de pe deal sunt privilegiate.

Petreceri la Calpe

Orasul este vizitat mai ales in timpul verii din cauza vremii bune, dar pe tot parcursul anului are numeroase festivitati care il fac si foarte interesant. Cultura orasului este incadrata in traditia maurilor si crestinilor din Valencia, dar numarul mare de locuitori straini a dus la adoptarea altor festivaluri, precum Oktoberfestul german.

Primul festival notabil este ziua San Juan, 23 iunie. Pe toate plajele orasului, si in special pe La Fossa, se fac focuri de tabara cu scaune, mese si alte obiecte dezafectate care sunt incendiate, precum si alte ritualuri inradacinate in obiceiurile ancestrale.

Dar festivalul valencian prin excelenta, asa cum spuneam, este mauri si crestini, in octombrie. Sunt comemorate bataliile purtate in timpul Recuceririi, prin care regatele crestine au recuperat domeniile musulmane. Timp de doua zile au loc parade si alte comemorari festive, care devin un alt obiectiv turistic. Din acest motiv au fost declarate Bunuri de Interes Turistic Provincial.