Viata politica din Romania este un adevarat fiasco, cu actori si replici bine puse la punct, menite sa loveasca exact acolo unde trebuie. Atunci  insa cand lucrurile nu sunt facute la suprafata, in vazul intregii opinii publice, sunt practicate adesea jocurile de culise.
 
Pornind de la aceasta idee, presedintele PSD, Victor Ponta, reclama faptul ca adversarii politici recurg la fel de fel de tertipuri pentru a-l discredita in fata romanilor. Principalul vizat: presedintele tarii, Traian Basescu.

Intr-o postare pe blogul sau personal, liderul PSD ne instiinteaza ironic ca, pe langa felicitarile primite cu ocazia zilei sale de nastere, chiar si din partea rivalilor din politica, a primit si un cadou mai…special. Potrivit acestuia, daca presedintele Basescu nu i-a telefonat pentru a-l felicita, s-a gandit totusi sa consemneze cum se cuvine ziua de 20 de septembrie. Astfel, Victor Ponta afirma ca, fix de ziua lui, pe 20 septembrie, Agentia Nationala de Integritate (ANI) i-a trimis la adresa din buletin din Gorj o instiintare potrivit careia a fost informat ca va fi supus unei serii de investigatii.

Ironia sortii sau siretlic al lui Traian Basescu? Presedintele PSD nu ia in calcul decat o singura varianta: in spatele acestui demers nu se poate afla decat presedintele tarii, caruia tine sa ii si multumeasca printr-un apelativ subtil: „Multumesc Traian – mare boier, mare caracter!”

Victor Ponta nu pare insa sa se teama de efectele anchetei, ba chiar mai mult, o considera oportuna din perspectiva alegerilor din 2012, pentru ca astfel, spune el, electoratul se va convinge de caracterul si corectitudinea sa: „Dincolo de ironie, chiar cred ca e foarte bine venita aceasta ancheta, asa cum au fost si cele de la DNA si de la ANAF, care m-au privit direct. Pentru ca este in interesul meu sa intru in 2012, an electoral, deja vaccinat pentru toti “virusii” doctorului Base.

Stiind ca nu am nicio problema adevarata, singurul lucru care imi provoaca ingrijorare era sa nu ma trezesc exact in campanie ca sunt anchetat, urmand sa tot dau explicatii inutile presei si sa primesc documentele oficiale care sa-mi ateste nevinovatia fix dupa ziua votului. Asa, iata, trec toate “examenele” la timp si, cand voi fi acuzat sau intrebat de cineva, voi prezenta hartiile de la respectivele institutii inchizand rapid subiectul.

Ba am chiar timp (sper eu, care inca mai cred in justitie) sa si obtin primele decizii judecatoresti de condamnare a slugoilor lui Basescu de la Evenimentul Zilei, cei care se inghesuie mereu sa tipareasca toate prostiile si calomniile scrise pe bani auriti de faimosul Dan Andronic. E chiar f ok asa!”

Mai departe, presedintele PSD aminteste de razboiul pe care il are cu Traian Basescu si seful ANAF, Sorin Blejnar, impotriva carora a depus plangere penala pentru acuzatiile cu privire la complexele de la Rovinari si Turceni. Ponta afirma ca nu va renunta la acest proces, mai ales ca ANAF l-a eliberat de orice suspiciune: “Dupa ce Basescu si Blejnar s-au scapat ca ma cerceteaza ANAF, am facut poteca la sediul lor pana cand bietii inspectori de acolo au fost obligati sa-mi dea procesul verbal unde scria foarte clar ca nu am luat niciodata un leu de la Turceni si Rovinari – subiect inchis pentru mine, dar pentru care ei doi o sa raspunda penal! DNA a raspuns in sila la insistentele mele solicitari scrise precizand (cu tristete cred) faptul ca nu sunt invinuit in niciun dosar al lor!”

Cat despre instiintarea ANI, Victor Ponta are de gand sa stea pe capul lor pana va obtine dovada ca nu este vinovat de nicio fapta care contravine legilor, pentru ca acest lucru sa nu afecteze debutul campaniei electorale. Desi o considera o actiune malitioasa, presedintele PSD considera ca toate aceste anchete nu fac decat sa il ajute pentru a-si arata corectitudinea in fata alegatorilor si sa il discrediteze pe cel care sta la baza acestor actiuni, Traian Basescu. Ramane de vazut care va fi raspunsul presedintelui la aceste acuzatii, care nu fac decat sa alimenteze razboiul dintre cei doi si sa starneasca reactiile celorlalti membrii ai partidelor politice.