Foarte multe persoane acuza o transpiratie excesiva, in special pe timpul nopti. Sa vedem ce complicatii pot aparea in cazul transpiratiei excesive!

Infectii fungice ale unghiilor

Fungii se dezvolta in medii calde si umede, iar persoanele care transpira foarte mult la nivelul picioarelor pot avea infectii la unghiile de la picioare. Transpiratia excesiva predispune la aparitia acestor ciuperci, care se manifesta la inceput ca o pata alba sau galbena sub patul unghial. Atunci cand ciuperca incepe sa se extinda, vei observa cum unghia se decoloreaza, se ingalbeneste, se subtiaza sau prezinta margini denivelate. Chiar si mirosul neplacut, dupa ce ai facut dus, poate fi semn de infectie cu o ciuperca. Pentru a scapa definitiv de aceasta problema, va trebui sa faci o vizita medicului, care iti va prescrie cel mai eficient tratament.

Tinea cruris

Este vorba tot despre o infectie fungica, de data aceasta la nivelul pielii din jurul organelor genitale. Poti observa o eruptie rosie pe partea interna a coapselor si la nivelul feselor. Infectia se transmite foarte usor, prin contact direct si prin folosirea in comun a prosoapelor.

Eruptii cutanate

Aceastea apar in momentul in care porii din jurul glandelor sudoripare sunt blocati. Transpiratia este prinsa sub piele, determinand aparitia unor umflaturi sau pete rosii pe piept, pe partea superioara a spatelui si pe brate. Apare mai frecvent vara si afecteaza sugarii sau bebelusii mici.

Piciorul atletului

Este o infectie fungica, ce apare intre degetele de la picior si determina prurit, arsuri si craparea pielii. Poate aparea si la nivelul talpii sau la marginea piciorului, determinand descuamarea sau ingrosarea pielii. De cele mai multe ori, aceasta infectie este insotita de un miros foarte puternic.

Infectii bacteriene si negi

Infectiile bacteriene pot aparea in jurul foliculului pilos sau intre degetele de la picior. Transpiratia excesiva mai poate determina si negi, in special in cazul in care pacientul este infectat cu virusul papiloma uman HPV.