Fuego, adica Paul Surugiu, face de toate: canta etno, muzica usoara, dar si pop, dance si muzica populara

A absolvit Scoala Populara de Arta, dar a mers mai departe, urmand cursuri de music-hall, absolvind si o facultate de teatru. Mai nou, isi organizeaza singur un spectacol intitulat “Pana la lacrimi mi-e draga viata”, un “maraton” in care el este si actorul, si regizorul, ajutat de colegii lui de la Teatrul National din Botosani.

Paul nu refuza nicio invitatie la nunti ori botezuri si nu i se pare umilitor sa cante oamenilor in astfel de situatii. “La aceste evenimente, lumea danseaza, se bucura, mie-mi face placere sa cant din tot sufletul!”. Asa a si facut, recent, alaturi de Andreea Banica, la botezul lui Mihaita Prigoana.

Fuego a participat aproape ca un abonat la festivalurile nationale de la Mamaia. A lansat 13 albume, iar recent a mai scos un produs discografic, intitulat “Mi-e dor de tine, mama”.

“N-am pretentia sa fiu luat in serios”

Fuego a strans public numeros la spectacolulul live “Casa parinteasca”, un proiect dedicat poetului basarabean Grigore Vieru. “Sunt foarte mandru de aceasta munca. Un proiect intitulat , care a demarat acum un an si care este dedicat marelui poet de dincolo de Prut.

Acesta a inclus un turneu national care a cuprins aproape 20 de orase, printre care Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Onesti, Roman, Buzau, Piatra-Neamt, Targoviste, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures, Brasov si Cluj. Versurile tuturor pieselor, saisprezece la numar, ii apartin poetului Grigore Vieru, iar muzica, in cea mai mare parte, este compusa de mine, acompaniat de formatia din Campina, iar la pian – de orchestratorul Alexandru Malschi. Una dintre invitatele mele a fost si Irina Loghin.

La acel spectacol a fost prezent si Grigore Vieru care, desi bolnav de inima, a venit special de la Chisinau”. Lui Fuego i s-a scris si dedicat un volum, desi nu depaseste varsta de 30 de ani. “Probabil ca oamenii sunt curiosi, eu, unul, n-am pretentia sa fiu luat de toata lumea in serios. Cui ii place cantul meu, e bine venit la spectacole!”