Un videoclip profesionist de rap este una dintre cele mai bune modalitati atat pentru muzicieni, cat si pentru realizatorii de filme de a-si scoate arta in lume. Videoclipurile muzicale, in general, sunt productii elegante, scurte si usor de gestionat. In plus, nu exista nicio limita la ceea ce poate fi un videoclip muzical, deoarece aveti frau liber pentru a filma un mini-film sau doar un set minunat de imagini pentru ca rapperul sa scuipe in fata lui. In general, videoclipurile rap sunt conduse de un stil vizual elegant – genul de lucruri pe care le-ai putea avea in fundalul unui club sau petrecere cu sau fara sunet.

Alegeti o tema sau un motiv vizual.

Acesta este pur si simplu un set obisnuit de culori, locatii sau o stare de spirit care va ghideaza toate fotografiile Videoclipurile rap profesionale tind sa se bazeze pe imagini creative in timp ce rapperul isi scuipa liniile in camera. Aceste teme pot varia de la un stil de viata hip-hop generos (,,Cantecul de nastere” al lui 2 Chainz) la o tema vizuala simpla, dar izbitoare. ,,Flava in Ya Ear”, de Craig Mack, de exemplu, foloseste fotografii alb-negru puternice pe un fundal alb care face din fiecare rapper un fenomen unic, care sa umple ecranul.

Starea de spirit a piesei – imaginile se potrivesc alaturi de ea sau par contradictorii?

Bugetul – mai multe locatii inseamna mai mult timp si mai multi bani.

Decideti daca doriti sa spuneti o poveste.

Nu toate melodiile rap trebuie sa spuna o poveste, iar majoritatea nu. Dar unele videoclipuri vor imparti chiar diferenta, intercaland o poveste scurta in imagini mai traditionale, ca in videoclipul ,,Whatever You Like” al lui TI. TI incepe cu o sceneta scurta, aratand-o pe dansatoarea noastra care lucreaza la un fast-food, inainte de a folosi videoclipul pentru a-i arata ,,ascensiunea” la vedete si bogatii. Este simplu, dar eficient, mai ales cu scenariul final care dezvaluie ca totul a fost o visare cu ochii pe zi.

Cand scrieti o poveste video muzicala, pastrati-o simpla. Amintiti-va ca toate povestile filmului se rezuma la trei intrebari – cine este protagonistul, ce vor si cum incearca sa o obtina?

Pastrati povestile legate de una sau doua locatii si actori. Cu cat povestea este mai complexa, cu atat filmarea va fi mai dificila.

Gaseste locatii interesante pentru ca rapperul tau sa le poata prezenta in fata.

Acesta este principalul eveniment al celor mai multe videoclipuri rap profesionale, iar videoclipurile cu buget mai ridicat ar putea avea cate 4-5 locatii. Urmareste cateva dintre videoclipurile tale preferate si noteaza unde plaseaza rapperii. Unele dintre cele mai frecvente locatii includ:

Strazile din orasul natal sau comunele de cartier (daca sunt publice, apelati Camera de Comert pentru permise de film).

Locatii pentru petreceri, cum ar fi case, piscine sau plaja.

Acoperisuri

Graffiti au marcat ziduri sau medii profunde ale orasului (asigurati-va ca verificati cu artistul original, atunci cand este posibil).

Ecrane verzi, care va permit frau liber de fundaluri.

Completati extra prin prieteni, familie si reclame.

Un videoclip rap grozav seamana mult cu o petrecere si va fi redat in fundalul petrecerilor si cluburilor. Asa ca nu-ti lasa rapperul pe cont propriu. Inconjurati cat mai multi oameni pentru a va distra in fundal, in special prietenii mai atragatori. Afisati un anunt pe Craigslist sau vizitati colegiile locale pentru a incerca sa strangeti corpurile calde.

Este o buna practica sa cumparati extra si pranzul echipajului, deoarece numai asta atrage multi oameni sa se implice.

Ridicati cativa dansatori pentru a va insoti rapperul sau un ,,dansator” pentru a juca in videoclip.

Nu exista nicio regula conform careia un videoclip trebuie sa aiba dansatori, dar nu sunt multi care nu au. De ce? Pentru ca sexul se vinde! Daca nu doriti sa lucrati cu dansatori de fundal, luati in considerare obtinerea unui dansator de caracteristici – singura femeie sau barbat pe care rapperul si camera dvs. isi concentreaza cea mai mare atentie. Pot fi un interes de dragoste sau doar un dansator aratos, dar in orice mod va ofera un pic mai multa varietate de fotografii chiar de pe bat.

