Daca cel mic a fost obisnuit cu laptele de la san, poate fi o adevarata provocare sa il faci sa accepte biberonul. Foarte multi copiii accepta usor trecerea de la san la biberon, insa exista si exceptii. Iata cum il faci pe cel mic sa accepte biberonul!

Nu te grabi

Micutul tau nu va accepta biberonul din prima zi in care incerci sa faci schimbarea. Este bine sa il alaptezi de la san minim 6 luni, apoi sa incerci sa faci trecerea. Fie ca ii dai lapte praf sau lapte de la san in biberon, cel mic nu va fi obisnuit in primele zile sa bea din acesta, asa ca ai rabdare.

Alterneaza biberonul cu sanul

Este o idee buna sa alternezi biberonul cu sanul, mai ales la inceput. Micutii sug diferit la san fata de biberon, iar primele dati este posibil sa nu stie cum sa faca acest lucru. Pe masura ce timpul trece, il vei hrani mai mult din biberon si mai putin de la san, pana cand va renunta complet la alaptarea de la san.

Biberonul poate fi oferit si de altcineva

Este normal ca cel mic sa refuze biberonul de la mama, cand stie ca se poate hrani direct de la sursa. Insa, atunci cand o alta persoana ii ofera biberonul, este posibil sa accepte, doar pentru ca nu are de ales. Roaga-l pe tatal micutului sa fie cel care il hraneste din biberon pentru inceput.

Incearca diferite tetine

Tetina este foarte diferita fata de sanul tau, atat ca forma cat si ca textura, iar bebelusului ii va trebui putin timp sa se obisnuiasca cu aceasta. Incearca sa ii oferi mai multe tetine si vezi cu care se simte cel mai confortabil. Exista tetine care curg prea repede sau prea incet, ambele situatii cauzandu-i celui mic neplaceri.

Alternativa la biberon

Exista bebelusi care pur si simplu nu accepta biberonul. Pentru acestia trebuie sa cautam alte solutii. Daca bebelusul a implinit deja 1 an si a trecut la alimente solide transformate in pasta, laptele poate fi baut dintr-o cana, cu ajutorul unui pai. Insa, daca sugarul este mai mic, iar mamica nu il mai poate alapta, se poate incerca hranirea lui cu lingurita sau cu o seringa, lucru obositor atat pentru parinte, cat si pentru copil.

Nu il obisnui cu biberonul prea tarziu

Sugarii ar trebui sa primeasca biberonul in jurul varstei de 6 luni, si pana la 12-18 luni. De la aceasta varsta, orice copil trebuie sa stie sa bea dintr-o cana si sa renunte la biberon. Daca l-ai alaptat de la san pana la 1 an, nu te mai chinui sa il faci sa accepte biberonul si treci direct la o canuta cu un pai.