A aparut la poalele Muntelui Fuji si in mijlocul orasului Taipei. Figura sa culcata a plutit chiar placid pe lacul Seokchon din Seul si in celebrul port Victoria din Hong Kong .

Acum, personajul semnat al artistului american KAWS, Companion, este pregatit sa mearga pe cer in mai multe orase ale lumii – ca un balon cu aer cald.

Luni, KAWS, al carui nume real este Brian Donnelly, a anuntat planurile de a zbura noua sa sculptura imensa deasupra marilor orase din tari precum Australia, China, Turcia si Spania. Programul exact va fi dictat de cererea de pachete de zbor, care va vedea grupuri de doi sau trei urcati in balon pentru un pret inca nedivulgat.

Imaginile dintr-un zbor de testare recent din apropiere de Bristol, Marea Britanie – un oras cunoscut pentru gazduirea unuia dintre cele mai mari festivaluri de baloane cu aer cald din Europa – arata un insotitor umflat care isi acopera ochii in timp ce se ridica deasupra solului. La 42 de metri (138 de picioare), opera de arta plutitoare este la fel de inalta ca o cladire cu 15 etaje.

Pe langa faptul ca a oferit o experienta unica fanilor, Donnelly a spus ca vrea sa ofere un moment surprinzator oamenilor de pe teren.

“Intr-adevar va fi un lucru neasteptat pe cer”, a spus el la un apel din New York City. ,,Sa ai o lucrare care iti intrerupe brusc linia vizuala timp de cateva minute, trecand prin diferite orase din lume, este, pentru mine, foarte interesant.”

KAWS, care a inceput ca artist graffiti, se afla acum in lumea artelor, designului si culturii pop. El a creat Companion in urma cu peste doua decenii, impreuna cu celelalte personaje cunoscute ale sale, inclusiv Accomplice, Chum, Bendy si BFF.

In plus fata de sculpturile la scara larga, Donnelly si-a facut numele prin jucarii, marfuri si colaborari de imbracaminte cu Nike si Uniqlo.

Ultimul sau proiect este rezultatul unui parteneriat continuu cu studioul de creatie AllRightsReserved din Hong Kong. Balonul cu aer cald va petrece aproximativ o luna in fiecare oras ales, incepand cu sfarsitul anului 2021. Pachetele de zbor, care vin cu un certificat, uniforma si colectie KAWS, pot fi achizitionate folosind diverse criptomonede, inclusiv Bitcoin, au confirmat organizatorii.

Donnelly a spus ca proiectul i-a oferit o modalitate de a face fata restrictiilor impuse de pandemia Covid-19.

Cum alimenteaza NFT-urile un boom de arta digitala

,,Ca artist, incercam doar sa navigam in jurul situatiei”, a spus el. ,,Atat de multe lucruri au fost anulate si exista atat de multe considerente diferite cu privire la calatorie si intalnire in grupuri.

“Am crezut ca balonul va fi un obiect minunat pentru a crea ceva pe un peisaj pe care oamenii il pot experimenta … mai degraba decat sa aiba o piesa de tip expozitional pe care toata lumea o aduna in jur.”

Balonul cu aer cald marcheaza cea mai recenta transa a proiectului ,,KAWS: Holiday” al lui Donnelly, care a vazut figuri Companion plutind peste Times Square din New York (ca o sculptura de realitate augmentata) si a aruncat mai mult de 25 de mile in stratosfera Pamantului. Artistul a spus ca inca nu a decis spre ce frontiera se indreapta personajul.

,,Cand fac aceste proiecte nu este ca si cum as cauta un alt mediu in care sa lucrez”, a spus el, adaugand: ,,Poate ca va trebui sa incepem sa mergem sub apa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here