Cu totii cautam elixirul “tineretii fara batraneti”, insa nu stim de fapt ca acesta se afla chiar in propriile maini. Cercetatorii sunt de parere ca o viata sanatoasa si fara vicii te ajuta sa traiesti mai mult si sa te feresti de boli. Iata cum ne putem prelungi viata!

Alege-ti un scop

Cercetatorii au descoperit, in urma unui studiu, ca persoanele care au un scop in viata traiesc in medie cu 2 ani mai mult decat cei care nu au obiective. Asa ca ar trebui sa-ti alegi un obiectiv si sa faci tot posibilul sa il atingi.

Studiul a fost realizat pe aproximativ 10.000 de britanici, cercetatorii analizand sentimentul de detinere a controlului, cel de utilitate si cel de a avea un scop in viata. Pe durata studiului, de 8 ani si jumatate, doar 9% dintre persoanele cu un scop in viata au murit, comparativ cu 29% din cei care nu aveau un obiectiv stabilit.

Alimentatie si sport

O alimentatie cat mai naturala si diversificata te ajuta sa scapi de multe probleme de sanatate, sunt de parere nutritionistii. In plus, daca alaturi si cateva exercitii fizice dietei tale sanatoase, vei avea o inima mai sanatoasa si multe alte beneficii care te vor ajuta sa traiesti mai mult. Nu uita ca obezitatea si bolile de inima sunt responsabile de pierderea multor vieti.

Gradul de fericire

Chiar si fericirea, sau mai bine spus starea ta psihica, are un rol important in prelungirea vietii. Cu cat esti mai fericit si implinit, cu atat vei trai mai mult. Nu mai lasa toate problemele sa te afecteze si incearca sa te relaxezi din cand in cand.

Viciile nu te ajuta

Viciile precum tutunul, alcoolul sau drogurile nu iti sunt de ajutor, ci din contra. Numarul persoanelor care mor din aceste cauze este din ce in ce mai mare, in special in randul adolescentilor.

Scapa de depresie

Daca vrei sa traiesti mai mult, va trebui sa te feresti de depresie, deoarece aceasta poate duce la sinucidere, a 13-a cauza de deces la nivel mondial. Studiile arata ca persoanele depresive nu mai au chef de a socializa, se inchid in sine si apeleaza, mai devreme sau mai tarziu, la o metoda de a-si lua viata.