Cluj-Napoca sau Cluj, asa cum este cunoscut popular, este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania. De fapt, este capitala Transilvaniei si are o activitate sociala si culturala intensa, inclusiv cea mai importanta universitate din Romania. Este, de asemenea, un centru de primire pentru studentii Erasmus si exista unele dintre cele mai importante festivaluri din tara. De remarcat sunt Festivalul International de Film Transilvania din mai si Festivalul de Jazz Transilvania din octombrie.

Piata principala a orasului este dominata de biserica Sfantul Mihail si imensul sau turn. A fost construita in secolul al XIV-lea, desi turnul sau este din secolul al XIX-lea. Este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura gotica din Romania si trebuie vazut. In fata ei se afla o statuie ecvestra a lui Matias Corvino, regele Ungariei si Croatiei. Acest erou national s-a nascut la Cluj si a creat cel mai mare imperiu maghiar din istorie.

Bulevar Eroilor

Este una dintre principalele cai ale orasului si leaga cele doua piete principale ale orasului. De-a lungul ei exista multe terase de baruri si restaurante pentru a bea o bere si a socializa cu cele mai frumoase fete si femei din Cluj. Este o strada plina de istorie si cu case foarte fotogene pe ambele parti.

Piata Avram Iancu

In centrul acestei imense piete se afla Catedrala Maicii Domnului. Este cea mai importanta biserica ortodoxa (1923-1933) din Cluj si atrage atentia asupra schelelor care sustin structura interna. In fata ei se afla statuia politicianului Avram Iancu.

Pe cealalta parte a pietei se afla Teatrul National din Cluj-Napoca, construit in 1906 si in stil baroc-rococo. Se remarca prin culorile sale stralucitoare si este locul cu cele mai bune spectacole din oras. In jurul pietei exista si alte frumoase cladiri oficiale.

Bastionul croitorilor

Aceasta fortificatie defensiva este situata la doar 300 de metri de Piata Avram Iancu. A fost construit in secolul al XV-lea si a fost unul dintre bastioanele principale ale orasului. Isi datoreaza numele breslei artizanale dedicate protejarii acestei zone a orasului. In 2007 au reabilitat complet cladirea si astazi este un centru de cultura urbana.

Cartierul studentilor

Este un oras universitar, deci exista o multime de baruri si cafenele la moda pentru a-si satisface nevoile hedoniste. Una dintre cele mai interesante zone este in jurul strazii Potaissa. Pe langa zidurile vechi ale orasului si strazile pietruite, exista cateva baruri si restaurante cu terase. Este un cartier plin de viata care trebuie vizitat.

Centrul vechi

Este inca una dintre cele mai aglomerate zone din Cluj, cu baruri si restaurante peste tot. Pe strazile sale pline de viata puteti gasi muzicieni de strada care distreaza terasele. Este principalul loc de intalnire pentru populatia locala. Va recomand in mod special sa mergeti in Piata Muzeului, unde mesele ocupa literalmente intreaga piata si exista o atmosfera incredibila.

Parcul Central

Este cel mai mare parc din oras si principalul loc de recreere si divertisment din oras. Este un loc bun pentru a face o plimbare sau a bea o bautura in Carusel, cel mai elegant loc din Cluj, dar si cu vederi nepretuite asupra lacului. Barci cu pedale pot fi inchiriate pentru o plimbare in jurul lacului. Faceti o plimbare in jurul lacului pentru a vedea splendida fantana din apropiere.

Gradina Botanica

Am descoperit intamplator aceasta bijuterie, deoarece nu a aparut in aproape niciun ghid. Este cea mai mare gradina botanica din tara cu 14 hectare si trasee intre zone impadurite si rauri. Are o colectie de 7000 de specii de pe toate continentele si gradini florale bine intretinute, cu sculpturi in stil clasic. Exista chiar si o frumoasa gradina japoneza cu torii si tot. De asemenea, au terarii cu plante tropicale, cum ar fi nuferi uriasi si palmieri din intreaga lume. La parasirea parcului din stanga exista o mica, dar interesanta biserica ortodoxa.