Aceasta piesa de teatru este pusa in scena la Teatrul Metropolis de catre Lia Bugnar si Dorina Chiriac. Roxana Barlea (autoare ZeceInTop) va fi gazda dumneavoastra in acest labirint urban de cultura, prezentandu-va zece motive pentru care ar trebui sa ajungeti cel putin o data la piesa ‘Jocul de-a adevarul’.
Daca argumentele de mai jos va vor starni interesul, va invitam sa vizitati siteul teatrului pentru mai multe detalii … teatrulmetropolis.ro. n.e.
1. Piesa este foarte fresh
Actuala, vie, plina de ritm. Are toate ingredientele sa placa: umor spontan, intriga de dragoste, aluzii sexuale, intorsaturi provocatoare, actori proaspeti, combinatii de replici haioase si tot felul de gaselnite trasnite.
2. Regizor/actor
Regizoarele sunt si actrite, iar formula e o alegere castigatoare ce se simte in jocul de pe scena.
3. Un spectacol pe mai multe niveluri
Ca orice forma de arta veritabila, piesa “Jocul de-a adevarul” este ca un platouas de pe care fiecare poate sa isi ia ce i se potriveste sau pur si simplu ce are chef in seara respectiva. Aici, va spun pe scurt ce mi-am luat eu din ea.
4. Fara niciun fel de pretentie de mesaj “greu”, piesa aresuflu
Surprinzatoare de la inceput si pana in ultimele minute, te trece prin toate starile in care esti dispus sa intri. Alternanta de registru este poate punctul ei forte: imediat dupa ce razi de o trasnaie, te asteapta dupa colt un moment serios, care te face sa-ti propui o discutie cu tine insuti la iesirea din sala. Si asta cu mare maiestrie, fara patetsim si fara sa ti se impuna: daca vrei sa te apuci de fir si sa aprofundezi ideea, tataaam! ai ocazia! Daca nu, dai next si treci la scena urmatoare. E ca-ntr-un joc pe calculator, integrat excelent in viata noastra cotidiana.
5. Jocul experiment
Ideea experimentului psihologic si-a jocului care duc la dezvoltare personala este surprinsa foarte original. E o invitatie la a profita de orice eveniment care-ti iese in cale, de a-l vedea ca pe o provocare, de a-ti pune intrebari pentru a inainta in viata!
6. Surprize la tot pasul
Ca tot suntem astazi intr-o vesnica alergare dupa gaselnite si pandim surprizele la colturi. “Viata iti scoate in cale, in momentele cele mai neasteptate, tot felul de ocazii”. E un cliseu, da! Pacat insa ca il etichetam asa, in loc sa intindem mana si sa prindem ocazia.
7. Sinceritate
Piesa ne arata una dintre caile posibile de a ne apropia de starea de … sfera! Forma geometrica perfecta a personalitatii noastre, a unei relatii etc.
8. O piesa sinestezica
Vazul (formelor geometrice), auzul (vocilor vazute si nevazute), pipaitul (din toboganul gadilitor), gustul (de caramea sau de sampanie roze) si mirosul (de levantica, de mosc) se imbina, rezultand … o bratara din lacrimi de pinguin!!!
9. Fericire
Dupa ce v-ati bucurat pe parcursul piesei de diverse “cadouri” de la actori si realizatori, aproape de sfarsit mai primiti unul, dupa care cam toti alergam in stanga si-n dreapta: o definitie a fericirii. Una dintre multele posibile, care are ca si principala virtute aceea ca-ti da chef sa o parafrazezi si sa-ti construiesti singur propria definitie a fericirii! A voastra care e?
10. Andi Vasluianu
Al zecelea motiv este pentru voi, fetelor! Rolul lui Bebe este jucat de Marius Manole sau de Andi Vasluianu. Eu am vazut varianta cu cel de-al doilea si pot sa va spun ca a meritat E natural, n-are aere de vedeta si e suuuper sexi!!!