Dansatorii de lungmetraj sunt a doua ,,vedeta” a videoclipului, ceea ce inseamna, de obicei, ca trebuie sa fie si ei in filmele ,,povestirii”, daca le ai.

Luati in considerare cine se va ocupa de coregrafia pentru dansatori.

Amintiti-va ca, daca aveti dansatori, cineva va trebui sa-i coregrafieze. Exista mai multe optiuni daca nu stii sa dansezi sau ai prea multe pe farfurie pentru a te coregrafia:

Intrebati dansatorii pe care ii angajati daca sunt dispusi sa faca si coregrafii, mai ales pentru o taxa mai mare.

Pastrati dansul liber – lasati dansatorii sa improvizeze ca si cand ar fi fost la o petrecere.

Angajati sau consultati un coregraf dedicat. Departamentele de dans ale colegiului sunt un loc minunat, cu costuri reduse, pentru a incepe sa intrebi.

Asigurati-va ca aveti echipamentul necesar pentru o filmare profesionala.

Din fericire pentru tine, tot ce ai nevoie pentru un videoclip muzical este cel putin o camera si cateva lumini, deoarece tot sunetul videoclipului va proveni din melodie. Acestea fiind spuse, tipul de echipament pe care il aveti va face o mare diferenta in videoclipurile pe care le puteti filma:

Camere si trepiede: doriti ceva care sa poata filma la minimum 720p, de preferinta 1080p sau mai mare. 2-3 camere sunt adesea cele mai bune, permitandu-va sa surprindeti mai multe unghiuri simultan, dar numai daca toate pot fotografia la aceleasi setari.

Lumini: Nu subestimati niciodata puterea unei iluminari bune – puteti intuneca intotdeauna un videoclip mai tarziu, dar este foarte, foarte greu sa il faceti mai usor fara a strica calitatea imaginii. Intr-o ciupire, obtineti o gramada de becuri si lumini de fixare de la un magazin de hardware local.

Echipamente diverse esentiale: Boxe (pentru a reda cantecul), cabluri prelungitoare, benzi de alimentare, banda neagra, set de instrumente, baterii de rezerva si carduri de memorie, permisele necesare.

Folositi fotografiile si echipamentele dorite pentru a face un buget.

Niciunui regizor nu ii place bugetarea, dar este diferenta dintre multi amatori si profesionisti. Pastrati bugetul simplu si realist. Ai nevoie de 10 arme false sau poti trai cu 2? Poti sa tragi mai aproape de scena si sa folosesti 5 figuranti in loc de 15? Rezolvati aceste probleme acum, nu cu o zi inainte de fotografiere. Lucrurile de retinut includ:

Echipamente pe care trebuie sa le inchiriati

Taxe de localizare si permis

Accesorii si costume

Taxe pentru echipaj. Este posibil sa obtineti echipaje gratuit (verificati colegiile locale), dar este rar sa primiti ajutor mai mult de un weekend fara plata

Costuri de hrana si transport pe zi de filmare.

Pentru o filmare cu adevarat ,,profesionista”, cu o distributie si o echipa platite, ar trebui sa bugetati minimum 2.500 USD pe zi. Dublati acest lucru daca doriti sa surprindeti sunetul (cum ar fi dialogul intr-o scena de poveste).

Diagramati toate fotografiile din poveste in avans.

Luati un pix si hartie sau imprimati cateva scenarii de pe internet. Un storyboard este pur si simplu o versiune de benzi desenate a videoclipului dvs., care va permite sa va jucati cu fotografiile si ideile fara a pierde timp sau bani pe platou. Amintiti-va ca o poveste, cel putin, are nevoie de trei parti, pe care le puteti diagrama sau ilustra in orice mod doriti. Pentru un exemplu, consultati povestea plina de umor din ,,Fata” lui Das Racist, pe care aproape oricine ar putea sa o filmeze cu un buget minim:

Problema: In primul rand, intalnim personajele – o fata superba si un baiat de clasa muncitoare care este imediat indragostit de ea. Nu-l observa.

Lupta: In al doilea rand, ne dam seama ca baiatul nu are curajul sa vorbeasca cu ea, asa ca o urmeaza in schimb. Folosind glume pur vizuale, videoclipul exploreaza incercarile sale tot mai amuzante de a se apropia de ea.

Rezolutia: El este batut pentru dragostea sa de niste interlopi, dar nu renunta. Intr-o inversare hilara a asteptarilor, el isi face miscarea in cele din urma – pe Facebook.

Retineti ca acesta este doar aproximativ 50% din videoclip – povestea dvs. nu trebuie sa fie lunga, deoarece rapitul si dansul se pot umple in restul timpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here