Astrologia chineza raspandeste credinta ca cele cinci elemente, si anume metalul, lemnul, apa, focul si pamantul au mult de-a face cu astro-personalitatea unei persoane.

Aceste cinci elemente sunt reprezentate de cele cinci planete (Venus, Jupiter, Mercur, Marte si Saturn in ordinea respectiva). Fiecare dintre cele 12 semne zodiacale chinezesti sunt guvernate de cele cinci elemente, care au si o latura yang (masculina) si una ying (feminina).

In mod traditional, elementele ar trebui sa se cucereasca reciproc, deoarece toate sunt corelate de legea naturala.

Lemnul cucereste pamantul, pamantul cucereste apa, apa cucereste focul, focul cucereste metalul si metalul cucereste lemnul. Aplicat relatiilor umane, inseamna ca elementul dvs. particular va influenta si va fi influentat de alte elemente la un moment dat sau altul.

Apa

Caracteristici: intelept si liberal
Forma: ondulat
Culoare simbolica: negru si albastru intens
Directie: nord
Imagine: broasca testoasa

Personalitatea apei este emotionala, sensibila, flexibila si intuitiva. Acesti oameni sunt diplomatici si lipsiti de impunere si au abilitati excelente in relatiile interumane.

Au bune abilitati de comunicare si isi pot convinge chiar oponentii sa fie de acord cu ei cu usurinta. Ei sunt capabili sa elimine orice opozitie fata de ceilalti prin abordarea lor consistenta si ferma.

Au bune abilitati de comunicare si isi pot convinge chiar oponentii sa fie de acord cu ei cu usurinta. Ei sunt capabili sa elimine orice opozitie fata de ceilalti prin abordarea lor consistenta si ferma.

Avand in vedere ca pot stabili cu usurinta un raport cu ceilalti, au capacitatea de a-si avansa ideile influentand oamenii din jurul lor. De asemenea, isi respecta sentimentul intestinal si stiu instinctiv sa faca miscarile corecte.

De asemenea, pot recunoaste si identifica talentul la oameni imediat. Ei sunt lideri de echipa grozavi, deoarece cred in aprecierea muncii grele si in acordarea creditului atunci cand se cuvine. Dar, pe de alta parte, tind sa fie evazisti. De asemenea, pot fi inconsistenti si pasivi si pot depinde prea mult de ceilalti pentru sprijin.

Lemn

Caracteristici: amabilitate
Forma: dreptunghi
Culori: verde si albastru deschis
Directie: est si sud-est
Imagine: Dragon

Personalitatea lemnului este solida si dura, dar sensibila si vulnerabila. Acesti oameni au tendinta de a pune binele colectiv inaintea propriilor interese individuale, iar aceasta calitate de conducere ii face sa fie coloana vertebrala a oricarui grup de afaceri sau social.

Calde si generoase, ele sunt in general populare in cercurile lor. Acesti oameni au morala inalta si mare incredere. Ei cunosc si inteleg valoarea intrinseca a lucrurilor si sunt fericiti si multumiti ca oameni. Avand interese largi si variate, fac o companie interesanta.

Ei sunt sistematici in gandirea lor si au abilitati administrative excelente. Cautand mereu reinnoire si crestere, sunt cooperanti si ambitiosi. Sunt generosi si altruisti si vor impartasi recunoasterea sau recompensele cu echipa lor.

Vor gasi sprijin si finante ori de cate ori au nevoie, pentru ca altii au incredere in perspicacitatea si abilitatile lor de afaceri. Cu toate acestea, au tendinta de a prelua mai mult decat pot suporta si este posibil sa nu termine ceea ce incep.

Foc

Caracteristici: vibrant si fierbinte
Forma: triunghi
Culori: portocaliu, rosu, roz si violet
Directie: sud
Imagine: phoenix

Personalitatea focului este decisiva, increzatoare si agresiva. Acesti oameni sunt lideri nascuti si iubesc aventura si inovatia.

Intotdeauna ocupati cu ceva sau altceva, le place sa exploreze noi orizonturi. Fideli elementului lor, ii atrag de obicei pe altii prin stralucirea si dinamismul lor. Ei ii domina intotdeauna pe ceilalti cu originalitatea si modurile inteligente si manipulatoare.

Ador provocarile si vor fi motivati sa faca mai bine in fata presiunii. Cu toate acestea, trebuie sa fie simpatizanti pentru cauza dvs. inainte de a lua in considerare ajutorul. De asemenea, tind sa fie agresivi si pot incerca sa-si atinga obiectivele cu forta.

Uneori, egoismul lor ii face sa fie desconsiderati si nerabdatori. Au nevoie de mai multa rabdare si compasiune pentru a-si reduce tendintele impulsive.

Pamant

Caracteristici: stabil, de incredere si incapatanat
Forma: patrat
Culori: galben, maro si bej
Directie: nord-est si sud-vest
Imagine: imparat

Personalitatea pamantului este serioasa, logica si metodica. Acesti oameni poseda previziune si puteri deductive excelente. Sunt inteligenti si obiectivi si pot lucra cu o dedicatie unica. Ei stiu adesea unde sa-si directioneze resursele pentru cele mai bune rezultate.

Buni planificatori si administratori abili, sunt prudenti si prudenti in chestiuni financiare. Conservatori prin natura lor, sunt in general redusi si modesti. Punctele lor forte sunt rationamentul lor solid, fiabilitatea, disciplina si stabilitatea.

De asemenea, pot fi foarte apropiati si egoisti. Nu sunt foarte creativi, iar securitatea este preocuparea lor motrica, fie ea materiala sau emotionala.

Metal

Caracteristici: ascutite si drepte
Forma: cerc si oval
Culori: alb, auriu si argintiu
Directie: vest si nord-vest
Imagine: tigru

Personalitatea metalului este dura, de fapt si orientata spre succes. Acesti oameni isi deschid un drum cu incredere si hotarare.

Ei isi ating intotdeauna obiectivele, indiferent de orice esecuri, esecuri sau greutati. Desi pot fi uneori nerezonabili, inflexibili si incapatanati uneori, ei se bazeaza pe ei insisi si vor rezolva singuri problemele. Ei isi dezvolta propriul destin si nu renunta niciodata la lucruri pe jumatate si vor persista pana la sfarsit.

Nu le place nici un fel de interferenta in treburile lor. Au impulsuri puternice si poseda puterea si energia pentru a schimba orice nu le place. In general, sunt prosperi si au un aer de lux si putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here