“Îl iubesc pe Paul!”, scria pe o pancartă cu care o fată a fost fotografiată pe Bulevardul Eroilor în urmă cu câteva zile. Imaginea a fost distribuită aproape instantaneu pe Facebok şi a strâns mii de like-uri şi comentarii. PROVINCIANEWS.RO a aflat povestea emoţionantă de dragoste din spatele fotografiei.

„Cine este Paul?”, „E oare o campanie?”, „Ce tare e fata asta!” sau dimpotrivă „Ce inocentă!” au fost câteva din reacţiile pe care inedita fotografie le-a stârnit după apariţie. Adevărata poveste e poate mai neaşteptată, umană şi plină de duioşie decât şi-au imaginat facebook-iştii intrigati de imaginea din centrul Clujului. Fata cu pancarta se numeşte Miriam Mitre, dar apropiaţii o ştiu ca Miremi. Are 19 ani, e din Zalău şi e studentă în anul I la Universitatea de Arte şi Design, secţia Foto-Video. A ales Clujul pentru că mama ei e clujeancă, o mare parte din familia îi este aici, iar ea iubeşte fotografia şi arta. Nu se gândeşte prea mult la viitoarea carieră. “Ştiu doar că nu vreau să ajung un simplu fotograf,  vreau ceva mai mult: să devin cu adevărat un artist”, rezumă Miriam.

Nu a mai spus “Te iubesc” unui băiat

Cum a ajuns să pozeze cu pancarta pe Eroilor? “Până acum eu nu am folosit expresia “te iubesc” adresată niciunui băiat. În afară de tati, dar cred ca asta nu se pune”, zâmbeşte studenta. Explicaţia ei este că “e o declaraţie mult prea “grea” pentru a fi folosită oricând şi cu uşurinţă”. “Totuşi, acum simţeam nevoia să i-o spun prietenului meu Paul (care acum mă aşteaptă la Zalău) şi voiam să fie diferit, special, de neuitat. Intenţia mea era să îmi fac acea poză cu pancarta spunând celor din jur că ÎL IUBESC PE PAUL”, dezvăluie Miriam culisele episodului care a pus Clujul pe jar.

“Dragă, ce ai postat pe Facebook?”

Planul fetei era să fie fotografiată cu pancarta de colegii de facultate, apoi să printeze imaginea şi să i-o dăruiască lui Paul. Poza a apărut însă imediat pe Facebook. „Puţin mai târziu, în timpul seminarului de engleză, prietenul meu imi trimite mesaj cu “Dragă, ce ai postat pe Facebook, că toata lumea mă sună?”I-am răspuns că nimic, apoi mi-a zis de fotografie. În momentele acelea îmi venea să plâng… Credeam ca unul dintre colegi care lipsise la seminar a postat fotografia, aşa că, la sfârşitul orei, am încercat să dau de el împreună cu restul colegilor, însă nu a răspuns”, a mărturisit Miriam.

1.000 de likeuri: “Nu ştiam dacă să plâng sau să râd”

Intrigaţi, colegii fetei au intrat apoi pe Facebook şi au văzut că era distribuită de pagina I Love Cluj, iar într-o oră strânsese peste 1.000 de likeuri. “Nu ştiam ce sa fac: să plâng pentru că mi s-a stricat surpriza sau să râd pentru că surpriza mi s-a întors?”, îşi aminteşte Miremi. Optimistă, fata l-a sunat pe Paul şi i-a povestit toată tărăşenia. Băiatul îi făcuse şi el recent o surpriză, venind pe neaşteptate la ea, la Cluj, aşa că a remarcat că au o relaţie palpitantă. “A mai adăugat că speră să apară o poza şi cu “o iubesc pe Miriam” pe bulevardul din Zalău”, a punctat studenta.

Paul: Nu e prima surpriză de care a aflat tot Zalăul

“Nu eram pe Internet când am aflat ce a făcut Miriam şi am fost foarte plăcut impresionat”, a declarat Paul Pastor, iubitul “fetei cu pancarta”. Pe de altă parte, cunoscuţii lor nu au fost chiar şocaţi de ispravă. “M-au sunat oameni care mi-au spus că  s-a întors Miriam. Nu e prima surpriză de care a aflat tot Zalăul. De ziua mea, a filmat prin oraş zeci de necunoscuţi care îmi spuneau La mulţi ani!”, a remarcat băiatul. “Cei mai mulţi prieteni au zis că îi admiră curajul, dar au fost şi unii care au spus că “Serios, cum să faci aşa ceva?”, a mai zis Paul.

Îndrăgostită de Peter Pan

Povestea de iubire a celor doi pare, de asemenea, desprinsă din filme. Totul se leagă, iar, de Facebook,  unde a postat la profilul ei „Într-o relaţie cu Peter Pan”. “Eu din clasa a 5-a am fost foarte îndrăgostită de Peter Pan. Niciodată nu am vrut sa cresc, însă, împlinind cei 18 ani, am zis că gata, trebuie să renunţ… Tortul meu avea formă de carte cu pagina 17 şi pagina 18. Pe pagina 17 era desenat Peter Pan şi scria “Good bye Peter Pan” iar pe pag. 18 “mi re mi a intrat în gama majoră”, a povestit tânăra. Băiatul căruia i-a făcut declaraţia pe Eroilor se numeşte Paul Pastor, are 23 de ani, e în Zalău şi lucrează la firma de mobilă a familiei sale. Se ştiau din vedere, iar el se afla printre invitaţii la petrecerea de majorat.

“După miezul nopţii, când am suflat în lumanări, Paul a ieşit până afară din căsuţa unde petreceam, iar eu nu prea imi explic de ce, dar am ieşit după el..Atunci m-a sărutat prima dată, încă îmi amintesc de acei fluturaşi”, a povestit Miriam. În ziua următoare am realizat un lucru: Peter Pan a renunţat la copilărie şi la lumea viselor, transformându-se în Paul Pastor, om mare!”, adaugă tânăra, remarcând apoi că eroul din carte şi cel real au aceleaşi iniţiale.

Mama: “Ai ajuns la Cluj de 2 saptamâni şi deja te ştie tot oraşul!”

Despărţiţi de acum de 90 de km, cei doi îndrăgostiţi tânjesc unul după celălalt şi se vizitează în fiecare weekend. “Cred că distanţa asta poate fi un test în relaţia noastră, pe care sper să îl trecem cu bine”, este de părere Miriam. Prima pe care a sunat-o după ce a ajuns celebră pe Facebook a fost mama ei. “A râs! A început să citească comentarii şi comentarii, apoi a spus că am ajuns de 2 săptămâni la Cluj şi deja mă stie tot oraşul”, dezvăluie studenta. Prietenii ei au sunat-o să îi spună că a făcut un gest foarte frumos, însă a avut şi reacţii cum ar fi că “nu trebuia să faci asta, eşti prea naivă”. “Ce rost ar avea să îmi petrec viaţa într-un ton gri, fără să adaug puţină culoare?”, este replica lui Miriam.

Florentina TĂTAR