O crema grasa, o lotiune de corp pentru pielea deshidrata, un pumn de vitamine, un masaj cu miere – iata de ce ai nevoie ca sa combati efectul frigului asupra frumusetii tale.

Organismul uman se adapteaza greu la temperaturi scazute si ii e si mai greu sa faca fata la diferentele serioase pe care le resimte de-a lungul unei zile, atunci cand iesi de la caldurica si dai cu nasul de gerul de afara. Nici ceata nu-ti este cea mai buna prietena. “Se produce o vasoconstrictie, sangele circula cu zgarcenie, pielea noastra este prost hranita, prost hidratata, prost aparata”, spune Nely Pfeiffer, specialista de la Apiestetic. “Tonusul nostru se diminueaza mult si de aceea iarna avem nevoie de ingrijiri speciale. Suportul plastic al pielii se slabeste si trebuie intarit cu ajutorul tratamentelor cosmetice de hidratare, care se efectuaza in cabinete de specialitate.

La Apiestetic, folosim numai produse apicole pentru ingrijirea pielii, iar iarna apelam la polen si la laptisor de matca cu precadere. Intr-o granula de polen se gaseste absolut tot ce este necesar pielii.” Pe langa preparatele cosmetice care te ajuta sa lupti impotriva efectelor neplacute ale acestui sezon, ai nevoie de masaj.

Fie ca e destinat revigorarii tenului sau relaxarii trupului, masajul din timpul iernii combate o multime de probleme, de la cele legate de circulatia limfatica pana la stimularea imunitatii. “La cabinet, se pot face masaje personalizate, extrem de eficiente. Dar nu trebuie sa dispretuim automasajul. Ca si multe alte proceduri aflate la indemana fiecaruia dintre noi.” Asa ca transforma micul tau ritual de frumusete intr-un veritabil rasfat la spa. Incepe cu o curatare judicioasa a tenului cu lapte demachiant, urmata de tonifiere si de un gomaj preparat ad-hoc. Seara, aplica din belsug o crema grasa pe fata, gat, decolteu si maini. Se poate folosi aceeasi crema fara probleme pe toate aceste zone.

Aplica pe fata si pe maini miere in strat subtire si apoi comprese din tifon inmuiate in ceai caldut de tei, musetel sau nalba. Daca pielea este foarte uscata, poti face un automasaj cu ulei caldut de menta, de masline sau de catina, in functie de fiecare tip de ten. “Pentru maini, care de obicei sunt si mai deshidratate decat tenul, exista o licoare simplu de preparat: miere si zeama de lamaie in cantitati egale, pe care o aplici de doua-trei ori pe saptamana, dupa care te dai cu crema de maini.”

Masuri de urgenta pentru toate tipurile de ten

Nu doar tenul uscat, cu tendinte de ridare si deshidrare, are de suferit in aceasta perioada. Chiar si tenul gras se dovedeste lipsit de aparare. Din cauza filmului lipidic, a stratului subtire de grasime care de obicei acopera un ten cu tendinte de ingrasare, ciculatia apei se face cu mare dificultate. Deshidratarea e astfel accentuata. “Tenul se descuameaza” spune Nely Pfeiffer, “se formeaza franjurii aceia micuti, care se indeparteaza cu ajutorul unui amestec de tarate de grau, malai, bicarbonat si putina apa calduta. Se freaca usor fata cu acest gomaj, se indeparteaza cu apa calda si apoi se aplica o crema de fata.”

Cum firul de par se devitalizeaza iarna, ai nevoie de tratamente specifice, de un sampon si o masca de par nutritive, precum si de terapii specializate la saloanele de frumusete. “Un sfat foarte bun, pe care l-am verificat si noi aici, la clinica, vine de la indieni: februarie este luna in care se regenereaza parul, asa ca e bine sa taiem varfurile genelor, sprancenelor si podoabei capilare. Atentie insa! Numai cu ajutorul specialistului!”

Nu neglija ingrijirea buzelor, care au nevoie de gomaj zilnic (din comert sau facut repede in casa din tarate si miere) si de aplicarea unei creme foarte grase de mai multe ori pe zi. Nu e cel mai bun moment pentru a alege un ruj permanent, care este mat. Ai nevoie de rujuri grase, hidratante.