Protectia solara cunoscuta sub denumirea de SPF, nu este indicata doar in sezonul foarte cald. Foarte multe persoane au impresia gresita ca SPF-ul trebuie utilizat sau poate fi folosit doar atunci cand soarele arde cu putere pe cer sau atunci cand se ating valori ridicate ale temperaturilor.

Adevarul este ca razele solare pot avea un impact negativ chiar si in sezonul rece, cu precadere iarna, cand incidenta si impactul nociv al razelor UV si UVBA este mult mai ridicat, chiar si in lipsa evidenta a Soarelui.

Chiar daca in teorie SPF-ul se comporta drept o solutie obisnuita pe care o aplici pe ten si la care nu vei vedea un efect vizibil, utilizarea acestei protectii in randul oamenilor arata ca filtrele minerale sau chimice din compozitie ofera o protectie pielii astfel incat sa previna aparitia unor pete, arsuri etc. Astfel, SPF-ul este un produs cosmetic de nelipsit din rutina oricarei persoane, indiferent de varsta. Iar daca nu ai folosit pana acum o astfel de solutie, iata cateva tipuri de SPF care sa-ti vina in ajutor pe viitor.

Tipuri de SPF ce-ti pot veni in ajutor vara aceasta

  • Crema cu SPF

Cremele cu SPF sunt frecvent utilizate, acestea fiind cele mai comune produse cosmetice pentru protectie solara. Se pot regasi intr-o varietate destul de larga (SPF 20, 30 sau 50), la fel ca si celelalte tipuri de sugestii mentionate. Cu cat intensitatea e mai mare, cu atat si protectia solara va fi mult mai crescuta. Totusi, studiile ne arata ca aceste produse nu vor oferi gradul maxim de protectie specificat pe ambalaj, gradul de protectie diminuandu-se la contactul cu mediul exterior. 

Astfel, chiar daca folosesti un alt produs cu protectie solara (de exemplu, o crema coloranta sau un fond de ten), asta nu exclude necesitatea de a folosi o crema.

Iar daca ai un ten gras, te poti orienta catre o crema cu SPF mai light, in timp ce pentru o piele mai uscata poti opta pentru o crema cu densitate si ingrediente hidratante mai numeroase.

Este de preferat sa eviti sa aplici SPF-ul in zona ochilor datorita celor 2 ingrediente care pot produce iritatii oculare sau sa optezi pentru o crema adecvata zonei de uz, respectiv pentru un SPF cu filtre minerale atunci cand stii ca ochii tai sunt sensibili.

  • Lotiunea cu SPF

Lotiunea cu protectie solara are o formula mai usoara si, in general, e disponibila majoritar pentru a fi utilizata pe corp.Aceasta se va absorbi cu usurinta in piele, fiind ideala pentru pielea grasa.

  • Apa cu protectie solara

Daca-ti doresti un SPF cu formula usoara, simplu de aplicat, poti opta de altfel si pentru apa cu SPF. Aceasta este usor de tolerat de piele, ideala pentru pielea de pe corp si va actiona prin pulverizarea acestuia pe piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here