Odata cu venirea sarbatorilor de iarna trebuie sa avem grija ce mancam si sa ne mentinem in forma, in ciuda meselor imbelsugate la care vom lua parte si a faptului ca majoritatea salilor de fitness intra in vacanta.
 

Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca daca te numeri printre persoanele care au muncit din greu tot anul pentru a se mentine in forma, atunci este timpul sa iei o mica pauza.

“Este vremea sarbatorilor, cea mai minunata perioada a anului, nu ar trebui sa ne stresam. Schimbarea rutinei, sarbatorirea Craciunului alaturi de familie, toate acestea ne fac bine”, a spus Carol Espel, directorul lantului de sali de fitness din cadrul Equinox.

Totusi trebuie sa fim cat de cat atenti la caloriile pe care le consumam si sa facem un minim de exercitii fizice pentru ca in ianuarie sa nu credem ca trebuie sa o luam de la capat.

“Daca mergeti de obicei de patru, cinci ori la sala, atunci incercati sa mergeti de trei ori sau poate chiar de doua ori pentru a nu va iesi din forma”, a explicat Espel.

In ciuda zvonurilor, un studiu realizat la National Institutes of Health arata ca majoritatea persoanelor nu se ingrasa decat cu un kilogram sau doua in perioada sarbatorilor, insa tind sa nu mai dea jos surplusul.

“Trebuie sa ne bucuram de spiritul sarbatorilor. Insa trebuie sa ne decidem dinainte ce anume vrem sa mancam. Daca mamele voastre fac un piure excelent, atunci hotarati sa mancati asta, iar apoi sa beti un pahar sau doua de vin, nu trei. Unii oameni pur si simplu se lasa purtati de val. Este o greseala”, a declarat Espel.

Jessica Matthews, purtator de cuvant al American Council on Exercise, este de parere ca sportul ar trebui sa fie un lucru pe care il face intreaga familie.

“Nu ma pot decide niciodata ce sa fac – sa petrec mai mult timp cu familia sau sa ies sa fac sport? Atunci prefer sa-i adun pe toti si sa facem ceva in comun. Patinaj, schi, snowboard, toate acestea sunt activitati amuzante”, a spus Matthews.