De-a lungul anilor, tendintele din lumea sanatatii si fitnessului au fost in mare parte manipulate de cei care lucreaza in acest sector; companiile au modelat in esenta convingerile consumatorilor despre ceea ce este „sanatos”. In ultimii ani, insa, datorita accesibilitatii retelelor de socializare si a internetului, a existat un boom al numarului de persoane care doresc sa vorbeasca si sa discrediteze mesajele din industrie.

2020 este probabil sa vada si mai multe astfel de cifre, iar tendintele din acest an indica un nou mod de gandire. Cititi mai departe pentru a afla cele mai bune 10 tendinte de fitness pentru 2020.

Nasterea fitnessului intuitiv

O multime de oameni care sunt interesati de acest domeniu sunt constienti de „ manca intuitiv “ conceptul. Acesta este locul in care o persoana asculta in esenta corpul sau si mananca ceea ce isi doreste , cand ii este foame, pana cand este plin. In 2020, oamenii constienti de sanatate aplica aceeasi teorie modului de exercitare. In loc sa sufere de „vinovatie de gimnastica” in ocaziile in care s-ar putea sa nu aiba chef sa mearga sau sa se forteze sa faca exercitii fizice atunci cand au avut o zi lunga si drenanta, cei care observa o forma intuitiva asculta pur si simplu corpul lor.

Ca si in cazul mancarii intuitive, ideea din spatele acestui lucru este sa te ingrijesti mai bine. Fara a- ti ignora intuitia in timp ce observi un regim alimentar strict sau un regim de exercitii fizice, esti mai probabil sa nu te chinui sau sa te ranesti facand exercitii fizice atunci cand corpul tau este insuficient pregatit. Pe langa simplul exercitiu sau nu, exercitiile fizice intuitive influenteaza :

Tipul de exercitiu . Poate ca corpul tau isi doreste posturi de yoga restauratoare, mai degraba decat sa solicite antrenament HIT.

Lungimea antrenamentului . Cei care observa o stare de fitness intuitiva vor inceta sa faca exercitii fizice atunci cand simt ca ar trebui, in loc sa impinga sa indeplineasca un obiectiv, cum ar fi o durata de o ora.

Sedinte de pregatire personala pozitiva a corpului (PT)

In efortul de a promova increderea corporala si starea de bine, mai degraba decat de fitness pentru un „aspect nou”, 2020 este probabil sa vada o schimbare mare atunci cand vine vorba de antrenorii personali. In cazul in care antrenorul stereotip a avut in mod traditional muschi definiti si un fizic slab, in ​​prezent, participantii la gimnastica ar trebui sa se astepte sa vada PT-uri de toate dimensiunile diferite.

Se pare ca nu mai exista loc pentru ideea ca un PT slab ii va inspira pe protegii lor sa munceasca mai mult. In schimb, cei care lucreaza in sectorul fitness si-au dat seama ca organismele vin intr-o serie de forme si mereu o vor face. Si este in regula.

Sali de sanatate mintala

In ultimii ani a fost pusa in discutie ingrijorarea pentru bunastarea mentala si, pe masura ce constientizarea sanatatii mintale continua sa creasca, la fel se pune accent pe modalitatile de a avea grija de ea. O tendinta care pare ca va fi din ce in ce mai proeminenta in 2020 este prezenta salii de gimnastica pentru sanatate mintala.

Saloanele de sanatate mintala apar in toate SUA, oferind tratamente de restaurare, cum ar fi clase de sanatate, hipnoterapie, consiliere, ateliere de somn si sesiuni de meditatie mindfulness. Aceste spatii ofera medii calmante impodobite cu lumanari, plante, perne si lumina naturala, precum si sali de antrenament traditionale in care vizitatorii pot exercita, daca doresc.

Ramai in forma ca o familie

Intr-un nod la valorile familiei si resolidarizare, 2020 se va vedea , de asemenea , mai multi parinti obtinerea exercitarea lor cu i r cei mici. Exista o cerere de f salarii sau sali de sport pentru a oferi sesiuni prietenoase pentru copii, astfel incat mama si tata sa isi poata face antrenament in timp ce copiii se bucura de propriile lor sporturi de echipa sau cursuri de dans in acelasi loc.

De asemenea, tot mai multe familii cauta regimuri de fitness alternative la care pot participa cu totii. De la plimbarile familiale intr-o duminica pana la tiruri de cercuri in parc dupa scoala, orice exercitiu care faciliteaza unirea are avantajul suplimentar de a consolida unitatea familiala. si insufland un sentiment de lucru in echipa si legatura, precum si aer curat si un antrenament.

