Pe perioada sarcinii, orice femeie trebuie sa fie atenta la o multime de lucruri. De la alimentatie, la sport si pana la tratamentele pe care le prefera, chiar daca acestea sunt naturiste si nu aveau nicio contraindicatie inainte de sarcina.

Cand ramai insarcinata, organismul tau trece printr-o multime de schimbari, atat hormonale, cat si fizice, iar tratamentele tale naturiste pot sa nu-ti mai faca bine. Sa vedem de ce tratamente trebuie sa te feresti daca esti insarcinata!

Coada-soricelului

Florile de coada-soricelului contin un ulei volatil cu proprietati antiinflamatoare si calmante asupra vezicii biliare. Poti scapa de greata cu ajutorul unei infuzii de coada-soricelului. De regula, este o planta folosita in tratarea infectiilor, inflamatiilor si leziunilor pielii, datorita substantelor cicatrizante din compozitie.

Trebuie sa stii ca este o planta vasodilatatoare, ce iti poate declansa un avort spontan, in special in primele 3 luni de sarcina.

Musetel

Nu ai fi crezut ca musetelul nu este recomandat in sarcina. Planta poate fi de ajutor in cazul gastritelor hiperacide, a balonarii si colicilor abdominali, stimuland functia hepatica si diminuand neplacerile provocate de guturai.

In sarcina insa are efect purgativ, asa ca foloseste-l cu atentie, in special in trimestrele I si III.

Sunatoare

In mod normal, planta este recomandata contra depresiilor, insomniilor si starilor de anxietate. In plus, ajuta la buna functionare a ficatului.

Pe parcursul sarcinii, sunatoarea creste tensiunea arteriala, lucru periculos in ultimul trimestru de sarcina.

Exista si plante complet interzise femeilor insarcinate: pelinul, obligeana, rostopasca, ienuparul, salvia, crusinul si vascul.