Hair-stylistii ne avertizeaza asupra catorva coafuri care ne pot distruge parul. Coafurile care sunt prea stranse afecteaza firul de par, facandu-l mai fragil. Sa vedem cum nu ar trebui sa ne coafam!

Coada de cal

Chiar daca este o coafura destul de chic, ar trebui sa renuntam la ea si sa o purtam doar la ocazii speciale. Aceasta coafura “trage” firul de par din radacina, iar la finalul zilei vei observa ca pierzi mai multe fire de par.

Impletiturile stranse

In ultimele sezoane, au revenit la moda impletiturile foarte stranse, la baza firului de par. Si aceste coafuri dauneaza parului tau, iar cu cat sunt mai stranse cu atat au un efect mai devastator. Incearca sa inlocuiesti impletiturile foarte stranse cu impletiturile lejere, la fel de moderne.

Coc strans

Cocul strans este un fel de coada de cal rasucita si cu mult fixativ pentru a ramane in pozitie fixa. Este foarte ok sa porti aceasta coafura la un eveniment seara, insa nu si in timpul zilei. La birou poti purta un coc mai lejer, care sa nu iti afecteze atat de mult structura firului de par.

Permanentul

Am putea spune ca vremea permanentului s-a dus, insa mai sunt persoane care apeleaza la acesta pentru a-si aranja parul. Este vorba de fapt despre un tratament chimic pe care il aplici asupra parului pentru a obtine buclele mult dorite. Din nefericire, permanentul este foarte toxic pentru podoaba ta capilara, deteriorand foarte rau parul si favorizand aparitia varfurilor despicate.

Cum ar trebui sa porti parul?

Specialistii ne recomanda sa purtam parul cat mai natural cu putinta si sa evitam folosirea multor produse de styling sau aparate pentru coafat (bigudiuri electrice, ondulator, placa pentru indreptat parul si chiar uscatorul de par).

Daca vrei bucle lejere, impleteste-ti parul dupa ce te-ai spalat pe par si l-ai uscat putin in prealabil. Nu strange foarte tare cozile impletite si lasa-le cateva ore, sau chiar peste noapte, pentru a obtine bucle naturale si frumoase.