Un fost preşedinte al FPS spune că Sebastian Vlădescu a manipulat situaţia de la Oltchim în favoarea unei companii al cărei reprezentant avea să devină după ce a plecat de la guvern.

Proteste Oltchim

Radu Sârbu, fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, spune că Oltchim a fost adus în situaţia de fi cumpărat pe bani mărunţi, iar fostul ministru al Economiei Sebastian Vlădescu nu e străin de acest lucru. Fostul lider ţărănist spune că erorile mari, în fapt “ticăloşii”, au fost generate înainte de privatizare, unul dintre acestea a fost dislocarea Oltchim de Arpechim.

Mai mult, Sârbu susţine că Oltchim a fost ajutat să se decapitalizeze. “A fost manipulat de ministrul Sebastian Vlădescu când era ministrul Economiei prin diminuarea capitalului social, ceea ce a permis ridicarea cotei de participare a PCC, compania aceea poloneză, care aparţine unui fost colonel de securitate comunistă din Polonia şi care a devenit acţionar semnificativ şi cu pondere în Consiliul de Administraţie. Că a fost o măsură deliberat luată cu rea credinţă este confirmat de faptul că ministrul Vlădescu a devenit după aceea reprezentantul oficial al PCC în România”, a declarat Sârbu, pentru PROVINCIANEWS.RO.

Totodată, fostul şef al FPS  spune că vinovate pentru întreaga situaţie de la Oltchim sunt guvernele din ultimii 12 ani.