Tinerii iubesc serialele in care pot vedea personaje aseamantoare lor cu vieti total diferite sau cu vieti la fel de grele ca si ale lor, identificandu-se mult mai usor cu personaje asemanatoare lor. Cele mai bune filme seriale pentru tineri exploreaza lumea liceului, sporturile, lumea fictionala si supranaturala si intrigile.

Unul dintre cele mai interesante programe pentru tineri este serialul Friday Night Lights. Drama cu adolescenti prezinta ce se intampla in lumea sporturilor la liceu si greutatile prin care trec tinerii adolescenti in lupta de a deveni faimosi. Drama si intriga se imbina cu sportul si competitivitatea, oferindu-le tinerilor tot ce isi doresc acestia de la o serie de televiziune.

Serialul Damages se afla si el in preferintele tinerilor, ce-i drept mai putini, uitandu-se la serialul in care este vorba despre avocatura. Seria inteligenta creata  povesteste pataniile unei avocate ambitioase si pregatita in ceea ce face pe nume Glenn Close. Actiunea si intriga seriei ii tin aproape de micile ecrane atat pe cei mari, cat si pe cei mici.

Unul dintre cele mai bune filme seriale pentru tineri este Heroes. Seria fantastica se adreseaza tuturor gusturile si varstelor si prezinta evenimente incredibile. Oamenii cu puteri supranaturale obtinute in mod misterios incearca sa afle ce s-a intamplat cu ei si cum au obtinut aceste puteri, devenind eroi neintelesi ai natiunii. Rasturnarile de situatie sunt la ele acasa, iar actiunea intriganta ii tine pe tineri aproape de micile ecrane caci personajele cu puteri miraculoase sunt de toate varstele si toate felurile.

In randul serialelor de familie in care copiii si adolescentii au un important rol se afla Modern Family. Serialul de comedie de succes este considerat unul dintre cele mai bune filme seriale pentru tineri, reusind sa ii atraga pe acestia. Familiile variate prezente in seriale au parte de umor in stil american si aveti ocazia de a-l vedea din nou pe Ed O’neill, faimosul Al Bundy. Serialul atrage prin comedie si prin situatiile in care se gasesc copiii familiei, cu acestia putandu-se identifica o mare parte a publicului tanar.

Desi este un serial cu doctori, Dr House ii atrage si pe cei tineri. Adolescentii gusta din plin aroganta si ironia personajului eponim asteptand cu sufletul la gura ca diagnosticele gresite ale doctorului sa fie inlocuite cu unele adevarate. Un serial exceptional, Dr House prezinta necesitatea muncii in echipa ca si mod de a reusi  in cariera profesionala. Hugh Laurie interpreteaza cu maiestrie rolul personajului care a ajuns deja celebru atat pentru audienta adulta, cat si pentru o mare parte dn adolescenti.

Si Chuck este considerat unul dintre cele mai bune filme seriale pentru tineri. O comedie frumoasa care prezinta viata de spion tanar, Chuck il are in centrul atentiei pe un baiat ce isi balanseaza viata privata cu aventurile de spion. Chuck, un tocilar cu o viata sociala inexistenta lucreaza cu prietenul sau cel mai bun la o firma de calculatoare si de aici pot porni tot felul de evenimente amuzante care fac deliciul publicului. Actiunea si comedia se afla la ele acasa, iar telespectatorii pot gusta din plin amuzamentul seriei.

Si Supernatural se afla pe lista celor mai bune filme seriale pentru adolescenti. Serialul in care abunda fictiunea si supranaturalul isi gaseste cu usurinta locul in inimile si pe televizoarele sau calculatoarele tinerilor. Cei doi frati puternici si frumosi ajung mereu sa fie implicati in evenimente fantastice si sa intalneasca ingeri, demoni si alte creaturi fantastice care fie le fac rau fie le devin aliati. Ce poate fi mai bun pentru adolescenti decat un serial in care drama este impletita cu actiunea, fantasticul si horror-ul?

Gossip Girl gaseste cate ceva din toate, insa drama este cea care in general predomina. Barfele si intriga din spatele fetelor zambitoare atrag cu siguranta atentia adolescentilor care se afla in centrul tuturor evenimentelor. Tinerii devin sarea si piperul unui serial in care apar multe povesti parca desprinse din viata reala.

The Lying Game/Jocul Minciunilor, este si el inclus in randul celor mai bune seriale pentru adolescenti. Povestea halucinanta a doua surori gemene identice separate la nastere care se regasesc peste ani este invaluita in intriga si mister, doua ingrediente pentru care adolescentii cad prada. In incercarea lor de a afla cine sunt parintii lor adevarati, ele sunt atrase intr-un joc al minciunilor in care fiecare din ele are secretele proprii si planurile personale de razbunare. Drama, aventura si triunghiurile amoroase nu puteau lipsi din una dintre cele mai intrigante serii pentru adolescenti.

Unul din cele mai bune filme seriale pentru tineri este considerat Pretty Little Liars/ Micutele Mincinoase. Serialul bazat pe carti best seller a ajuns imediat la inimile adolescentilor care se identifica cu cele cinci personaje principale. Cele patru fete secretoase incearca sa descopere cum a murit prietena lor cea mai buna si sunt atrase intr-o conspiratie tenebroasa in care se pun in pericol. De aici incepe o intreaga poveste de intrigi, tradari si secrete care le ameninta pe micutele mincioase la fiecare pas. A, dusmanul suprem si misterios, devine tot mai greu de prins, iar pericolele pandesc la orice pas pe oricare membru al familiei celor patru fete indraznete.

Skins este un serial britanic considerat unul dintre cele mai bune filme seriale pentru tineri. Fiecare sezon al seriei povesteste viata unor adolescenti de la liceu dintr-un orasel din Anglia care se bucura de tinerete in toate felurile posibile. Dramatismul, intriga, aventura si situatiile limita se gasesc la orice pas, iar tinerii pot vedea cu ce probleme se confrunta tinerii britanici: consumul de droguri, abandonul familial, sexul neprotejat si graviditatea la minore.

The Vampire Diaries nu putea lipsi din randul celor mai bune filme seriale pentru tineri. Povestea supranaturala imbibata in drama nu putea lipsi, caci tinerii sunt hipnotizati de aventurile supranaturale in care este atrasa Elena, personajul principal al seriei. Bineinteles, acesta ajunge intr-un triunghi amoros cu doi vampiri care mai sunt si frati pe deasupra, este vanata de diverse alte fiinte, are drept prietena o vrajitoare si niste varcolaci si se lupta cu tragedia care i-a rapit parintii. Drama adolescentina, supranaturalul, triunghiurile amoroase si rasturnarile de situatie ii atrag pe adolescentii care adora astfel de filme.

Serialele pentru adolescenti sunt nenumarate, acestia fiind publicul cel mai numeros care se bucura de seriale de genuri diferite. Cele mai bune filme seriale pentru adolescenti au atat intriga cat si dramatism, o picatura de supranatural si multa multa drama. Tinerii se inspira din ceea ce vad in serialele favorite si ajung sa descopere noi lumi in care isi pot trai viata virtuala.