A oferi cadoul perfect de Sarbatori este o adevarata aventura. Plecam la cumparaturi avand in minte scenariul dimineții perfecte de Craciun, cand toți cei dragi sunt in jurul pomului de iarna, fericiți ca au primit exact ce și-au dorit. Pentru acest lucru trebuie sa facem investigații din timp, sa fim atenți la ceea ce le-ar face placere și la cum ne incadram in buget. Este un moment placut pentru ca in primul rand trebuie sa ne gandim la cei dragi, la cum sa le facem o bucurie. Eticheta de Craciun are cateva reguli care va vor ajuta sa aveți o dimineața de Craciun – de poveste:

1. Organizați-va din timp: bugetul, lista de cumparaturi, momentul in care veți merge efectiv la cumparaturi. Astfel veți evita nebunia din Ajun. Cumparaturile contra cronometru duc de multe ori la alegeri nu tocmai fericite sau la depașiri ale bugetului propus.

2. Nu reciclați cadourile primite anii trecuți. Am mai spus acest lucru.  Se afla in stare perfecta? Ambalajul este intact? Exista o legatura intre cel care vi l-a oferit și cel carui il dați mai departe? Este un subiect sensibil și trebuie abordat cu multa grija. Nu povestiți nimanui despre economia facuta in acest fel, nu este un motiv de lauda.

3. Nu oferiți bani, medicamente sau produse alimentare chiar daca știți ca destinatarii trec printr-o perioada mai dificila. Un cadou trebuie sa faca placere. Este ca și cum v-ați oferi sa le platiți facturile la utilitați. Excepție de la aceasta regula fac delicatesele și coșurile festive cu cozonac și bauturi spumoase, dulciurile facute acasa – brioșe, cupcakes, figurine de turta dulce.

4. Varianta carților se prefera atunci cand știți sigur ca cititul face placere celui caruia le oferim, iar alegerea carții se face ținand cont de preferințele acestuia. O idee buna sunt bestseller-urile sau ediții princeps, ediții limitate. Pe carte nu ne vom semna decat daca suntem autorul ei. In caz ca vrem sa scriem cateva urari putem scrie pe o foaie de hartie pe care o putem introduce in interiorul carții.

5. Obiectele decorative și cosmeticele se ofera daca știm cu exactitate ca intregesc o colecție sau ca sunt exact cele folosite de cel caruia i le oferim. Nu putem obliga pe nimeni sa expuna in spațiul in care locuiește un obiect pe care nu il agreaza sau nu se potrivește cu decorul, asemenea cum nu putem obliga o persoana sa iși schimbe parfumul.

6. Copiilor le plac jucariile, gadgeturile și dulciurile. Hainele și rechizitele școlare sunt cadouri care cu siguranța vor face placere parinților. Pe ambalajele jucariilor veți gasi inscripționata varsta pentru care sunt potrivite acestea, iar regula nu s-a modificat: fetele vor papuși, iar baieții mașinuțe și roboți.

7. O buna idee pentru Sarbatori sunt cadourile lucrate manual, personalizate.

8. Odata ales, cadoul se ambaleaza frumos, se poate decora cu o funda, cu o ramura de brad, puțin ilex, i se pune o eticheta. Ambalajul este primul care face impresie.

9. Cand primiți un cadou zambiți și spuneți “Mulțumesc!” niciodata nu spuneți: “Vai, dar nu trebuia sa te deranjezi!” E ca și cum ai spune ca nu ai nevoie de cadou și de atenția celui care ți-l ofera. Tuturor ne place sa oferim și sa primim daruri. Bucuria de pe chipul celui care primește cadoul nostru este o rasplata extraordinara.

10. Daca primiți un cadou costisitor, nu sunteți deloc obligați sa raspundeți gestului printr-un cadou cu o valoare la fel de mare. Va invit sa citiți și acest articol.

Ținand cont de cele de mai sus, ne-am gandit sa va oferim cateva sugestii.

 Este o creație minunata, lucrata manual și o veți gasi intr-un butique virtual superb – Le Cose Animate – pe care trebuie sa il adaugați la “Favorite.”

O ediție limitata, o carte foarte speciala și potrivita pentru Craciun – “Rețete pentru un Craciun in familie” de Adrian Hadean. “Un dar pe care puteți sa-l faceți cuiva drag, o carte frumoasa, scrisa cu sufletul și lucrata manual, de meșteri pricepuți. Pentru ca e o carte speciala, destinata unor oameni speciali, ea va aparea in doar 500 de exemplare.”

Puteți face o surpriza placuta atat partenerilor de afaceri cat și celor dragi trimițandu-le la birou sau acasa aranajmente florale de sezon, cu miros de brad și parfum delicat de scortisoara, cu lumanari  și ornamente specifice, in culorile sezonului, care cu siguranța vor crea o atmosfera speciala, de neuitat. Pentru acest lucru o puteți contacta pe prietena noastra Ioana (0727.77.22.22), de la Smart Flowers.

Daca aveți talent la gatit, anul acesta sunt la mare cautare dulciurile facute acasa, decorate dupa bunul plac in culorile și cu motivele sezonului. Suntem siguri ca vor aduce un strop de fericire tuturor. Am gasit cateva rețete care sa va inspire pe www.emilyscupcakes.ro.