Fructele au fost si vor ramane o sursa de nadejde in ceea ce priveste vitaminele, mineralele si antioxidantii.Tocmai de aceea, nu este de mirare ca saloanele de infrumusetare propun din ce in ce mai multe terapii naturale ce au ca ingredient principal diferite fructe.

“Roua diminetii” este o procedura simpla si eficienta ce dureaza aproximativ o ora si douazeci de minute. Se recomanda pentru toate tipurile de piele, in special celor cu celulita, retentie de apa si capilare fragile. “Printre produsele pe care le folosim in cadrul acestei terapii, cele mai importante sunt, fara indoiala, uleiul esential de fructe de padure, uleiul de strugure, coaja de fructe mediteraneene si acizii de fructe.

Nu este o simpla metoda revigoranta si de detoxifiere ci si un tratament ideal pentru drenaj. Efectele se vad dupa mai multe sedinte, numarul ideal ar fi zece, insa pentru detensionarea organismului una sau doua sedinte sunt mai multe decat suficiente”, spune Iulia Scarlat, maseur Miko Med. Nu are contraindicatii.

Pentru inceput, clienta va beneficia de un peeling pe tot corpul cu actiune astringenta de reimprospatare si detoxifiere. In plus, acesta ajuta la absorbtia mai rapida a ingredientelor active din cremele si gelurile folosite. A doua faza a tratamentului presupune aplicarea pe tot corpul a unui gel de fructe si impachetarea la cald intr-o termocuverta.Datorita continutului mare de vitamine, acizi din fructe si uleiuri esentiale, gelul, combinat cu caldura, duce la eliminarea excesului de fluide. Urmeaza o perioada de relaxare cu o durata de 20 de minute, timp in care ingredientele intra in piele.

Dupa un dus racoritor, se trece la ultima etapa, si cea mai importanta – masajul drenal. Se realizeaza un pic in forta pentru eliminarea retentiei de apa si pentru vitaminizarea pielii.Masajul limfatic stimuleaza imunitatea si, spre deosebire de cel somatic care se face in sens invers si este daunator pentru persoanele ce sufera de hipertensiune, acesta este linistitor, dreneaza edemele de la picioare si elimina excesul de apa din organism. Unul din pricipalele avantaje ale terapiilor naturale il reprezinta lipsa efectelor secundare sau a contraindicatiilor.

Acest aspect este valabil si in cazul terapiei cu fructe. Daca nu suferi de afectiuni grave, precum hipertensiune arteriala severa sau boli de inima (pentru aceste persoane termocuverta nu este recomandata sub nicio forma), poti incerca fara grija acest tratament.Importanta fructelor in viata de zi cu zi Se spune ca un mar pe zi tine doctorul la distanta si cu toate acestea sunt foarte putini cei care respecta aceasta indicatie. Chiar daca nu ti se par la fel de atragatoare ca un ecler, o inghetata sau o punga de biscuiti cu ciocolata, fructele repezinta o cale “gustoasa” de a-ti asigura portia zilnica de vitamine, minerale si fibre.In plus, nu trebuie sa-ti faci griji pentru silueta deoarece cu exceptia catorva (avocado, nuca de cocos, banana) acestea nu contin multe calorii.

De asemenea, fructele cu sucul lor natural reprezinta cel mai placut mod de a hidrata organismul. Apa absorbita de persoanele bolnave in acest fel aduce un avantaj in procesul de vindecare, deoarece organismul bolnav primeste in acelasi timp cu ea vitamine si minerale. Curele cu sucuri proaspete sporesc tonusul organismului, ii asigura vitaminele si sarurile minerale necesare, aminoacizii esentiali si mai multe elemente nutritive. Pentru a le aprecia pe deplin calitatile, aceste cure trebuie urmate pe o perioada de cateva saptamani.

De exemplu, sucul de struguri constituie un stimulent, un remineralizant, un puternic factor de dezintoxicare indicat in cazul reumatismului, al gutei, litiazei, tulburarilor de hipertensiune sau gutei hepatice. Studiile recente au sugerat ca sucul de struguri negrii detremina aceleasi consecinte cardio-vascualre benefice ca si vinul rosu. Reduce riscul cheagurilor de sange, diminueaza cantitatea de colesterol “rau” si nu in ultimul rand ajuta la mentinerea unei tensiuni normale. Are o valoarea calorica importanta, peste 900 de calorii la un kilogram. Nu exista reguli fixe privind modul de administrare a sucurilor de fructe, fiecare putand sa-si aleaga cantitatea si tipul de suc in functie de propiul organism.

Cum alegem fructele?

 selecteaza fructe care par mult mai grele pentru dimensiunea lor. Cu cat sunt mai grele cu atat sunt mai suculente

 cumpara fructe uscate fara adaos de zahar

 verifica mirosul fructelor, un miros prea insistent nu este un semn de prospetime

 daca sunt impachetate citeste cu atentie eticheta de pe fructe. Cele mai bune conserve de fructe sunt cele in care fructele sunt conservate in apa sau suc propriu.Evita, in special fructele mentinute in sirop pe baza de zahar deoarece sunt o sursa de calorii fara niciun nutrient.