Exista anumite boli care nu prezinta simptome si pe care nici nu le suspectezi. Foarte multe boli grave sunt asimptomatice, in special in fazele incipiente, atunci cand inca se mai poate face ceva. Sa cunoastem si noi care sunt cele mai des intalnite boli fara simptome!

Cancerul pancreatic

Este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai mare mortalitate, fiind foarte periculos. In fazele incipiente pacientul nu da niciun semn de boala, iar simptomele incep sa apara cand deja cancerul este intr-un stadiu destul de avansat. Printre simptomele acestui tip de cancer se numara icterul, durerile abdominale in partea de sus si pierderea in greutate.

Herpes

Herpesul poate fi considerat o infectie comuna si usoara. Poti fi infectat cu virusul herpetic fara a avea vreodata veziculele aferente acestei infectii. O stare generala de sanatate buna te va face sa fii doar purtator al virusului, fara a-ti da seama ca il ai.

Tromboza venoasa profunda

Este vorba de un cheag de sange format de obicei in picior, care poarte urca prin sistemul circulator pana la un organ vital, blocand in acest fel curgerea sangelui. Foarte multe persoane nu stiu ca sufera de aceasta boala decat in momentul in care cheagul ajunge si  blocheaza functionarea unui organ important precum plamani, inima sau creier. In cazuri grave, tromboza venoasa poate cauza chiar si moartea pacientului. Cateodata, aceste cheaguri pot da senzatia de durere in picioare, caldura localizata sau umflarea membrului.

Boala Wilson

In acest caz, vorbim despre o boala genetica complexa, ce duce la acumularea cuprului in organism. Este o boala greu de observat si diagnosticat, fiind foarte rar intalnita la pacienti. Nedescoperita si netratata, boala Wilson face ca pacientul sa aiba nevoie de transplant sau sa sufere de tulburari neurologice sau psihiatrice. Atunci cand se manifesta, simptomele includ aparitia unor inele aurii in jurul irisului.

HIV

Virusul imunodeficientei umane nu are de obicei simptome, decat in momentul in care se declaseaza SIDA. Este bine de retinnut ca HIV este un virus, iar SIDA este boala produsa de acest virus. Simptomele infectarii cu HIV sunt asemanatoare cu cele gripale si pot dura intre 2-4 saptamani de la infectare. Exista si situatii cand persoana infectata nu prezinta deloc simptome sau le prezinta foarte tarziu de la infectare. Chiar si asa, o persoana infectata cu HIV poate transmite mai departe infectia, fara sa afle vreodata de prezenta acesteia in organism.