Sunt tot mai multe iubiri care se nasc online, dar a face relatia sa functioneze chiar si in viata reala nu este usor. 

Prin relatie virtuala intelegem nasterea unei implicari intre persoane nascute pe internet si mentinute prin chat, e-mail si retele sociale. Chiar daca, in unele cazuri, promiti sa ne vedem in curand, acest lucru nu se intampla niciodata. Este o relatie care se bazeaza in intregime pe un schimb de mesaje text si de multe ori nu depaseste niciodata aceasta etapa. Si nu dureaza neaparat mult: asteptarea si adrenalina sosirii mesajelor o pot mentine luni si luni.

Se intampla sa te indragostesti de cineva de pe net: desigur, este, la inceput, o dragoste platonica, apoi idealizata si destinata sa se amplifice cu timpul. Sfatul este deci sa iesiti din aceasta bula si sa reveniti cu picioarele pe pamant: incercati sa va cunoasteti personal pentru a verifica ce efect are asupra dumneavoastra.

Astazi, utilizarea mass-media ne permite sa luam legatura si sa cunoastem oameni pe care nu i-am fi avut niciun fel de a cunoaste inainte si acest lucru favorizeaza crearea de conexiuni sociale care nu existau inainte. Fie ca sunteti in cautarea unei relatii serioase, aventuri sau sex Iasi, sa intalnesti unpartener online e mai usor ca niciodata.

Daca ati reusit in sfarsit sa-l intalniti pe omul care va face sa inima sa bata tare, aveti grija sa nu-i proiectati asteptari excesive, poate generate de relatia care a fost stabilita intre dvs. online. Desigur, este inca el, dar amintiti-va ca dimensiunea reala este inevitabil diferita de cea virtuala , deci trebuie sa utilizati un registru diferit in evaluarea si experimentarea lucrurilor. Pentru a fi mai clar: nu exista o corespondenta exacta intre emoticoane si expresiile umane. Incercati sa pastrati echilibrul corect intre cele doua situatii.

Virtualitatea isi va avea si farmecul, mai ales daca esti o femeie lenesa careia ii place sa ramana acasa. Dar cea mai mare greseala pe care o puteti face este sa credeti ca este suficient sa porniti un computer pentru a mentine o relatie, de prietenie, dar mai presus de toate, de dragoste. Oamenii trebuie sa auda sunetul vocii celuilalt, sa impartaseasca discutii si rasete, pe scurt, sa experimenteze reciproc . Asa ca fa un mic efort, ridica-te si intinde mana catre el oriunde ar fi. Va merita.

Barbatii (sau mai bine zis cei mai multi dintre ei) au mintit inca din zorii timpului, deci sa nu mai vorbim daca nu o fac in era online, atunci cand se ascund in spatele unui ecran si a unei tastaturi este atat de simplu. Deci, inainte de a te arunca cu capul inainte intr-o poveste, incearca sa afli mai multe despre persoana respectiva, despre  atitudinile, miscarile sale. Odata ce ai ideile clare, poti trai in sfarsit dragostea ta senin.

Gelozia este un sentiment comun si usor de inteles (cu limite desigur), dar nu cadea in greseala de a deveni brusc obsedat de viata virtuala a iubitului tau. Asadar, evitati sa verificati fiecare dintre postarile sau comentariile sale, sfarsind prin denaturarea si realizarea scenelor de gelozie , poate chiar online (in fata tuturor).

Odata ce povestea ta de dragoste a luat avant si in viata reala, evita sa o publici prea mult pe internet, in special pe social media. Iesiti din acea bucla periculoasa care va impinge sa impartasiti totul si amintiti-va ca, la un moment dat, trebuie sa va distantati pentru a va proteja viata privata. Stim ca multora le place sa arate lumii cat de fericiti sunt impartasind tot ceea ce fac cu celalalt, dar asta nu inseamna ca este atitudinea corecta. Exhibitionismul (real sau virtual) nu este niciodata bun, ci daunator, mai ales in cazul in care se refera la sfera sentimentelor.