Daca te afli in cautarea unui articol vestimentar, telefon mobil, masina de spalat, cuptor cu microunde, al unui parfum, accesoriu si inclusiv in cautare de alimente, astazi le poti gasi pe toate in mediul online si le poti comanda simplu si rapid la usa casei tale fara sa mai fie necesar sa te deplasezi, sa stai la cozi interminabile in clasicele magazine sau supermarketuri.

Insa, aceste cumparaturi din mediul online trebuie facute in mod atent, deoarece exista riscul sa preintampini o serie de neplaceri prin intermediul site-urilor care nu sunt de incredere.

Iti vom prezenta astazi cateva aspecte care sa-ti vina in ajutor si sa te ajute sa eviti aceste experiente care te vor scuti de stres si neplaceri.

Ce semne iti atrag atentia ca un site nu este de incredere

  • Limba utilizata nu e inteligibila

Un prim aspect care ar trebui sa-ti atraga atentia este corectitudinea gramaticala de care dispun prezentarile si descrierile de pe site. Cu cat textul prezinta o abordare mai gresita, cu atat sunt mai mari sansele ca site-ul respectiv sa fie unul inselator si s-ar putea sa te trezesti cu banii dati si fara produse sau sa primesti produse de o calitate indoielnica, altele decat cele pe care ai crezut ca le-ai comandat de pe respectivul site.

  • Fotografiile sunt copiate din alte parti

Fotografiile de produs nu sunt nici cum simplu de realizat. Iar pentru a fi disponibile este necesar aportul unui profesionist in fotografia de produs, respectiv de investitii financiare, pe care le vor face doar cei care-si doresc sa dezvolte un business online de incredere si cu o valoare ridicata.

Iar tot mai multe site-uri obisnuiesc sa copieze pozele fascinante de pe alte site-uri din dorinta de a atrage atentia, asociind respectivele cu preturi cat mai mici.

Analizeaza si fotografiile aferente in raport cu celelalte caracteristici ale anunturilor, pentru a te asigura ca nu vei fi inselat.

  • Pretul este mult mai mic decat valoarea de pe piata

Atunci cand produsul este unul valoros sau impune in teorie un cost ridicat la produsele de acelasi timp sau similare pe piata existenta, exista sanse numeroase sa ai de-a face cu un site care doreste sa te insele cand pretul este la un sfert sau sub aceasta valoare reala pentru acel produs.

  • Nu exista pareri valide

Poti avea siguranta activitatii si a tranzactiilor tale din online si daca vei alege sa te informezi anticipiat. Apeleaza la prieteni sau la retelele de socializare ca sa afli daca a mai comandat cineva de pe site-ul care ti-a atras atentia si daca si experienta ta va fi una sigura.

  • Denumirea site-ului este dubioasa

De la o zi la alta apar tot mai multe site-uri de pe care ti-ai putea face cumparaturile. Iar odata cu aparitia lor scade si increderea, tinand cont ca nu toate sunt pe atat de serioase cum ne-am fi asteptat. Adresele web care nu au nicio legatura cu numele oficial din pagina pot indica prezenta unui site copiat, fals sau care in mod cert nu ar trebui sa fie pe lista preferintelor tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here