Alegerea unei firme de web hosting este un proces care creeaza o confuzie destul de mare in randul multor oameni, mai ales atunci cand vine vorba de aceia care nu au nici un fel de cunostinte in domeniul IT. Daca esti intr-o astfel de situatie, atunci va trebui sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru ca alegerea ta sa fie cea mai buna.

  In acest articol iti vom oferi ajutorul necesar, pentru ca tu sa te asiguri ca firma de hosting cu care vei colabora va face o treaba excelenta.         

 Fiabilitatea este extrem de importanta  

Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca exista mai multe variante de web hosting. Acestea pot fi atat VPS si Shared, cat si Dedicated sau Reseller Hosting. Informeaza-te foarte bine pentru a stii ce anume iti asigura fiecare pachet in parte, si care dintre acestea este mai fiabil pentru ca tu sa iti poti atinge cu succes absolut toate obiectivele. Citeste aici mai multe informatii pentru a-ti simplifica alegerea. In cazul in care te intereseaza destul de mult spatiul pe disk, atunci ar trebui sa te feresti pe cat posibil de firmele care iti promit spatiu nelimitat.     

  Daca site-ul tau este nou, atunci 20 MB iti vor fi mai mult decat de ajuns. Un alt factor important pe care trebuie sa il iei in considerare este acela ca daca platesti pentru a avea un cont de web hosting, atunci va trebui sa detii si acces FTP, SSI, PHP, Perl, SSH, Cron, si MySql. Anumite firme nu te vor lasa sa instalezi scripturi PHP, fara aprobare. In ceea ce priveste abilitatea de a modifica anumite fisiere sau de a crea unele noi este necesara doar daca ai de realizat anumite lucruri cum ar fi optimizarea paginilor de eroare. Accesul SSH este necesar daca vrei sa testezi diferite programe, sa mentii baza de date, etc.   

Mai mult decat atat, este necesar ca firma de gazduire web pe care o alegi sa ofere si asistenta 24/24/7 pentru ca tu sa iti poti rezolva cu usurinta si rapiditate absolut toate problemele aparute.

 Performanta conteaza

Compania cu care alegi sa colaborezi trebuie sa te lase sa iti setezi orice adresa de email doresti pentru domeniul tau, pentru ca fiecare mesaj sa fie transmis catre adresa ta de email personala. Mai este necesar sa iti poti seta si un autoresponder, care reprezinta o adresa de email care trimite in mod automat un raspuns catre expeditorul email-ului. Ceea ce trebuie sa mai stii este faptul ca performanta serviciilor de hosting depinde si de publicul tau tinta.

De exemplu, in cazul in care publicul tinta este din Romania, atunci o firma 100% romaneasca este cea mai buna alegere. Nu uita ca pentru ca informatia sa ajunga la device-ul utilizatorului, este necesar sa treaca prin mai multe servere. Te-ar ajuta foarte mult ina legerea ta sa citesi si review-urile clientilor in privinta firmelor de hosting care te intereseaza.   

Nu uita de securitate

Nu trebuie sa uiti nici de securitate, aceasta fiind extrem de importanta. Siguranta informatiilor este, fara indoiala, prioritara atunci cand vorbim de un site, mai ales in cazul magazinelor online. Conturile care sunt cele mai sigure sunt cele cu certificate SSL. Orice client are mult mai multa incredere intr-un magazin care dispune de o securitate inalta. 

 Unele site-uri au ca si adresa web ‘’https://’’ in loc de ‘’http://’’. De ce exista aceasta diferenta? Ei bine, pentru ca unele au certificate SSL in timp ce altele nu au. Un certificat SSL cripteaza in cel mai eficient mod posibil orice tip de informatie, pentru ca aceasta sa nu poata fi decriptata decat de serverul caruia ii este efectiv destinata.