In fiecare an, Sarbatoarea Craciunului ne umple sufletele de bucurie, ne aduce mai aproape de cei dragi și ne face sa ne simțim mai buni, mai calzi. Cu mic cu mare, ne pregatim cum se cuvine pentru a-l intampina pe Moș: facem curațenie prin casa, strangem lucrurile pe care nu le mai folosim și le dam celor mai puțin norocoși care ar putea avea nevoie de ele, pregatim daruri frumoase pentru cei dragi, dar și bunatați cu care sa-i rasfațam.

In apropierea Craciunului, ne trezim dintr-o data ca suntem iar copii. Ne aducem aminte cu nostalgie de nerabdarea cu care il așteptam pe Moșul, de colindele pe care le cantam in serile geroase cand bateam pe la porți dupa ore de mers prin ninsoare, dar și de mirosul proaspat de brad care se raspandea in toata casa imediat ce tata fixa minunea pe suporți, in mijlocul sufrageriei.

Deși mulți dintre noi alegem sa impodobim bradul mai devreme pentru a ne bucura mai mult de el, conform tradiției creștine bradul se impodobește in Ajunul Craciunului, pe data de 24 decembrie. Posibilitațile de impodobire a bradului sunt multe, și „moda” se schimba de la an la an. Poți alege ca intr-un an sa ai numai ornamente albe, in alt an roșii, sau poți face combinații bicolore. Și chiar daca ai deja multe podoabe pentru pom, anul acesta poți incerca ceva diferit: creeaza chiar tu ornamentele luandu-l ca ajutor pe micuțul tau care cu siguranța va fi fericit sa ajute.

Inarmeaza-te cu rabdare, lipici, fundițe roșii, vopsea tempera, hartie colorata și multa imaginație. De cele mai multe ori, pentru a crea podoabe de pom originale nu ai nevoie decat de o idee. De exemplu, poți crea pinguini din becuri (pictate manual), poți folosi ceșcuțele vechi de cafea pe post de clopoței, legandu-le cu panglica roșie in brad și adaugandu-le poate doar puțina culoare, poți forma accesorii de brad ingenioase din conuri de brad, sclipici și dopuri de pluta. Fulgii de nea pot fi confecționați din macaroane, iar inimioarele de atarnat in pom pot fi și comestibile ! Pregatește cateva fursecuri cu un mic orificiu in mijloc de unde sa le poți atarna cu ajutorul unei panglici roșii.

Copiii se vor pricepe cu siguranța sa faca globuri minunate din piese de lego și chiar și o pereche de manuși de cand era bebe foarte mic, prinse cu ața, vor arata haios atarnate pe o crenguța din brad. Daca sunteți creativi, puteți folosi aproape orice material gasit prin casa pentru a da viața unor podoabe reușite: ghemele de lana pot deveni globuri, vata poate orna bradul, imitand zapada, bombonelele cip pot infrumuseța un glob simplu, capacele de la sticla pot fi folosite la formarea unor omuleți de zapada. Mai poți confecționa și fulgi din hartie glasata, globuri cu paiete, steluțe din paie de baut. Daca baiețelul tau se pricepe la traforaj, poate face multe figurine draguțe din lemn. La fel, daca-ți place sa faci asta, poți tricota sau croșeta ornamente superbe din lana sau bumbac.

Așadar, poți face nenumarate obiecte originale pentru ornarea bradului impreuna cu cel mic. Unde mai pui ca va fi foarte mandru de creațiile sale și va savura cu atat mai mult Sarbatorile !