Tehnologie in uzura activa

La fel ca majoritatea aspectelor vietii, se pare ca exercitiile fizice vor deveni mai „ imbunatatite tehnologic ”. Urmarirea activitatilor a devenit mainstream, chiar si cei care nu isi exercita regulat purtarea in fiecare zi pentru a numara pasi. In 2020, insa, tehnologia va fi incadrata direct in uzura antrenamentului.

Se crede ca giganti tech , cum ar fi Microsoft si Google sunt collaborat ING cu wear companii de gimnastica , inclusiv Nike si Under Armour, pentru a lucra la „imbracaminte inteligenta“. Este de asteptat ca astfel de imbracaminte sa indeplineasca functii similare cu urmatorii de activitati, colectand date precum frecventa cardiaca, temperatura corpului si activitatea musculara.

Suplimente personalizate

Oamenii din intreaga lume iau in mod regulat un supliment multivitaminic, crezand ca acestea le imbunatatesc sanatatea generala; cu toate acestea, acest lucru nu ar putea fi cazul. Conform cercetarilor efectuate de Colegiul American de Cardiologie , majoritatea suplimentelor de vitamine si minerale cumparate de la magazin sunt ineficiente in combaterea bolilor cardiovasculare, atacurilor de cord si a r oke.

Pentru a rezolva aceasta problema, companii de biotehnologie precum Bioniq au dezvoltat o modalitate de a adapta suplimentele la nevoile unice ale clientilor. Acestea ofera un serviciu de abonament lunar, care le da dreptul celor care se alatura la repausuri de sange obisnuite si consultari nutritionale, precum si suplimente curate personal concepute pentru a beneficia de machiajul lor biologic personal.

Love of Aqua Fitness

Dupa ce renumitul surfer californian, Laird Hamilton, a inventat acum celebrul sau XPT (Extreme Performance Training), care include antrenamente subacvatice intense, exercitiile pe baza de apa au crescut masiv in popularitate. Whi le nu toate salile de sport ofera stilul sau de exercitii extreme , subacvatice , bazate pe greutate, exercitii fizice de orice fel cresc in popularitate.

De la inot simplu si acvobic acvatic pana la inot sincronizat si circuite, exercitiile bazate pe piscina ofera o mare varietate, precum si un risc mai mic datorita suportului apei.

New Sports Olympic

Presupunand ca se intampla, Jocurile Olimpice de la Tokyo, care urmeaza sa incante publicul cu mai multe sporturi competitive noi:

  • Skateboarding
  • Surfing
  • Karate
  • Alpinism

Fiecare dintre aceste sporturi a castigat in mod semnificativ in popularitate de la anuntarea evenimentelor olimpice, mai multi oameni incercand sa urce si sa zboare mai ales dupa lansarea de filme si documentare recente . In perioada de pregatire a jocurilor, este de asteptat ca mai multi oameni sa incerce mana la sport, cu potentialii surferi care vor lua in special valurile in lunile de vara.

Biohacking

Termenul „ biohacking ” poate cuprinde o mare varietate de activitati. In general, se refera la metodele de acasa pentru a-ti „hack” corpul in scopul beneficiilor pentru sanatate. In forma sa cea mai moderata, biohackingul poate insemna schimbarea dietei pentru a descoperi impactul diferitilor nutrienti asupra machiajului genetic al unei persoane.

Cu toate acestea, in cazuri mai extreme, oamenii – cunoscuti sub numele de Grinders – efectueaza proceduri singure pentru a realiza „ imbunatatiri tehnologice ” . Aceasta implica de obicei implantarea unui cip de tipul lor in corpul lor din diferite motive, cum ar fi masurarea temperaturii corpului sau a ritmului cardiac. Tech gigant Elon Musk a fondat o neurotechnology companie, Neuralink , care lucreaza la un cip proiectat pentru a b e implantat in creier, care poate citi informatii si hrana pentru animale inapoi la un alt dispozitiv. Scopul este ca creierul sa comunice in cele din urma cu AI , iar tehnologia va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2020.

Pe langa cresterea activitatilor extreme, cum ar fi biohacking-ul, se pare ca obiectivul general din 2020 este de a combina sanatatea si exercitarea cu valorile familiei si fericirea. Exista o constientizare mai mare a importantei de a avea grija de sine in toate felurile, iar fitness-ul nu mai inseamna sa lucrezi zilnic la sala. In schimb, in ​​2020 , vom vedea probabil un accent pe distractie si unire, deoarece oamenii incearca sa obtina un mod de viata satisfacator si linistit. Fitness-ul va fi incorporat in „imaginea mai mare”, astfel incat sa fie mai putin mare si sa devina, in esenta, a doua natura in loc de corvoada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here