Este o veste buna ca multi oameni din intreaga lume devin mai constienti de mediu. A fi mai ecologic nu numai ca va va ajuta sa contribuiti la un mediu durabil, dar va poate economisi bani. Iata cateva modalitati de a imbunatati ingineria mecanica si electrica a casei dvs. si de a face din ea un loc mai ecologic.

Fiti seriosi cu privire la apa

Cand luam in considerare cuvantul „durabilitate”, consideram adesea ca se refera doar la consumul de energie. Dar a fi cu adevarat ecologic inseamna sa adopti o abordare holistica, asa ca va trebui sa devii serios in ceea ce priveste economisirea apei. In primul rand, acordati-va timp pentru a remedia eventualele scurgeri. Chiar daca nu exista scurgeri, exista o multime de modificari ale stilului de viata pe care le puteti face pentru a economisi apa. De exemplu, ar trebui sa va asigurati ca nu lasati robinetul sa curga atunci cand va spalati pe dinti sau va radeti. De asemenea, este o idee buna sa instalati un cap de dus cu debit redus – s-a demonstrat ca acestea economisesc pana la 160.000 de litri de apa pentru o familie de patru persoane.

Instalati un contor inteligent

Incalzirea dvs. este una dintre cele mai mari modalitati prin care utilizati energia. Si poate fi foarte usor, mai ales in lunile de iarna, sa va lasati incalzirea aprinsa mai mult decat aveti strict nevoie. Acest lucru poate duce la o multime atat de energie irosita, cat si de bani risipiti. Cel mai bun mod de a combate acest lucru este sa aveti instalat un contor inteligent. Contoarele inteligente pot fi programate astfel incat sa se aprinda doar in anumite momente ale zilei – de exemplu, incepand sa se incalzeasca chiar inainte de a ajunge acasa si oprindu-se cu aproximativ o ora inainte de a parasi casa. Contoarele inteligente pot fi o necesitate pentru oricine doreste sa-si reduca amprenta de carbon si sa isi reduca facturile de energie.

Becuri eficiente din punct de vedere energetic

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faceti este sa investiti in becurile potrivite. CFL-urile mai eficiente sunt alternative mai bune la becurile incandescente mai vechi.

Becurile eficiente din punct de vedere energetic au existat de mult timp, dar intr-adevar a fost nevoie de o cantitate semnificativa de timp pentru ca multi oameni sa se apropie de aceasta idee. In cele din urma, insa, are intr-adevar mult sens sa faci schimbarea. Nu numai ca becurile eficiente din punct de vedere energetic folosesc mai putina energie electrica, dar dureaza si mai mult, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa cheltuiti bani inlocuindu-le.

Instalati panouri solare

Panourile solare sunt o caracteristica esentiala pentru orice casa ecologica. Oferindu-va energie electrica complet curata, uneori chiar pot produce suficienta energie pentru a va permite sa vindeti ceva inapoi la retea. Panourile solare sunt cu siguranta o investitie pe termen lung si s-a sugerat ca va dura aproximativ 20 de ani pana cand veti ajunge la un nivel egal in functie de locul in care locuiti. Dar amintiti-va ca aceasta nu este doar o investitie monetara – este o oportunitate de a fi ecologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here