Comunicarea este esentiala daca vrei sa-ti inciti iubitul sau daca vrei sa descoperi ce se ascunde in capul lui.

Prin urmare, renunta la ideea ca”tacerea implica acord” in viata ta sexuala.

Importanta comunicarii. Barbatii si femeile comunica diferit. John Gray, expert in domeniul comunicarii si relatiilor, sustine ca drumul barbatilor spre dragoste trece prin sex, in timp ce femeile se apropie de sex prin dragoste si emotii. Nu e de mirare ca multe cupluri descopera la un moment dat ca nu vorbesc aceeasi limba.

Femeilor le plac barbatii capabili sa si asculte, nu doar sa vorbeasca

Rolul social atribuit sexelor. Baza biologica si educatia conduc la diferente de comunicare. Problemele pot fi indepartate insa daca suntem constienti de diferentele dintre sexe si le putem recunoaste luandu-le ca punct de plecare pentru dialog. De exemplu, cand o femeie considera ca un barbat nu o asculta ea se retrage atat emotional, cat si fizic.

In schimb, atunci cand constata ca partenerul o asculta intotdeauna, o femeie se poate indragosti cu adevarat . Este destul de surprinzator sa descoperi ca partenerul ti-a retinut cuvintele si, mai mult, a inteles exact ce ai vrut sa spui.

Ce vrea o femeie? Femeile prefera barbatii care au incredere in sine, se simt siguri pe ei si stiu sa asculte. Cand o femeie iti dezvaluie o problema, o preocupare sau un eveniment din viata ei, ea nu se asteapta neaparat sa ii dai sfaturi. Poti eventual sa o intrebi: “Mi te confesezi sau vrei sfatul meu?” Acesta este un semn de mare respect pentru ea. Pentru ca de multe ori nu vrea decat sa o asculti. Daca reactionezi brutal, ea poate incepe sa se retraga in sine si refuza sa se mai deschida in fata ta.

Barbatii nu pot delimita criticismul femeilor de sugestiile bine intentionate

Comunicarea si sexul. Diferentele de comunicare dintre sexe pot avea efecte sau consecinte concrete. Cu toate ca femeile stiu ce le satisface sexual, nu le prea place sa vorbeasca despre asta. In companie feminina se simt in largul lor vorbind despre sex, dar multe dintre ele se jeneaza cand trebuie sa deschida acest subiectcu un barbat .

Iata trei motive pentru care femeile nu sunt dispuse sa ii dezvaluie partenerului dorintele proprii:

1.Femeile nu stiu cum sa se exprime. Ele cunosc sentimentele, dar acestea sunt dificil de descris in detaliu;

2. Sunt ingrijorate de faptul ca partenerul le va percepe sugestiile ca pe critici care ii vor da de inteles ca nu este un amant bun;3. Femeile cred ca barbatii nu le asculta cu adevarat.

Dorinta de a fi “fata buna” este inca de actualitate

Trebuie sa arati ca o fata bunaMulte femei, in special cele singure, vor sa fie considerate de cei din jur fete bune, cuminti, in nici un caz sa dea impresia ca s-au culcat cu mai multi barbati. Desi, de multe ori, experienta este un mare avantaj.

Femeilor le este frica ca barbatii vor percepe “Imi place asta si asta” ca pe un indiciu ca alt barbat a facut toate acele lucruri, ceea ce il poate ofensa pe partenerul actual.

Importanta comunicariiSa fie clar, comunicarea nu trebuie subestimata. Cand simti ca esti la acelasi nivel cu partenerul tau din acest punct de vedere, toate celelalte probleme sexuale se vor rezolva automat.

In concluzie, iata cateva generalizari care se aplica destul de multor barbati si femei. Femeile se indragostesc intre urechi, iar barbatii intre ochi;- Barbatilor le place sa grabeasca ritmul in pat, femeilor le place sa incetineasca lucrurile;- Barbatii sunt axati strict pe atingerea scopului lor si incearca sa ajunga la orgasm cat mai repede posibil, in timp ce femeile prefera calea lunga, acordandu-si timp pentru a se bucura de momentul de maxima intensitate.