Cine se afla in top 10 cei mai bogati actori din lume? In cele ce urmeaza veti afla ce bani fac vedetele, pe ce averi stau acestea si cum isi pot permite tot felul de ciudatenii.

In acest top sunt cuprinsi actori care fac zeci de milioane de dolari anual din noi productii si din drepturi de vizionare ale filmelor care i-au facut faimosi. Sa purcedem la drum si sa aflam care sunt vedetele ce se lafaie in bani in fiecare an. Topul urmator este infaptuit de Forbes si ia in considerare venitul anual de care dispun vedetele din Cetatea Filmului, acolo unde se invart banii.

George Clooney

Pozitia codasa in top 10 cei mai bogati actori din lume este luata de George Clooney. Actorul faimos din serialul ER, care a urmat mai apoi calea cinematografiei cu pelicule de succes precum seria Ocean’s Eleven, The Men Who Stare at Goats, Syryana, Batman si Robin si mai recentul Descendentii. Clooney are venituri anuale de 25 milioane de dolari. Desi anul acesta nu l-am prea vazut pe marile ecrane, el aparand doar intr-o drama documentar intitulata 8, anul viitor acesta va aparea in thriller-ul SF Gravity ce va debuta la sfarsitul lui septembrie.

Nicole Kidman

Pe pozitia noua in top 10 cei mai bogati actori din lume se afla Nicole Kidman. Actrita australianca are un venit anual de 27 de milioane de dolari iar anul acesta a fost prezenta in filmul Paperboy si in productia televizata Hemingway si Gellhorn. In anul care vine, australianca va primi o infuzie de banet odata cu lansarea peliculei Stroker si a dramei The Railway Man. In 2014, fanii o vor vedea in rolul sarmantei Grace Kelly din pelicula dramatica Grace of Monaco care se filmeaza in prezent.

Adam Sandler

Pozitia opt in top 10 cei mai bogati actori din lume este luata de Adam Sandler. Actorul isi face treaba foarte bine aducand frecvent zambete pe fetele oamenilor si se pare ca isi face treaba foarte bine pentru ca el are un venit de peste 30 milioane de dolari anual. Sandler a devenit un rege al comediei cu rolurile extrem de amuzante din Happy Gilmore, Mr Deeds, Zohan, Anger Management, 50 First Dates si Big Daddy. Dupa esecul de anul trecut cu dublul rol in Jack si Jane, Sandler si-a mai spalat pacatele cinematografice cu rolul  – ce-i drept bazat doar pe voce – din Hotel Transilvania si cu comedia That’s My Boy. Anul viitor, Sandler isi va rotunji veniturile cu rolul din Grown Ups 2, care se afla acum in post productie.

Will Smith

Will Smith se afla pe locul sapte in top 10 cei mai bogati actori din lume. „Printul din Bel Air” este faimos pentru rolurile sale de actiune, in care interpreteaza personaje puternice insa si amuzante, precum Wild Wild West, seria Men in Black (Barbati in Negru), Bad Boys (Baieti Rai), I Robot, The Pursuit of Happyness, I am Legend si Hitch. Will Smith are un venit anual de 31 milioane de dolari si pregateste pentru 2013 doua filme care par a fi de exceptie: SF-ul dramatic After Earth si povestea fantastica Winter’s Tale.

Tom Cruise

Pozitia sase in top 10 cei ami bogati barbati din lume este ocupata de Tom Cruise. Actorul controversat in aceasta perioada, care se ingroapa in munca dupa divortul cu tam-tam de Katie Holmes, produce anual peste 31 milioane de dolari. Cruise a devenit faimos odata cu filmele deja clasice Top Gun, Legend, Days of Thunder, Rain Man, The Firm, Interviu cu un Vampir, seria Mission Impossible, Minority Report, Jerry Maguire, SF-ul The War of the Worlds, Ultimul Samurai si Collateral. In acest an, Cruise si-a bucurat publicul cu un rol nebunesc in Rock of Ages si va reveni pe marile ecrane la sfarsitul anului in Jack Reacher.

