Veti vedea in curand de ce calatorilor le place sa petreaca timpul in Iasi. Indiferent de interesele dvs., exista o multime de experiente si atractii in care va puteti scufunda. Rezervati-va biletul si hotelul, impachetati valiza si pregatiti-va sa descoperiti acest oras fascinant.

Iasiul este unul dintre cele mai mari orase din Romania, situat in partea de nord-est a tarii. Construit pe 7 dealuri, la fel ca Roma, este un oras pitoresc, cu o arhitectura frumoasa si peisaje de vis, verzi. De-a lungul istoriei, Iasiul a fost nucleul spiritual si cultural al Moldovei, una dintre regiunile istorice ale Romaniei.

Vizitati impresionantul Palat al Culturii Iasi

Palatul este o cladire iconica si a fost partial construit pe ruinele Curtii Regale medievale a Moldovei. Palatul Culturii este inspirat din stilul Palatului Justitiei din Paris, construit in aceeasi data cu Turnul cu Ceas al Palatului Culturii din Iasi. In noaptea de 11-12 octombrie, arhitectul si cei doi fii ai sai si-au petrecut timpul in turn incercand sa regleze ceasul. In acea noapte, Ora Unitatii (Hora Unirii) a fost auzita in tot orasul.

Urmariti o piesa la Teatrul National Vasile Alecsandri

Cunoscut ca primul Teatru National din Romania, adaposteste adevarate monumente de arta: cortina pictata de maestrul vienez M. Lenz, cortina de fier, pictata de Al. Goltz cu motive ornamentale dispuse simetric strans separat de scena toaletei si de tavanul pictat de Al. Goltz. Aici au fost organizate numeroase spectacole cunoscute in intreaga lume.

Vizitati crama familiei Olteanu si faceti o degustare de vinuri

Vinurile Gramma sunt o gama rafinata de vinuri nobile. Aici puteti vorbi cu familia, puteti vedea unde si cum se face vinul.

Faceti un selfie la Palas Mall Iasi

Exista o multime de locuri in care puteti face un selfie care va va face toti prietenii gelosi. Puteti sta in fata Palatului culturii si puteti avea gradina Palas in fundal sau puteti sta pe iarba din gradina si puteti avea Palatul culturii in fundal sau puteti sta langa fantana si asa mai departe …

Piata Unirii

Situata chiar in inima orasului, Piata Unirii (Piata Unirii) a fost alegerea evidenta pentru a incepe aceasta lista. Este un punct central de intalnire atat pentru turisti, cat si pentru localnici. Aceasta piata are un sens istoric profund. La 24 ianuarie 1859, chiar in acest loc, poporul roman a interpretat primul dans al unitatii, simbol al nou-realizatei Uniri a Tarii Romanesti si Moldovei. Piata este dominata de impunatoarea statuie a lui Al. I. Cuza, primul domnitor al Principatelor Romane Unite. Amintiti-va numele lui, urmeaza sa-i vizitam resedinta, apoi mormantul sau ceva mai tarziu.

Parcul Copou

Parcul Copou (Parcul Copou) este cel mai vechi parc public din Iasi. Acest parc este principalul motiv pentru care ar trebui sa vizitati Iasiul in jurul lunii iunie. In timp ce mergeti pe alei, puteti vedea printre alte tipuri de copaci, cum ar fi artarul si frasinul, o multime de tei. Cu siguranta ii vei mirosi si pe ei! Pentru mine, a le vedea infloriti in Iasi este oarecum similar cu a vedea ciresii infloriti in Japonia. Este un cer vizual si olfactiv. Una in special, situata in centrul parcului, da in ochi. Este Teiul lui Eminescu, numit dupa tipul iubitor de porumbel pe care l-am mentionat anterior, care obisnuia sa stea la umbra lui si sa scrie poeziile sale romantice foarte aclamate.

Acum, sa vorbim despre viata de noapte ceva mai in profunzime. Zona centrala ar fi principala zona pentru viata de noapte din oras, dar este si locul in care cei mai multi turisti ies la petrecere. Aici veti intalni cele mai frumoase femei din Iasi gata sa petreaca pana dimineata. Daca aveti buget pentru asta, fetele din Iasi sunt cunoscute pentru usurinta de a petrece; studente, curve din Iasi, escorte, aici veti gasi cele mai sexy fete din oras.