Pe data de 20 martie s-a sarbatorit Ziua Internationala a Fericirii pentru prima oara. Aceasta zi a fost stabilita la initativa Organizatiei Natiunilor Unite. Oare aceasta zi ne trezeste din somnul in care ne-am adancit? Oare macar aceasta initiativa de a aduce un suras pe fetele oamenilor ne determina sa constientizam ca viata ar trebui traita? Cand ne nastem, ne asumam ceea ce ni se va intampla ulterior pe parcursul vietii. Ar trebui sa fim constienti ca ar trebui sa ne traim fericirea zi de zi. Fericirea este ambigua, suntem fericiti fiecare in felul nostru propriu. Fericirea nu se imprumuta, fericirea nu e obligatorie. Fericirea e spontana. Dar de ce este interesanta aceasta zi, ce ne aduce ea, de ce anume ne reaminteste? Ei bine, vom afla din urmatoarele 10 subpuncte.

1.Iubire.

Iubire, iubire, iubire! “Love is in the air!”, cum s-ar spune. O zi in care oamenii trebuie sa isi aminteasca sa le impartaseasca iubirea celor dragi. De multe ori, ne cufundam in probleme si uitam sa ne mai deschidem sufletele. Aceasta zi ar trebui sa fie o zi specifica dragostei, o zi a tuturor.

2.Echilibru emotional.

Fiind o zi desemnata fericirii, aduce cu sine si echilibrul la nivel psihic, implinirea sufleteasca. Ne detasam de probleme, suntem fericiti si capabili sa luam decizii echilibrate. Nu luam hotarari nechibzuit, ci echilibrat.

3.Armonie.

Armonia este cuvantul-cheie al acestei zile, armonie fata de natura, armonie fata de oameni, armonie fata de necuvantatoare. Macar in aceasta zi, trebuie sa redescoperim sensul acestui cuvant…

4.Imbratisari.

Este o zi a imbratisarilor. Este o zi in care simti nevoia sa iti iei in brate prietenii, cunostintele, animalutele, o zi in care imparti “hugs”(americanizate!) chiar si necunoscutilor.

5.Toleranta.

Ii toleram pe cei din jurul nostru, le suntem alaturi tuturor, fara a face discriminari. Toleranta este o parte a fericirii, este un fragment al acesteia care aduce cu sine intelegere si sentimentul de bunavointa si de apartenenta la o lume a tuturor.

6.Pozitivism.

Suntem optimisti in aceasta zi, suntem veseli, curajosi, uitam de problemele pe care avem sa le intampinam mai mereu in viata de zi cu zi. Aceasta stare ar fi de preferat sa o avem si in restul zilelor, dar uneori problemele si grijile ne inunda sufletele, nu ne lasa sa traim, nu ne lasa sa simtim..negativismul ne acopera intru-totul.

7.Reveniri.

Revenim in locurile natale, revenim in locurile unde candva le spuneam “acasa”, ne amintim de fericirea pierduta cu zambetul pe buze, dar si cu lacrimi de fericire a ceea ce a fost si speranta a ceea ce va fi.

8.Rememorari.

Este o zi in care ni se face dor, in care ne reamintim ca avem bunici, ca avem prieteni, ca undeva exista oameni pe care nu i-am mai vazut de mult timp si in preajma carora am fost mereu fericiti. Ne amintim ca le simtim lipsa cu dor si dragoste in suflete. Zilele trec ca vantul si uitam sa ii revedem..

9.Lumina, bunatate, speranta.

In fiecare zi ar trebui sa avem un soare in sufletele noastre si nu doar in aceasta zi. Razele bunatatii ar trebui sa ne incunune inimile si necazurile. Sa fim fericiti, ca doar o viata avem! E pacat sa o traim in amagiri si suparari.

10.Lucruri marunte.

Concluzionand, fericirea vine din lucruri marunte. Orice activitate, care ne aduce un suras pe buze, orice detaliu care ne fura un zambet reprezinta fericirea pentru noi. Nu trebuie sa reducem totul la o simpla zi. Pana la urma, nu putem fi fericiti la comanda. Suntem fericiti doar atunci cand simtim acest lucru. Aceasta zi internationala a fericirii nu face decat sa ne reaminteasca sa fim fericiti, sa nu uitam ca fericirea exista, chiar daca uneori simtim ca drumul pe care il avem de parcurs pentru a ajunge la ea este mult prea indepartat. A fi fericit este o stare interioara, o stare care ne da putere, o stare care ne permite sa visam, o stare pe care uneori o cerem, o stare spontana. O plimbare in parc, un mers la film, o simpla intalnire, o simpla revedere, un simplu “buna” ne poate transpune in aceasta stare de fericire. Fericirea nu este pentru o zi, fericirea este pentru fiecare, oricand, dar, din pacate, este si efemera! Exista clipe, momente de fericire,  nu putem vorbi de o fericire eterna!