Te intrebi ce pantofi si cizme se poarta in toamna-iarna? Iata cateva tendinte care te vor ghida in alegerea pantofilor si cizmelor din acest sezon:

1.Pantofii bijuterie

Daca esti adepta tinutelor minimaliste, acum e momentul sa “go wild” si sa iti permiti orice nebunie in materie de pantofi. Designerii ne propun pantofi cat mai ornati cu aplicatii pretioase, metalice, cristale, texturi stralucitoare sau materiale neconventionale. Daca vorbim de bijuterie, pantofii au captat atentia pe catwalk si prin tocuri fabuloase, structuri arhitecturale, tocuri cu finisaje metalizate, aurite. Iar tocurile inalte sunt purtate de aceasta data cu decupaj peep toe.

 In acest sezon se vor purta pantofii si cizmele cu accent pe texturi si imbinari deosebite, imprimeuri, broderii si mixuri de culori inedite.

2. Pantofi si cizme pentru superconfort

Ca in fiecare sezon, pantofii cu talpa joasa sunt cool, iar designerii au misiunea de a-i reinventa si readuce la moda pentru confortul nostru. La extrema cealalta avem inspiratia sport care s-a transpus sub forma unor pantofi sport reinterpretati. Realizati din materiale atipice, gen dantela sau plasa, ei devin adevarate piese de design, dar, din fericire pentru toate femeile, un design foarte functional.

O alta directie de materializare a ideii de confort o aduc si baretele peste glezna, fie ca e o bareta subtire, una groasa, bareta in forma de T sau mai multe ce prind pantoful de glezna. Inspiratia retro s-a transmis si in forma tocului gros, patratos si greoi. Colectia Saint Laurent a intrunit toate aceste criterii si a plusat cu o textura de glitter si dresuri mate. Pentru un efect impresionant Thakoon a asociat tocul gros cu formele geometrice si textura deosebita a pielii de reptile.

Tory Burch a preferat sa nu pastreze forma perfect geometrica a tocurilor groase, iar Dolce & Gabbana le-au considerat elementul ideal pentru a fi ornat cu tinte, elemente metalice si textura de piele intoarsa. Pantofii cu tocul patratos se poate purta cu sosete si dresuri subtiri, pentru un plus de stil.

3. Pantofi si cizme cu noile platforme

Combinatia inedita intre platformele clasice si pantofii stiletto este cea mai noua forma recomandata pentru pantofii din toamna asta. Varful ascutit si inaltimea ametitoare sunt echilibrate de stabilitatea pe care ti-o ofera platforma. Modelul este foarte versatil si iti permite sa il combini atat la o tinuta office, cat si la o rochie feminina, pentru seara.

Combina mai multe trenduri si alege o pereche de platforme ascutite realizate dintr-un material tehnologic peste care au fost adaugate aplicatii pretioase sau texturi contrastante. Designeri: Stella McCartney, Jean Paul Gaultier, Kenzo, Chalayan, DKNY, Diane von Furstenberg, Prada, Jil Sander, Marni, Miu Miu, Louis Vuitton, Paul Joe, Chloe, Lanvin si Roland Mouret.

4. Pantofi si Cizme cu decupaje creative si lungimi extreme

Decupajele creative se remarca la botinele la moda in aceasta toamna si nu se refera numai la cel mai vanat trend – peep toe, pentru ca designerii propun forme interesante si la nivelul tocului prin decupaje si taieturi. Burberry Prorsum a ales tot decupajele pentru botinele din acest sezon, dar exemple deosebite de forme cu taieturi si decupaje creative poti remarca la Derek Lam, David Koma si Donna Karan.

5. Pantofi si cizme cu design extravagant

Vei zice ca nu e neaparat un trend; s-au purtat intotdeauna cizmele si pantofii cu design extravagant, insa in acest sezon toate au o alura noua. Designul extravagant imbina elemente din tendintele de mai sus si obtine un look nou sau pur si simplu este deosebit printr-un element arhitectural, un toc elaborat sau un material neconventional, cum sunt botinele Miu Miu toamna-iarna 2014 cu tocul din cui la propriu.

Extravagante sunt si cizmele gladiator sau detaliile cu trimiteri catre designul gladiator, fie ca e vorba de botine cu toc, elegante, cizme joase, comode si pana la genunchi sau cizmele elegante, cu varf ascutit, toc stiletto si trecute de genunchi. Se poarta in toamna-iarna 2014 si le vei gasi in show-urile Versace, Altuzarra, Alexander McQueen si Emilio Pucci. Variante creative vei regasi si la Gucci, Isabel Marant, Louis Vuitton, Rick Owens, Salvatore Ferragamo si Chanel.