Grey’s Anatomy

Pozitia cinci din top 10 cei mai bogati actori din lume este luata de distributia din serialul Anatomia lui Grey. Cei din Grey’s Anatomy fac in fiecare an peste 33 milioane de dolari numai din aceasta productie. Cel mai iubit serial cu doctori la ora actuala, Grey’s Anatomy a pastrat de-a lungul anilor cativa actori care si-au preluat rolurile inca de la debutul seriei si care au continuat cu acestea si in prezent. Ellen Pompeo (Meredith Grey), Patrick Dempseey (Derek Shepherd), Sandra Oh (Cristina Yang), Justin Chambers (Alex Karev) si James Pickens Jr (Richard Webber) si-au pastrat rolurile de-a lungul celor sapte ani de productie si au fost multumiti de salariile destul de mari pe care le au, insa si de popularitatea crescanda a show-ului.

Brad Pitt

Pe locul patru in top 10 cei mai bogati actori din lume se afla Brad Pitt. Chipesul actor cunoscut pentru rolul sau din Fight Club este admirat si pentru rolurile din Moneyball, Interviu cu un Vmapir, Mr si Ms Smith (in care a jucat cu actuala sa sotie Angelina Jolie), Troia, Sapte ani in Tibet, Legendele Toamnei, The Curious Case of Benjamin Button sau Inglorious Basterds. Pitt a aparut recent in The Tree of Life si anul acesta poate fi vazut in pelicula documentara dramatica 8 si in thrillerul dramatic Killing Them Softly. Brad Pitt are un venit anual de 35 milioane de dolari.

Ben Stiller

Locul 3 si medalia de bronz in topul celor mai bogati actori din lume ii revine lui Ben Stiller. Un actor maleabil a interpretat de-a lungul carierei sale roluri in comedii si drame sau filme de actiune, insa la origini el este un comedian de mare clasa ce si-a pus bazele carierei in televiziune. Stiller are un venit anual de 38 milioane de dolari si a jucat in Imperiul Soarelui, Highway to Hell, Baiatul de la Cablu, Flirtand cu Dezastrul, Mary cea cu Vino-ncoa, Zoolander, Meet the Parents, The Fockers, O Noapte la Muzeu, Madagascar, Megamind. Insa rolul sau cel mai cunoscut este cel din echipa Saturday Night Live. Anul acesta el a incantat publicul cu interpretarea din Madagascar: Most Wanted si rolul din comedia The Watch. In anul viitor, el va lansa doua filme de comedie: He’s Way more Famous than You si The Secret Life of Walter Mitty.

Tom Hanks

Pozitia doi in top 10 cei mai bogati actori din lume ii revine lui Tom Hanks. Actorul face in fiecare an 74 milioane de dolari, el fiiind cu precadere cunoscut pentru rolul din Forrest Gump. Tom Hanks a aparut insa si in alte filme de referinta precum Turner si Hooch, Sleepless in Seattle, Salvandu-l pe Soldatul Ryan (Saving Private Ryan), Toy Story, Apollo 13, The Green Mile, Prinde-ma daca Poti (Catch me if you Can), Codul Lui DaVinci si Larry Crowne. Acum el poate fi vazut intr-un rol multiplu de exceptie in Cloud Atlas (Atlasul Norilor), iar in anul care vine acesta va acapara cinematografele cu trei productii: Killing Lincoln, Captain Phillips si Saving Mr Banks.

Johnny Depp

Pozitia de top in top 10 cei mai bogati actori din lume este luata de – cine altcineva decat – Johnny Depp. Actorul care a tulburat lumea vara acesta cu despartirea de partenera sa Vanessa Paradis dupa 10 ani de relatie are un venit anual de 84 milioane de dolari. Si-a inceput cariera in 1984 cu roul din Cosmar pe Strada Elm (Nightmare on Elm Street), si a continuat cu roluri memorabile in filme fantastice, horror, de mister sau actiune. In filmografia sa sunt include filme recunoscute la nivel mondial precum Edward Scissorhands (Edward Maini de foarfece), Ed Wood, Don Juan DeMarco, Donnie Brasco, Sleepy Holow, seria Piratii din Caraibe, Charlie si Fabrica de Ciocolata, Sweeny Todd: Barbierul demonic de pe strada Fleet, Alice in Tara Minunilor si Turistul. Anul acesta, Depp si-a facut aparitia in Dark Shadows (Umbre Intunecate) intr-un rol al unui vampir ratat ce isi cauta mantuirea, si intr-un episod al animatiei Family Guy. In viitorul apropiat, Johnny Depp va aparea in The Lone Ranger si Transcendence. Se pare ca si rolul lui Jack Sparrow este unul urmat de succes, caci o a cincea parte a francizei a fost anuntata, o data de lansare a  acesteia ramanand insa necunoscuta pana in prezent.