Stiind cum sa luam ulei de canepa este important daca vrem sa profitam la maximum de nutrientii sai si sa-l adaugam la dieta noastra obisnuita.

Fiind un superaliment, multi oameni cred ca cel mai bine este sa luati cat mai mult posibil si totusi acest lucru nu este adevarat. Corpul acumuleaza excesul de grasime, dar un exces de proteine, vitamine sau minerale este inutil.

Daca luam mai multe proteine, vitamine sau minerale decat are nevoie corpul nostru, acesta le va elimina, in principal prin urina. In general, aceasta eliminare a excesului nu este o preocupare , dar in cele din urma poate pune mai multa munca si poate tulpina rinichii sau ficatul.

Prin urmare, nutritionistii stabilesc intotdeauna cantitatile zilnice recomandate, care vor depinde de corpul nostru. In functie de greutatea, inaltimea si obiceiurile noastre zilnice, va fi necesar sa luam cantitati diferite din fiecare nutrient sau aliment.

In cazul uleiului de canepa , media este de cateva linguri pe zi. Asa cum am spus mai inainte, acest lucru nu inseamna ca nu se intampla nimic pentru a lua trei sau patru linguri. Dar, pur si simplu, nu ne vom bucura de nutrientii sai, deoarece corpul va elimina excesul, deoarece nu are cum sa-i rezerve. Citeste aici mai multe despre utilizarea uleiului de canepa si beneficiile sale.

O spunem despre uleiul de canepa , dar acelasi lucru se intampla cu orice alt aliment. Daca avem grija de dieta noastra, este important sa nu depasim cantitatile recomandate.

Cum se ia ulei de canepa?

Gandindu-ne la ce este canepa , versiunea sa in ulei are in principal utilizari ale pielii si nutritionale. In acest al doilea caz, poate fi utilizat in doua moduri:

Pe de o parte, uleiul de canepa pentru gatit, pe de alta parte, luandu-l ca supliment alimentar .

Ambele optiuni nu se neutralizeaza reciproc. Adica, uleiul de canepa poate fi luat ca supliment prin incorporarea acestuia in dieta si nu neaparat luandu-l singur.

Sau poate fi folosit in principal in bucatarie si intr-o zi il luati direct ca supliment, de exemplu pentru ca suntem vegani si avem nevoie de aportul nostru complet de proteine ​​sau pentru ca facem sport si trebuie sa ne crestem aportul de proteine.

In orice caz, una dintre cheile pentru a sti cum sa iei ulei de canepa este ca se consuma rece. Il putem adauga la preparatele gata preparate, il putem lua singur sau in piureuri, dar nu este recomandat sa-l folosim la prajit sau la gratar.

Daca il putem folosi la gatit la temperaturi scazute , desi este utilizat doar in acest mod pentru bucataria inalta, deoarece nu este obisnuit sa existe acest tip de element in bucatariile domestice.

Punctul de fumat de ulei de canepa este 110ºC . Prin urmare, daca ar atinge acea temperatura, nu ne-am mai putea bucura de diferitele sale beneficii pentru organism.

Gatit cu ulei de canepa

Uleiul de canepa pentru gatit este o cheie aliat intr – o bucatarie sanatoasa si echilibrata. Datorita nivelului ridicat de omega 3 si omega 6, are un echilibru perfect de grasimi polinesaturate sanatoase, contribuind la scaderea nivelului de colesterol si imbunatatind sanatatea cardiovasculara.

Cand vine vorba de gatit cu ulei de canepa, am mentionat deja cel mai important truc: gatitul rece.

In acest sens, poate fi utilizat in orice situatie in care sunt utilizate si alte uleiuri, cum ar fi uleiul de masline virgin, sau chiar le combina pe amandoua daca vrem sa profitam de aroma sa.

De sosuri pentru salate sunt printre cele mai comune si pot fi amestecate perfect cu otet sau lamaie pentru a face un gustos vinaigrette . Poate fi folosit si pentru a face sosuri precum maioneza de canepa, aioli sau, unul dintre preferatele noastre, un gustos pesto de seminte de canepa.

Desigur, este, de asemenea, un complement ideal pentru cremele de legume sau alte preparate. In acest caz, nu trebuie sa-l utilizati in preparat, ci pur si simplu turnati o stropire peste o portie.

De asemenea, se foloseste foarte mult in smoothie-uri, adaugand pur si simplu una sau doua linguri de ulei inainte de amestecare. In acest sens, uleiul de canepa se combina perfect cu fructele si legumele, precum si cu o baza lactata si elemente precum seminte sau cacao.

Dupa cum puteti vedea, unul dintre avantajele tuturor acestor preparate este ca mentin cantitatea zilnica recomandata, avand nevoie doar de una sau doua linguri.

Suplimentarea dietei cu ulei de canepa

Uleiul de canepa ca un supliment alimentar este utilizat pe scara larga la persoanele care au nevoie de contributii speciale de proteine, vitamine sau minerale.

Deoarece semintele de canepa sunt unul dintre putinele produse cu toti aminoacizii esentiali , este ideal sa completeze dietele vegane sau intolerante la gluten, deoarece este si fara gluten.

De asemenea, sportivii, doar din cauza acelei cantitati mari de proteine ​​dintr-o cantitate mica de ulei, folosesc foarte des acest ulei, in special sportivii de elita sau cei care se antreneaza zilnic.

La intrebarea cum sa luati ulei de canepa ca supliment, raspunsul nu ar putea fi mai usor. Pur si simplu umplem o lingura de ea si o bem direct.

A lua direct o lingura de ulei poate sa nu fie cel mai placut, indiferent de tip, de aceea este destul de normal sa il luati in smoothie-uri sau alte elemente.

Putem chiar sa-l punem pe paine prajita daca dorim acea nota de nuci, cu o usoara aroma de nuci pe care o are uleiul de canepa .

La final, nu conteaza cum sa luam ulei de canepa atata timp cat il luam si este rece.

Doar asa ne putem bucura de toate mineralele sale , cum ar fi calciu, zinc sau fier si vitaminele sale, cum ar fi acidul folic, B12, B6, D sau E.

Uleiul de canepa are mari avantaje in cautarea unei nutritii sanatoase, echilibrate si respectuoase cu mediul , asadar adaugarea acestuia ca supliment este o modalitate buna nu numai de a obtine nutrienti mai buni, ci si de a reduce amprenta noastra ecologica si impactul asupra mediului .