Vrei sa devii antreprenor, dar nu stii de unde sa pornesti? Intr-adevar, deschiderea unei firme poate deveni o adevarata provocare, atat din prisma pasilor de elaborare a firmei efective, cat si din prisma birocratiei si a pasilor ulteriori de deschidere efectiva si mentenanta. Cu toate acestea, ai nevoie de cel putin cateva repere astfel incat sa-ti faci o idee mai buna daca antreprenoriatul este pentru tine si daca ai sanse sa realizezi in viitorul apropiat o afacere exact asa cum ai visat. De aceea, dorim sa-ti oferim astazi un material informativ prin care sa descoperi toate lucrurile de baza de care vei avea nevoie, la deschiderea unei firme.

De ce lucruri ai nevoie ca sa-ti deschizi o firma?

1. O idee iesita din comun

In zilele noastre, o idee de afaceri vine precum o sclipire. Bineinteles, asta nu inseamna ca respectiva idee trebuie sa fie mult prea exagerata. Insa, cu cat domeniul viitoarei afaceri este mai inedit, mai util si mai inovator, cu atat ai sanse sa fie mai bine primit pe piata. Ca sa te asiguri ca vei avea succes ar fi indicat sa faci un research si sa te asiguri ca ideea ta nu mai exista, ca exista public interesat sau ca poti interveni cu o serie de modificari prin care s-o inovezi.

2. Un director de firme

Dupa ce ti-ai deschis firma, poti apela la inscrierea intr-un director de firme pentru a te face mai cunoscut intre potentialii parteneri de afaceri sau printre clientii care nu ezita sa caute informatii despre o societate inainte de a apela la serviciile sale. Practic, acest lucru iti poate aduce beneficii multiple, pe termen lung, si sa te ajute si cu partea de promovare reduceri ce doresti sa le oferi.

3. Birocratie

Va fi necesar indiferent de profilul de activitate sau de tipul firmei, sa alergi dupa acte, mai mult sau mai putin. Este foarte probabil daca nu ai mult timp liber la dispozitie sau daca nu vrei sa-ti asumi niciun risc referitor la improbabilitatea de a primi autorizatiile necesare de functionare, sa trebuiasca sa apelezi la un profesionist. Deci, pe langa implicatiile de pana la acest moment, va fi necesar sa te inarmezi cu multa rabdare si poate chiar cu cateva implicatii financiare extra.

4. Parteneri si angajati

Chiar daca business-ul tau incepe la inceput precum  o activitate mica, niciodata n-ar trebui sa excluzi ideea de a-ti extinde orizonturile, de a colabora cu alti angajatori sau angajati pentru a dezvolta cat mai bine firma. Ambele lucruri iti pot oferi numeroase beneficii si o crestere semnificativa a cunoasterii afacerii si a succesului. Insa, ca sa poti face toate aceste lucruri, vei avea cel mai probabil nevoie pentru inceput, de un contabil sau de un program prin intermediul caruia vei putea realiza facturile, contractele etc.

5. Determinare si fond de urgenta

Intotdeauna recomandam antreprenorilor sa nu se arunce cu entuziasm la tot felul de investitii, in ciuda cunoasterii lor.

Lucrurile intr-o afacerile pot merge si foarte bine, dar uneori afacerea poate fi compromisa. Un fond de urgenta din care sa-ti poti acoperi marfa sau angajatii pot fi o solutie salvatoare. Ideea e sa doresti sa progresezi pana in ultima clipa, plin de determinare.