Una dintre cele mai frecvente probleme pentru multi oameni este ca se simt frustrati din cauza faptului ca gasesc un partener. Prietenii si membrii familiei care au gasit stabilitatea iubirii nu fac decat sa inrautateasca situatia, desi adevarul este ca aceasta situatie este mai frecventa decat credeti. 

De ce este atat de greu sa gasesti un partener?

Dificultatea de a gasi dragostea nu se afla intotdeauna in afara noastra, uneori, responsabilitatea cade pe actiunile si gandurile noastre. Este posibil sa existe o serie de motive, constiente sau inconstiente, care ne impiedica sa stabilim o legatura emotionala corecta cu o anumita persoana. Aceste motive se pot baza pe frica de angajament, de a fi tradat, de a ne calca demnitatea … fie ca este cazul, trebuie sa gasim motivul de baza care ne face sa boicotam posibilitatea de a avea o relatie de dragoste. Idealizam prea mult ceea ce am vrea sa gasim intr-un partener. La primul defect pe care il gasim, renuntam.

– Nu vrem sa ne schimbam stilul de viata. Exista oameni care se plang si totusi sunt foarte antisociali si cu greu parasesc casa.

– Din lipsa de incredere. Uneori, stima de sine slaba sau experientele din trecut ne impiedica sa incercam.

– Insistam sa ne gandim la relatiile din trecut. Compararea unei relatii actuale cu altele care au esuat nu este nici sanatoasa, nici recomandabila.

– Oricare ar fi scuza ta, trebuie sa o identifici si sa faci tot ce este nevoie pentru a o smulge complet din viata ta.

Cum iti poti gasi partenerul ideal?

Nu exista cupluri ideale ca atare, dar exista o jumatate mai buna pentru toata lumea. Ideea este ca, indiferent de cate ori trebuie sa incerci, ramai constant in cautare si invata din greselile tale.

– Lucreaza lastima de sine. Inainte de a te lasa iubit de cineva, trebuie sa te iubesti.

– Invata sa socializezi. Este baza pentru a avea mai multe intalniri si oportunitati.

– Pastrati-va asteptarile realiste. Nu trebuie sa va stabiliti, dar retineti ca nu totul va fi intotdeauna perfect.

– Lasa deoparte experientele anterioare. Fiecare nou inceput trebuie sa inceapa de la zero.

Ce sa faci cand esti singur

A trai singur este ceva care, de-a lungul anilor, devine normal in societatea noastra. Cu toate acestea, a nu avea un partener este inca ceva care provoaca durere in multe ocazii cand ne dorim sa avem cineva care sa ne tina companie.

Pentru a sti ce sa faci atunci cand nu ai un partene , trebuie doar sa ne uitam in interiorul nostru, sa ne acoperim nevoile emotionale cu functionarea stimei de sine si sa ne facem viata indiferent daca suntem singuri sau nu.

Rabdarea este un pilon cheie in cautarea bunastarii emotionale, daca vrem sa gasim un partener, trebuie mai intai sa ne vindecam ranile si sa ne antrenam mintea pentru a fi oameni puternici si independenti. Daca nu ne intarim mai intai aspectele psihologice, am putea ajunge la o relatie de dependenta emotionala in care bunastarea noastra depinde exclusiv de cealalta persoana.

Fara un partener la 20, 30, 40 de ani … este varsta un factor important? Desi este adevarat ca, atunci cand suntem mai tineri, este mai usor pentru noi sa stabilim rapid o legatura afectiva, aceasta este scurtata mai repede. Relatiile cu adultii necesita mai mult timp si rabdare, deoarece oamenii care le traiesc au avut adesea alte experiente de dragoste si testeaza apele inainte de a se cufunda intr-o relatie. Cu toate acestea, a fi mai in varsta si a nu gasi un partener nu trebuie sa fie un lucru rau, fiecare persoana are momentul sau si, daca momentul nu a venit inca, nici noi nu trebuie sa ne torturam.

Daca sunteti deja hotarat sa cautati un partener pentru a stabili o relatie cu mai multa incredere, va recomandam sa va inregistrati pe unele portaluri de intalniri specializate de matrimoniale online Intalnirifete.com in promovarea unei intalniri intre oameni care se atrag reciproc.