Exista putine sentimente la fel de eliberatoare ca inotul in aer liber, sub cerul albastru care se intinde pana la orizont – iar acum in Dubai il poti face la aproape 1000 de metri deasupra nivelului marii.

Numit in martie drept cea mai inalta piscina infinita din lume din interiorul unei cladiri, locul de scaldat de pe acoperis la adresa recent deschisa Beach Resort are o inaltime vertiginoasa de 293,906 metri (964 picioare si 3,1 toli).

Este cu aproximativ noua zecimi mai inalt ca Turnul Eiffel. Oh la la.

Nici aceasta piscina nu are vasla – cu o lungime de 94,84 metri si o latime de 16,5 metri, este aproape de doua ori mai lunga decat o piscina de dimensiuni olimpice.

Desi oaspetii ar putea dori sa se relaxeze la antrenamentul lor pentru Paris 2024 si sa se bucure de privelistile panoramice ale noului roata Ain Dubai – cea mai inalta din lume – si de nisipurile albe ale plajei Jumeirah.

Piscina este deschisa doar oaspetilor hotelului, cu varsta de 21 de ani si peste, dar puteti obtine privelisti fara a va strecura intr-un costum de inot, rezervand o masa la restaurantul de pe acoperis, Zeta Seventy Seven . Restaurantul Asian Fusion se numeste asa deoarece acesta si piscina sunt ambele la etajul 77 al hotelului.

Oricat de impresionant este acest lucru, nu este nici macar singurul record mondial Guinness detinut de statiune. Nici obiectivele impresionante nu sunt limitate la cele de la nivelurile superioare.

Address Beach Resort, impreuna cu Address Beach Residences, este gazduit intr-un set de doua turnuri conectate la baza lor si din nou printr-un pod de la nivelul 63 la 77.

Skybridge-ul, care gazduieste apartamente de lux, este la 294,36 metri (965,7 ft) cel mai inalt etaj din skybridge ocupabil din lume.

Aceasta proprietate de la malul marii, cunoscuta sub numele de Poarta Jumeirah, a fost deschisa in decembrie 2020 si este un alt aspect arhitectural izbitor al orizontului deja plin de viata Jumeirah.

La urma urmei, se simte adesea ca o atractie turistica care nu-si deschide portile in emirat fara a avea cel putin o revendicare record fata de numele sau.

Federico Rota, director executiv adjunct al Al Ain Holding, a declarat despre victorii: ,,Ramanand fidel testamentului nostru in dezvoltarea proiectelor de referinta, suntem mandri ca am depasit doua titluri de record mondial Guinness cu adresa Address Beach Resort. constructii de arta si facilitati inovatoare, aceasta dezvoltare a stabilit noi standarde in stilul de viata de lux si ospitalitate. “

Mai va avea loc si deschiderea unui alt bazin de recorduri, noul Sky Pool din Londra, langa Ambasada SUA, pe malul sudic al raului Tamisa.

Sky Pool este o piscina transparenta de 25 de metri, intinsa intre cele 10 etaje ale a doi zgarie-nori rezidentiali – si este cea mai mare structura de piscina acrilica de sine statatoare din lume.

Cu toate acestea, este putin mai greu de accesat decat piscina Address Beach Resort, totusi – trebuie sa fii rezident in apartamentele de 1,4 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here