In 2020, specialistii in design interior specifica unele modificari de stil care sunt la moda in ceea ce priveste amenajarea caselor si a apartamentelor. In cele ce urmeaza vor fi prezentate 8 stiluri pe care trebuie sa le integrati in design-ul interior in 2020 pentru o locuinta moderna si confortabile.

Pentru cei dornici sa inceapa anul 2020 cu gandul la decorarea locuintelor, iata 8 tendinte de design interior 2020 spre care sa te orientezi in acest an. mai multe sfaturi si tendinte, o sursa de inspiratie este 1001case.ro

1. Lemn natural

Aspectul lemnului este in tendinte in 2020. Fie ca este vorba de podele din lemn lustruit, tavane cu grinzi din lemn sau mese de cafea cu blat din lemn natural. Acest element natural confera senzatia de caldura caldura si denota un aspect rustic care este la moda in 2020.

O zona particulara a casei unde lemnul este in trend este bucataria. Bucatariile albe sunt inlocuite cu elemente ce se incadreaza in stilul scandinav cu linii drepte, iar suprafetele din lemn pentru dulapuri, camara si frigider sunt doar cateva idei de incorporare a lemnului natural.

2. Mobilier cu finisaje curbate

Tendintele de mobilier din 2020, se refera la curbe si unghiuri fine, acestea fiind incadrate in mese, canapele, fotolii si scaune care au o forma mai fluida. Finisajele curbate si nuantele de culori pastelate, care confera un aspect natural sau culori indraznete precum albastru, sunt in acest an cele mai populare tendinte. Uitati de bejul plictisitor, inlocuind masa de cafea cu una cu linii curbe asimetrice in nuante de albastru safir sau roz cald.

3. Elemente inspirate din natura

Plantele sunt in tendinte in ceea ce priveste design-ul interior pentru 2020, nu numai pentru impulsul instantaneu pe care il adauga intr-o camera, dar si pentru curatarea aerului. Chiar daca aveti un spatiu mic, o planta sau doua pot adauga instantaneu o nota de rafinament si vor crea un mediu revigorant.

Nu puteti gresi introducand plantele cu frunze texturate sau modele de ghivece din lemn sau rachita. Daca nu doriti plante naturale, atunci plantele artificiale sunt ideale. Folositi tesaturi, imagini de fundal si culori inspirate din natura.

4. Nuante in tendinte

Tendintele de design interior 2020, in ceea ce priveste paleta de culori sunt dominate de culori pamantii precum bej cald, portocaliu ars si caramiziu, compensate de nuante linistitoare de verde. Aceasta tendinta este in concordanta cu lemnul natural mentionat, plantele de interior si tesaturile si tapetul cu accente inspirate din natura.

5. Tavane decorative

Plafoanelor li se ofera o serie de tendinte si stiluri de design interior 2020. Un tavan decorativ adauga un element surpriza camerei, fie ca este vorba de culoare, model de tapet sau tip de material. Secretul unui tavan decorativ de succes este pastrarea peretilor si a mobilierului in nuante cat mai neutre.

6. Tablouri si decoratiuni pe perete

Deplasati-va peretii cu tablouri cu peisaje inspirate din natura, conform sfaturilor oferite de specialistii in design interior. Daca nu utilizati tablouri, tapetul si fototapetul sunt idei geniale. Tapetul este popular inca din anii ’70, dar daca nu preferati stilul boem, modelele de tapet interesante pentru secolul 21, regasite in amenajarea unei case moderne se refera la utilizarea modelelor de tapet 3D sau cu forme geometrice. 

7. Pereti negri

Daca nu sunteti confortabil cu negrul ca nuanta, atunci colorarea unui singur perete in nuanta neagra nu va fi deranjanta. Indiferent daca acesta este in salon, dormitor sau baie, luati in considerare iluminarea naturala generala a camerei.

Negrul arata cel mai bine in camerele cu lumina suficienta pentru a impiedica camera sa fie prea intunecata. Negrul functioneaza bine si in ceea ce priveste nuantele usilor interioare pentru a contrasta cu peretii albi.

Incorporeaza nuante subtile de negru alaturi de culorile pamantii pentru a adauga o nota de rafinament si eleganta. Puteti integra negrul in scaune sau mese, in seturile de farfurii si tacamuri sau in orice element decorativ.

8. Mobilier multifunctional

Locuintele cu spatii mici, dar si minimalismul fac parte din colectia in tendinte din design-ul interior. O idee standard pentru a integra stilul minimalist este achizitionarea mobilierului multifunctional. Fie ca este vorba de canapele extensibile sau de dulapuri modulare, aceste piese de mobilier confera mai mult spatiu, redand o senzatie de camera si casa aerisita.

Mobilierul compact, care are multiple utilizari, fie pentru depozitare, pentru a lucra acasa sau pentru a dormi, este ideal pentru un apartament mic sau intr-o casa de dimensiuni mici.