Evitarea problemelor intr-o relatie nu le face sa dispara. Pur si simplu devin mai greu de ignorat. A fi deconectat de sine poate face mai dificil de vazut cand o relatie este nesanatoasa. Un semn al unei relatii nesanatoase este atunci cand o persoana devine manipulatoare si agresiva fizic, verbal sau emotional.

Cele mai importante adevaruri sunt cele pe care le ascundem adesea de noi insine atunci cand nu suntem pregatiti sa ne confruntam cu temerile noastre sau sa dam drumul unei relatii care ne face rau.

Ce trebuie sa faci daca relatia nu mai functioneaza

Cand doriti atat de rau pentru ca o relatie de matrimoniale sa functioneze, incat evitati aceste adevaruri importante, acestea nu vor disparea. Ele apar la inceput ca o soapta mica, apoi cresc mai tare pana cand devine din ce in ce mai greu si mai greu sa le ignori. Cu toate acestea, deoarece relatiile nesanatoase va pot determina sa va intrebati pe voi insiva si judecata voastra, puteti regla aceasta soapta chiar si pe masura ce creste mai tare. Aceasta deconectare de la tine poate face si mai dificila recunoasterea cand o relatie nu te fericeste.

Nu va fie frica sa impuneti limite

Nu va exprimati limitele, nevoile sau sentimentele din cauza fricii ca partenerul dvs. va pleca, va va eticheta ca solicitant sau nevoias si/sau va „exploda”. Mai multi prieteni sau familia si-au exprimat ingrijorarea autentica cu privire la relatia dvs. si impactul pe care il are asupra voastra. Simtiti un disconfort din ce in ce mai mare in ceea ce priveste relatia, dar ignorati sau rationalizati spunandu-va ca toate relatiile sunt grele.

Simtiti nevoia sa ascundeti sau sa denaturati parti din relatia dvs. atunci cand impartasiti cu ceilalti din cauza fricii de judecata si poate chiar sa va distanteze de cei dragi. Te simti frecvent nelinistit sau deprimat. Sunteti excesiv atent incercand sa va salvati partenerul, sa pastrati relatia sau sa va compensati excesiv pentru lipsa de efort pe care o depune celalalt pentru a face relatia sa functioneze.

Relatia se simte adesea ca un rollercoaster emotional

Niciodata nu stii cand vei fi in sus sau in jos. Sperati ca persoana cu care sunteti se va schimba in sfarsit, astfel incat sa puteti fi amandoi fericiti. Nu va simtiti in siguranta emotional sau in siguranta cu partenerul. Iti sacrifici autenticitatea pentru relatie si pierzi parti din tine in acest proces. Nu te simti bine cu tine in aceasta relatie.

Adesea te simti judecat de partenerul tau si plin de indoiala de sine. S-ar putea sa experimentati chiar o multime de auto-vina pentru orice lucru care nu merge bine in relatie. Observi ca dupa ce ai intrat in aceasta relatie, ai inceput sa te simti indepartat de familie si prieteni. Conflictul care apare in relatie se simte de obicei nesigur din punct de vedere emotional. Limitele tale emotionale, financiare si/sau sexuale nu sunt respectate in aceasta relatie.

Reflectati asupra relatiei

Daca cautati claritate daca relatia dvs. este nesanatoasa, luati in considerare sa reflectati la urmatoarele intrebari. Daca un prieten ti-ar spune ca se intalneste cu aceasta persoana, ai aproba sau ai avea ingrijorari cu privire la el? Cum te simti despre tine in aceasta relatie?

Daca totul ar ramane la fel in viitor, ai fi fericit sau nemultumit? Daca va confruntati cu indoiala de sine si anxietate cu privire la relatie si partenerul mai vorbeste si cu alte fete pe chat 202, ati experimentat aceleasi sentimente cu alti parteneri? Daca da, exista asemanari intre relatiile anterioare si cea actuala? Care sunt motivele pentru care alegeti sa ramaneti in aceasta relatie.